Asiantuntija varoittaa, että Biden uhkaa kalkkia Maduron “rikokset ihmisyyttä vastaan” Venezuelan öljyn perässä

UUSINyt voit kuunnella Fox Newsin artikkeleita!

Presidentti Bidenin seurustelu Venezuelan öljyn kanssa yrittääkseen lopettaa riippuvuuden Venäjän tuonnista ja hillitä kaasun hintojen nousua kotimaassa saattaa vaarantaa Venezuelan hallituksen väitetyt “rikokset ihmisyyttä vastaan” ja sen läheisyyden Venäjän kanssa.

Useat Bidenin hallinnon korkeat virkamiehet Valkoisesta talosta ja ulkoministeriöstä matkustivat lauantaina Venezuelaan tapaamaan Nicolás Maduron hallitusta ja keskustelemaan mahdollisuudesta lieventää Latinalaisen Amerikan maan öljynvientiä koskevia pakotteita, koska Yhdysvaltojen kaasun hinnat ovat nousseet yli sen tason, jota ei ole nähty sen jälkeen. 2008.

BIDEN HALLINTOTUOMIOISTUIN VENEZUELA, KUKA VENÄJÄN TALOUDELLINEN VASTAA PAKTEET: RAPORTOINTI

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki vahvisti matkan maanantaina sanoen, että viranomaiset matkustivat Venezuelaan keskustelemaan “monista asioista, mukaan lukien varmasti energiasta, energiaturvallisuudesta, mutta myös keskustelemaan pidätettyjen Yhdysvaltain kansalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista”.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaa Suomen presidentti Sauli Niinistön Valkoisen talon ovaalihuoneessa 4.3.2022 Washington DC:ssä

Harvinaiset tapaamiset syntyivät, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan alle kaksi viikkoa sitten kiihdytti jo ennestään pilviin nousevia polttoaineen hintoja Yhdysvalloissa.

Venäjä – Kiinan ja Iranin ohella – tuli auttamaan Venezuelaa vuonna 2019 sen jälkeen, kun Trumpin hallinto katkaisi diplomaattiset suhteet Latinalaisen Amerikan maan kanssa ja sanktioi sen öljynvientiä Yhdysvaltoihin länsimaisten syytösten johdosta laittomista vaaleista. Trumpin Valkoinen talo tunnusti oppositiojohtaja Juan Guaidón todelliseksi presidentiksi sen jälkeen, kun Maduroa syytettiin vaalipetoksesta.

Maduroa syytetään myös monista ihmisoikeusloukkauksista, mukaan lukien murhat, kidutukset ja mielivaltaiset pidätykset. Kansainvälinen rikostuomioistuin aloitti marraskuussa tutkinnan Maduron hallinnon syytöksistä “rikoksista ihmisyyttä vastaan”.

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro pitää unionin tilasta puhuvan puheen kansalliskokouksessa Caracasissa, Venezuelassa, lauantaina 1.  15, 2022.

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro pitää unionin tilasta puhuvan puheen kansalliskokouksessa Caracasissa, Venezuelassa, lauantaina 1. 15, 2022.
(Gaby Oraa / Bloomberg Getty Imagesin kautta)

The Heritage Foundationin ulko- ja puolustuspoliittisten tutkimusten varapuheenjohtaja Jim Carafano kertoi Fox News Digitalille, että Bidenin hallinnon strategia Venezuelan öljyn tavoittelemisessa on kuin “Jimmy Carter redux”.

“Jos teet bisnestä Venäjän ystävien kanssa, autat venäläisiä. Se on niin yksinkertaista”, hän sanoi. “Nyt sinulla on energiakriisi, ja ainoa tapa ratkaista se on tehdä liiketoimintaa joidenkin planeetan maukkaimpien maiden kanssa, jotka ovat suurimmat ihmisoikeusloukkaajat.”

“He ostavat mieluummin öljyä vastustajiltamme, jotka todella käyttävät niitä rahoja hyökätäkseen Yhdysvaltojen etuja vastaan, kuin pumppaavat öljyä ja kaasua tänne, mikä itse asiassa toisi enemmän rahaa Yhdysvaltain talouteen ja tekisi meistä itse asiassa energiariippumattomia”, hän sanoi.

Eräs toimittaja painotti Psakia maanantaina, kannattaako Maduron kaltaisen “despootin” kanssa tehdä bisnestä.

“Luulen, että se hyppää useita vaiheita eteenpäin missä tahansa prosessissa”, PSAKI vastasi. “Hallituksen jäsenet kävivät keskustelua viime päivinä. Ne keskustelut ovat myös käynnissä, ja osa keskittymistämme on myös pidätettyjen Yhdysvaltain kansalaisten terveydessä ja hyvinvoinnissa.”

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki puhuu tiedotustilaisuudessa Valkoisessa talossa perjantaina 4. maaliskuuta 2022.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki puhuu tiedotustilaisuudessa Valkoisessa talossa perjantaina 4. maaliskuuta 2022.

“Joten tässä vaiheessa minulla ei ole mitään ennustettavaa”, hän lisäsi. “Se on meneillään. Minulla ei vain ole mitään sanottavaa tässä vaiheessa.”

Kun toinen toimittaja kysyi, oliko USA työstämässä sopimusta saadakseen pidätetyt amerikkalaiset vapautettua Venezuelasta vastineeksi öljynvientipakotteiden poistamisesta, Psaki ilmoitti, ettei näin ollut.

“On olemassa erilaisia ​​kanavia”, hän sanoi. “Ja ilmeisesti aiomme jatkossakin tehdä kaikkemme tuodaksemme kaikki Venezuelassa tai missä tahansa muualla maailmassa pidätetyt kotiin, mutta ne tapahtuvat eri polkuja pitkin. Ne kaikki ovat osa keskustelua Venezuelan kanssa. leveä, mutta ei samaan aikaan.”

NAPSAUTA TÄSTÄ SAATAksesi FOX NEWS -SOVELLUKSEN

Carafano kertoi Fox News Digitalille, että strategiassa “ei ole mitään järkeä”.

“Ongelma on, että kun ostat öljyä Venezuelasta, sijoitat dollareita tukemaan taloutta ja juurruttamaan Maduron hallintoa”, hän sanoi. “Ja samaan aikaan ainoa syy, miksi tämä hallinto ylipäänsä on olemassa, on elatusapu, johtuu kiinalaisten, venäläisten ja kuubalaisten tuesta. Joten teillä on todella inhottavin hallinto Latinalaisessa Amerikassa, joka on pohjimmiltaan näiden ulkopuolisten toimijoiden varassa.”

Fox Newsin Brie Stimson osallistui raportointiin.

Leave a Comment