Warren Buffett sanoo, että ydinaseet muodostavat äärimmäisen uhan ihmiskunnalle. Tässä on hänen 7 vakavaa varoitustaan ​​heistä.

Warren Buffett.AP kuvat

  • Warren Buffett on soittanut hälytystä ydinaseista vuosikymmeniä.

  • Miljardöörisijoittaja näkee ydinhyökkäyksen äärimmäisenä uhkana ihmiskunnalle.

  • Buffett on käyttänyt aikaa ja rahaa vähentääkseen katastrofaalisen hyökkäyksen riskiä.

Warren Buffett on toistuvasti korostanut ydinaseiden aiheuttamaa katastrofaalista uhkaa ja kehottanut hallituksia estämään niiden leviämisen ja minimoimaan tuhoisten hyökkäysten riskin.

Miljardöörisijoittaja pitää ydinhyökkäystä väistämättömänä ja näkee sen suurimmaksi riskiksi Berkshire Hathaway -konglomeraattilleen, Yhdysvalloille ja maailmalle.

Buffett toimii neuvonantajana Nuclear Threat Initiativessa, ja hän rahoitti voittoa tavoittelemattoman järjestön 100 miljoonan dollarin osuuden Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) vähärikastetun uraanin polttoainepankin perustamiseen. Pyrkimyksenä on saada maita luopumaan omasta uraanin rikastamisesta.

Tässä on Buffetin 7 vakavinta varoitusta ydinaseista:

1. “Suurin kansakuntaamme ja maailmaa kohtaava vaara on ydin-, biologisten ja kemiallisten aseiden aiheuttama globaali uhka.” (2002)

2. “Se on ihmiskunnan perimmäinen ongelma. Ja se tapahtuu jonakin päivänä. Meillä on aina ollut ihmisiä, jotka toivovat pahaa muille. Tuhansia vuosia sitten, jos olit psykoottinen tai uskonnollinen fanaatikko tai tyytymätön ja toivoit pahaa naapurillesi poimit kiven ja heitit sen heitä kohti, ja siinä oli kyse siitä vahingosta, jonka saatoit tehdä. Jatkoimme jousia, nuolia ja tykkejä. Mutta vuodesta 1945 lähtien mahdollisuudet aiheuttaa valtavaa vahinkoa uskomattomille ihmisille on kasvanut geometrista vauhtia.” (2006)

3. “Genie on purkautunut ydintiedon pullosta, ja yhä useammat ihmiset tulevat tietämään, kuinka tehdä valtavaa vahinkoa muulle ihmiskunnalle vuosien kuluessa. Olipa kyse Iranista tai terroristijärjestöstä, me elää erittäin, hyvin, hyvin vaarallisessa maailmassa, joka muuttuu vaarallisemmaksi edetessämme. On ensiarvoisen tärkeää minimoida riski, että joudumme todella johonkin, johon liittyy kuolemantapauksia sellaisessa mittakaavassa, jota kukaan ei ole koskaan aiemmin ajatellut.” (2008)

4. “Ei ole olemassa mitään ongelmaa, kuten CNBC:ksi kutsumani ongelma, kyber-, ydin-, kemialliset ja biologiset hyökkäykset. Se on ainoa ulkoinen uhka Berkshiren taloudelliselle hyvinvoinnille ajan mittaan. Ja toivon vain, että se minimoituu, kun se tapahtuu. Vuonna 1945 päästimme valloilleen jotain sellaista, mitä maailma ei ollut koskaan nähnyt, ja se on pop-ase verrattuna siihen, mitä voidaan tehdä nyt.” (2016)

5. “Jos tietäisin kuinka pienentää CNBC-tyyppisen joukkohyökkäyksen todennäköisyyttä, jos tietäisin kuinka pienentää todennäköisyyttä 5 %:lla, kaikki rahani menisi siihen, ei epäilystäkään. Ehkä 1 %.” (2016)

6. “Voit voittaa pelin 99,99% ajasta, mutta lopulta tapahtuu mitä tahansa, mikä on todennäköistä.” (2016)

7. “Olen ollut huolissani vuodesta 1945, jolloin ensimmäistä atomipommia käytettiin. Olemme kehittäneet näiden 72 vuoden aikana, elokuusta 1945 lähtien, kykyä kaikkialla maailmassa melkein tuhota sivilisaatio. Se on ainoa todellinen pilvi horisontissa. ” (2017)

Lue alkuperäinen artikkeli Business Insideristä

Leave a Comment