“Dropout” -luoja murtaa Elizabeth Holmesin ihmisyyden (ja epäinhimillisyyden).

Beth Dubber/Hulu

Kun painan “play” päälle Pudotus, uusi Hulu-draama, joka dokumentoi Elizabeth Holmesin nousua ja laskua, luulin olevani valmistautunut edessä oleviin julmuuksiin. Ilmeisesti kyseessä olisi rehottava petos, sillä toimitusjohtajan tiimi toimitti epätarkkoja verikoetuloksia tosielämän ihmisille, mukaan lukien syöpäpotilaille. Olin myös valmistautunut epämiellyttävään romanssiin Holmesin ja Ramesh “Sunny” Balwanin välillä. Hän oli jo aikuinen kolmekymppinen, kun hän tapasi nousevan korkeakoulun fuksilaisen tämän opiskellessaan Pekingissä. Ja tietysti, olin valmis (itse asiassa äärimmäisen innokas) kuulemaan Amanda Seyfriedin näkemyksen “The Voicesta”.

En kuitenkaan ollut ottanut huomioon sitä hirveän tanssin määrää, jota näimme tässä sarjassa.

Se alkaa peitellisellä kohtauksella Holmesin lapsuuden makuuhuoneessa, jossa tuleva Stanfordin keskeyttäjä ja tekniikan “visionääri” juoksee paikalleen, hyppää ympäriinsä ja lyö ilmaa nyrkkeillään kuunnellessaan Alabaman kappaletta “I’m in a Hurry (and Don). ‘t Know Why)” ja tuijottaen Steve Jobsin julistetta. Tämänkaltaiset kohtaukset viimeistelevät sarjan, kun Holmes kiertelee kömpelösti kappaleita, kuten Missy Elliottin ”We Run This” ja Lil Waynen ”How to Love” – kuin Girlboss Icarus, joka riehuisi suoraan kohti palavaa, verenpunaista aurinkoa.

Kuinka Elizabeth Holmes Saga “Dropout” välttää “keksit Annan typeriä virheitä”

Tällaisia ​​pieniä kosketuksia saa aikaan Pudotus virkistävä ilo. Vuoden 2022 suoratoistomaisema hukkuu tällaisiin huijaustarinoihin: Netflixillä on Keksi Anna, Showtimella on Uber kertova Super pumpattuApple TV+ esittelee pian WeWork-langansa, WeCrashed. Kun hän muotoili näkemystään Elizabeth Holmesista, showrunner Elizabeth Meriwether etsi inhimillisiä yksityiskohtia, jotka voisivat kertoa syvemmälle tarinalle – näkökulmasta, jota me, jotka pohdimme tarinaa kuukausia uutisissa, emme olleet nähneet aiemmin.

Sellainen, joka hyppäsi heti ulos? Kun Theranos-kollega sai eräänä aamuna Holmesin kiinni hiphop-kappaleeseensa autossaan.

“Se todella jäi päähäni, koska tuntui siltä, ​​että “Voi, se on jotain, mitä hän tekee, kun kukaan ei katso”. Uusi tyttö luoja kertoi The Daily Beastille tuoreessa haastattelussa. “Rakensin tavallaan tuon yhden anekdootin varaan ja yritin tehdä siitä jotain koko sarjan ajan.”

Pudotus on lähtö Meriwetherille, joka tunnetaan parhaiten pitkästä Fox-rom-comistaan, jonka pääosassa on Zooey Deschanel. (“Ei yksikään hahmoista Uusi tyttö on tuomittu petoksesta”, hän virnisti nauraen. “Se oli ehdottomasti uusi asia minulle.”) Mutta hänen taitonsa tasapainottaa empatiaa ja schadenfreudea sopivat täydellisesti projektiin, joka mukauttaa Rebecca Jarvisin samannimisen ABC News -podcastin täydelliseksi hahmotutkimukseksi. (Se auto-anekdootti, Meriwether totesi, tuli esille.)<div class=

Elizabeth Meriwether osallistuu TCA-studiopäivään, jota isännöi Twentieth Century Fox Television Sunset Ranch Hollywoodissa 28. heinäkuuta 2019 Los Angelesissa, Kaliforniassa.

David Livingston/Getty

” data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/Bnte6KCEDEnrRMFyp4JcUg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTcwNTtoPTUyMQ–/https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/0YvChnDHzk.z2D0bohbkWQ–~B/aD04NjQ7dz0xMTcwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://media.zenfs.com/en/thedailybeast.com/0b011e936b4974e78838b60dcdcb20b5″/>

Elizabeth Meriwether osallistuu TCA-studiopäivään, jota isännöi Twentieth Century Fox Television Sunset Ranch Hollywoodissa 28. heinäkuuta 2019 Los Angelesissa, Kaliforniassa.

David Livingston/Getty

” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/Bnte6KCEDEnrRMFyp4JcUg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTcwNTtoPTUyMQ–/https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/0YvChnDHzk.z2D0bohbkWQ–~B/aD04NjQ7dz0xMTcwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://media.zenfs.com/en/thedailybeast.com/0b011e936b4974e78838b60dcdcb20b5″ class=”caas-img”/>

Elizabeth Meriwether osallistuu TCA-studiopäivään, jota isännöi Twentieth Century Fox Television Sunset Ranch Hollywoodissa 28. heinäkuuta 2019 Los Angelesissa, Kaliforniassa.

David Livingston / Getty

Kun Searchlight Television lähestyi häntä ensimmäistä kertaa työskennelläkseen projektin parissa, Meriwether myöntää, että hän oli hieman skeptinen. “Ajattelin vain: “Mitä järkeä on tehdä rajoitettua sarjaa?”, hän sanoi. “Miksi kertoisimme tämän tarinan uudelleen? Mitä tuon siihen?”

Ratkaisu, hän päätti, olisi “käsitellä tarinaa inhimillisemmällä tasolla”. Se alkoi tunnistamalla huijari-oireyhtymän katkelman omasta taustatarinastaan, jonka hän jakoi tuomitun huijarin kanssa.

“Minä loin Uusi tyttö kun olin 29-vuotias, en ollut koskaan aiemmin työskennellyt televisiossa ja johdin yhtäkkiä ohjelmaa, jossa oli 200 ihmistä”, Meriwether sanoi. – Olin aivan sekaisin sen alussa.

Yhtäläisyydet loppuvat pitkälti tähän; Meriwether ei esimerkiksi koskaan lyönyt nimeään sellaisten keksintöjen patenteille, joiden luomisessa hänellä ei ollut osuutta. Mutta Holmesin elämäkerrassa showrunner sanoi, että hän näki “tarinan nuoresta naisesta, joka oli valta-asemassa, todella kamppailevan sen kanssa ja yrittävän selvittää, kuka hän on sen keskellä”.

“Se tuntui tarinalta, jota ei ollut kerrottu niin paljon televisiossa”, hän sanoi. “Tiedätkö, se ei ole sellainen kiiltävä tyttöpomo, naisten voimaannuttava versio naistoimitusjohtajasta.”

Pelätyn “girlbossin” haamu hämärtyy Pudotus. Jokaisen jakson aikana huomaa Seyfriedin hahmon kamppailevan sen kanssa, miten erilaiset (väistämättä miespuoliset) portinvartijat kohtelevat häntä kunnianhimoisena naisyrittäjänä. Hänen nirso naapurinsa (William H. Macy) ei kestä ajatusta, että hän pitää itseään älykkäämpänä kuin hän, ja useimmat miehet, joita hän lähestyy uransa alkuvaiheessa, eivät näytä kykenevän puhumaan hänelle ilman sävyä, joka voisi yhtä hyvin olla sanallinen taputus päällä.

Ajan myötä esityksen Elizabeth keksii, kuinka valjastaa alansa naisten tunnusmerkit omiin tarkoituksiinsa – loistava tiivistelmä tavasta, jolla myös naiset (erityisesti valkoiset naiset) voivat jatkaa naisvihaa, kun he päättävät sen olevan heidän edukseensa.

Pudotus kattaa vuosikymmeniä, mikä tuo haasteita. (Yrittäkää kuinka tahansa, edes Seyfriedin kaltainen lahjakas esiintyjä ei pysty vakuuttamaan katsojia siitä, että hän on yläkouluikäinen.) Mutta esitys hyödyntää pitkäikäisyyttään myös toisella osastolla: Musiikki ei ehkä näytä olevan olennainen osa tekniikan alkamisen tarinaa -ylös, mutta tämän esityksen soundtrack on yksi parhaista viime aikoina.

Meriwether sanoi: “Musiikki oli minulle todella tärkeä tapa viedä meidät ajan halki.” Hän pohdiskeli omia suosikkejaan ohjelman eri aikakausilta ja kiittää musiikin valvoja Maggie Phillipsiä siitä, että hän tarjosi vain boppeja. ”Yritin aina jotain, joka vie sinut takaisin siihen hetkeen, mutta en jotain, mitä olisit kuullut niin monta kertaa”, hän sanoi.

Ja vaikka Seyfried saattaa kamppailla yhtä paljon kuin kuka tahansa näyttelijä Rakas Evan Hansen Gambittia vaadittiin häneltä sarjan alussa, on vaikea kuvitella kenenkään muun esiintyjän naulaavan hahmon näin sanoinkuvaamattomalla omituisuudella. Se ei ole vain hänen mahdottoman leveät silmänsä, jotka viestivät yhtälailla kunnianhimosta ja epävarmuudesta. Teetä Mamma Mia! näyttelijä onnistuu yhdistämään hahmonsa psykologisen myllerryksen fyysisyytensä kaikkiin elementteihin – jäykät hartiat, tärisevä suu ja kyllä, tanssiminen, joka näyttää siltä, ​​että hän taistelee näkymätöntä mehiläisparvea vastaan.

Seyfriedin käsissä Elizabeth Holmes näyttää yhdessä hetkessä tuskallisen samankaltaiselta (kuten silloin, kun hän nolaa itsensä tanssimalla autossa tai kaatamalla kahvia paidalleen ennen suurta kokousta) ja seuraavana päivänä hyytävän epäinhimilliseltä. Aivan kuten Elisabeth Mossin unohtumattomat, raivoissaan kameran tähdet Palvelijatarin tarina, kuva Seyfriedin ristiriitaisesta katseesta kameraan valkoista taustaa vasten tuntuu nyt pysyvästi palaneelta muistiini (tanssimisen ohella).

Meriwetherin mukaan Seyfriedin suurimpiin kykyihin näyttelijänä kuuluu hänen kykynsä pitää tilaa komedialle ja draamalle samanaikaisesti – harvinainen lahja näyttelijöiden keskuudessa.<div class=

Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried) ja Sunny Balwani (Naveen Andrews) elokuvassa The Dropout

Beth Dubber/Hulu

” data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/2Z_dU2LXkY6TNxnmJtVj3A–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTcwNTtoPTQ3MA–/https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/KI8_9YSITGn8KiEXbsEV_w–~B/aD03ODA7dz0xMTcwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://media.zenfs.com/en/thedailybeast.com/a56244dd37430229260b26cd3d604912″/>

Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried) ja Sunny Balwani (Naveen Andrews) elokuvassa The Dropout

Beth Dubber/Hulu

” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/2Z_dU2LXkY6TNxnmJtVj3A–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTcwNTtoPTQ3MA–/https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/KI8_9YSITGn8KiEXbsEV_w–~B/aD03ODA7dz0xMTcwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://media.zenfs.com/en/thedailybeast.com/a56244dd37430229260b26cd3d604912″ class=”caas-img”/>

Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried) ja Sunny Balwani (Naveen Andrews) mukana Pudotus

Beth Dubber/Hulu

Seyfriedin näyttelijä, Kadonnut alum Naveen Andrews, vastaa hänen intensiivisyytensä Sunny Balwaniin – jonka suhde nuoreen Elizabethiin tuntuu alusta alkaen epämukavalta ja vain kasvaa huolestuttavammaksi. Sayid Jarrah oli mukana Kadonnutlempeämmät sielut – mutta Sunnyna Andrews omaksuu tunnespektrin vastakkaisen pään. Hänen hahmonsa on vaikuttava, täynnä tukahdutettua raivoa, jota hän useimmiten ilmaisee satunnaisen väkivaltaisen purkauksen kautta ja useammin rakastamalla rakkautta. (Jotain, mitä kenelläkään ei todennäköisesti ollut bingokorteissaan Pudotus: Elizabeth Holmesin täyteläisestä suhteesta vihreämehuun tulee yllättävän tehokas metafora hänen romanttisen elämänsä taustalla olevalle pimeydelle.)

Balwanin ja Holmesin välinen romanssi oli yksi luovimmin dramatisoituneista, Meriwether sanoi, koska pariskunta piti yksityisasiansa niin hyvin piilossa.

“On niin vähän tietoa siitä, mitä se suhde todella oli – mikä, tiedätkö, oli osa heidän suhdettaan, koska he pitivät sitä salassa 12 vuotta”, hän sanoi. ”Se tuntui niin suurelta osalta tarinaa, josta tiesimme hyvin vähän. Opimme enemmän hänen oikeudenkäynnissään, ja uskon, että opimme vielä enemmän hänen tulevassa oikeudenkäynnissään. Mutta se on todella monimutkainen, myrkyllinen suhde.”

Niin paljon syvyyttä ja monipuolisuutta kuin Seyfried tuo rooliinsa, minun täytyi kysyä väistämätön pinnallinen kysymys ennen kuin Meriwether ja lopetimme puhelun: Kuinka sopraano pudottaa äänensä Elizabeth Holmesin valebaritoniin?

Elämme villejä aksentteja tekevien näyttelijöiden kulta-aikaa

“En tiedä, kuinka hän teki The Voicen”, Meriwether vastasi nauraen. “Hän tuli harjoituksiin ja istuutui pöytään ja otti The Voicen. Olin kuin: “Mitä ikinä teitkin, tämä on mahtavaa.””

“Minulle ei ollut niin tärkeää, että se oli esim. tarkalleen oikein”, Meriwether lisäsi. “Luulen, että olin paljon enemmän kiinnostunut siitä, että hän teki siitä omanlaisensa… Jos ääni olisi ollut todella hauska koko ajan, se olisi mielestäni todella poistanut tarinan emotionaaliset panokset.”

Kuten kertoi PudotusHolmes’ on tarina kunnianhimoisesta omituisesta pallosta, jonka unelmista tuli pakopaikka epämiellyttävistä todellisuuksista – hänen perheensä ilmeisestä taloudellisesta epävarmuudesta, sosiaalisesta hankaluudesta, seksuaalisesta väkivallasta, jonka hän väitti kestäneen yliopistossa, ja lukemattomista muista tuntemattomista peloista, jotka voisivat En ole koskaan päässyt uutistutkimukseen tai podcastiin.

On siis sopivaa, että Meriwether jakoi vielä yhden anekdootin Jarvisin alkuperäisestä podcastista, joka jäi häneen, vinjetin, joka pääsi ensi-iltaan: Holmes 11-vuotiaana juoksi radalla, vaikka oli selvää, että hän oli jo jo tehnyt. menetetty. “Vaikka jokainen toinen juoksija oli jo lopettanut kilpailun, hän ei vain lopeta.”

Lue lisää The Daily Beastista.

Hanki Daily Beastin suurimmat kauhat ja skandaalit suoraan postilaatikkoosi. Ilmoittaudu nyt.

Pysy ajan tasalla ja hanki rajoittamaton pääsy Daily Beastin vertaansa vailla olevaan raportointiin. Tilaa nyt.

Leave a Comment