Tutkimus, jolla seurataan joutsenten terveyttä Coeur d’Alene -joen altaalla Pohjois-Idahossa

Henkilökunnan raporteista

Coeur d’Alene -joen alaosa koostuu tuhansista hehtaareista kosteikkoja, jotka sijaitsevat tundrajoutsenen muuttokäytävän varrella.

Yli 150 vuoden kaivostoiminta Hopealaaksossa on laskenut saastuneita kaivosjätteitä ja sedimenttiä ala-altaan soihin ja tulva-alueille.

Yli 95 % alemman altaan kosteikkoalueista sisältää sedimenttiä, joka on myrkyllistä villieläimille. Kun joutsenet ja muut vesilinnut harhailevat vedessä ja etsivät ruokaa, ne nielevät sedimenteistä löytyviä suuria määriä lyijyä. Tämä johtaa monien lintujen kuolemaan joka muuttokauden Idahon kala- ja villieläinosaston tiedotteen mukaan.

Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto pyrkii luomaan puhdasta ruokintaympäristöä ala-altaalle, kuten Schlepp Wetlands Restoration -alueelle, jolla on yli 400 hehtaaria puhdasta ja tuottavaa joutsenten käyttämää kosteikkoympäristöä.

EPA tekee yhteistyötä Idaho Fish and Gamen, US Fish and Wildlife Servicen ja Coeur d’Alene -heimon kanssa mitatakseen, miten ja missä joutsenet altistuvat saastuneelle sedimentille ja onko niiden yleinen altistuminen lyijylle vähenemässä, koska ne ruokkivat puhtaissa kosteikoissa, kuten esim. Schlepp-kosteikot. Joutsenten pysähdyksen aikana ala-altaalla ne liikkuvat usein kosteikkoalueiden välillä.

Tässä tutkimuksessa tutkitaan tapoja mitata lyijyaltistusta keräämällä sedimenttiä ja joutsenen ulosteita paikoissa, joissa joutsenten havaitaan etsivän ravintoa kosteikoilla, ja sitten vertaamalla niitä joutsenen veren lyijypitoisuuksiin saastumattomissa ja saastuneissa paikoissa tiedotteen mukaan.

Kosteikkojen sedimenttien ja joutsenen ulosteiden tulevaa seurantaa, joka on paljon helpompi kerätä, käytettäisiin sitten vesilintujen terveyden määrittämiseen, joka liittyy altistumiseen tietyillä kosteikoilla ja koko altaan alueella.

Tällä viikolla biologien ryhmä ottaa näytteitä sedimentistä ja ulostenäytteitä ala-altaan kosteikkojen pinnoilta, joissa joutsenia havaittiin hiljattain. Joutsenet otetaan kiinni veri- ja ulostenäytteiden keräämiseksi ja merkintävälineiden, kuten värillisten kaulapantojen ja satelliittikaulusten kiinnittämiseksi.

Nämä merkintälaitteet antavat paremman käsityksen siitä, kuinka joutsenet käyttävät ala-allasaluetta.

Biologit vangitsevat joutsenia iltahämärän jälkeen käyttämällä ilmaveneitä ja kohdevalaisimia, jotta niistä voidaan ottaa näytteitä turvallisesti ja vapauttaa ne.

Tämän tutkimuksen tulosten odotetaan tukevan vesilintujen ulosteiden käyttöä pitkän aikavälin seurantavälineenä vesilintujen terveyden ja lyijyaltistuksen seuraamiseksi altaan puhdistuksen yhteydessä. Tutkimusraportti jaetaan ja julkistetaan sen valmistuttua.

Leave a Comment