Tutkimus: Ulkona oleminen paransi mielenterveyttä pandemian huipun aikana | Paikallisuutiset

Coloradon yliopiston Boulderin tutkijoiden julkaiseman uuden tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka viettivät enemmän aikaa ulkona COVID-19-pandemian ensimmäisenä vuonna, kokivat vähemmän ahdistusta ja masennusta kuin muut.

PLOS One -lehdessä keskiviikkona julkaistussa uudessa tutkimuksessa todettiin myös, että mielenterveysongelmat nousivat huimasti pandemian huipulla, joten yli kolmasosa tutkimukseen osallistuneista ilmoitti viettäneensä enemmän aikaa ulkona tänä aikana kuin ennen pandemian alkamista. .

“Tämä tutkimus osoittaa, kuinka tärkeää on pitää puistot ja viheralueet auki kriisiaikoina”, sanoi Collen Reid, yliopiston apulaisprofessori ja tutkimuksen vanhempi kirjoittaja. “Se osoittaa myös, että kansanterveydellisenä toimenpiteenä on ponnisteltava enemmän viheralueiden sijoittamiseksi ja niiden saatavuuden parantamiseksi.”

Tutkimuksen johtajat suorittivat kyselyn marraskuun 2019 ja tammikuun 2021 välisenä aikana lähes 1 200 ihmiselle. Kyselyssä kartoitettiin osallistujien näkemyksiä kodin lähellä olevista viheralueista sekä kysymyksiä näkyvyydestä, saavutettavuudesta, käytöstä ja laadusta yliopiston mukaan.

“Ei ole yllättävää, että huomasimme, että pandemia vaikutti mielenterveyteen negatiivisesti”, sanoi toinen kirjoittaja Emma Rieves, yliopiston maisteriopiskelija. “Mutta huomasimme myös, että viheralueilla voi olla voimakas suojaava vaikutus jopa tällaisten poikkeuksellisten stressitekijöiden aikana.”

Tutkimuksessa mitattiin myös osallistujien pandemiaan, tarjontapulaan ja työpaikkojen menetyksiin liittyvää stressiä.

Kirjoittajien yllätykseksi he eivät löytäneet yhteyttä virusdiagnoosin saaneiden ihmisten ja huonon mielenterveyden välillä. Tutkimuksen mukaan osallistujat kuitenkin ilmoittivat, että oireet, joita ei voitu testata, oli suuri stressitekijä.

Osallistujilla, jotka menettivät työpaikkansa, ilmoittivat työskennelleensä “turvattomassa työympäristössä” tai pitivät enemmän aikaa viruksesta lukemiseen, oli huonompi mielenterveys.

Tutkimuksen mukaan suurin stressitekijä oli pelko tarjonnan puutteesta esimerkiksi wc-paperissa ja ruoassa.

Monet vastaanottajista kertoivat kyselystä lievittääkseen stressiä, he menivät ulos, mikä heidän mukaansa auttoi vähentämään masennusta ja ahdistusta.

“Kyse ei ole vain siitä, että voi nähdä puita kotoa käsin. Viheralueen määrällä, laadulla ja saavutettavuudella on merkitystä”, Rieves sanoi.

Tämä tutkimus lisää kasvavaa määrää todisteita, jotka viittaavat siihen, että viheralueilla on mitattavissa oleva vaikutus terveyteen. Eräs teoria, joka tunnetaan nimellä “biofiliahypoteesi”, väittää, että ihmiset etsivät luonnostaan ​​yhteyksiä ulkoilmaan, koska ympäristö “vaikuttaa stressihormoneihin tavalla, joka edistää paranemista ja torjuu sairauksia”, tutkimuksen mukaan.

Aiemmin ulkoviheralueiden ja ihmisten terveyden välisiä korrelaatioita on tutkittu sen vuoksi, että korkeatuloisemmat ihmiset pääsevät paremmin viheralueille, selviää tutkimuksen mukaan.

Vaikka tutkijat ovat eri mieltä korrelaatiosta, Rieves sanoi, että yksi asia on selvä.

“Vietä enemmän aikaa ulkona”, hän sanoi. “Pandemia tai ei pandemiaa, se on hyväksi mielenterveydelle.”

.

Leave a Comment