Floridan terveysministeriö suosittelee COVID-19-rokotetta terveille lapsille

WEST PALM BEACH, Fla. – Floridan terveiden lasten ei pitäisi saada COVID-19-rokotetta.

Se oli maanantaina Floridan kirurgin kenraali tohtori Joseph Ladapon kiinteä viesti, joka ilmoitti Floridan terveysministeriön suosittelevan virallisesti terveille lapsille COVID-19:ää vastaan.

Ladapo sanoi, että Florida on ensimmäinen osavaltio maassa, joka on suoraan ristiriidassa tautien valvonta- ja ehkäisykeskusten ohjeistuksen kanssa, joka tällä hetkellä suosittelee, että kaikki 5-vuotiaat ja sitä vanhemmat ottavat koronavirusrokotteen.

Puhuessaan COVID-19-pyöreän pöydän kokouksessa West Palm Beachissä maanantaina Ladapo mainitsi a tuore tutkimus New Yorkin osavaltion terveysministeriöstä, joka tarkasteli Pfizerin koronavirusrokotusta ja havaitsi, että rokotteen tehokkuus 5–11-vuotiaiden lasten sairaalahoitoa vastaan ​​putosi 100 %:sta 48 %:iin noin kuuden viikon aikana 13.12.-1.1. 24.

Tutkimuksen mukaan samana aikana rokotteen tehokkuus lasten COVID-19-infektioiden ehkäisyssä putosi 68 prosentista 12 prosenttiin.

Tutkimukseen ei ole vielä tehty vertaisarviointia, jota pidetään lääketieteellisen tutkimuksen kultastandardina.

“Kaapimme tavallaan tynnyrin pohjaa – erityisesti terveiden lasten kanssa – sen suhteen, että pystymme mittaamaan millä tahansa tarkkuudella ja luottavaisin mielin jopa mahdollisen hyödyn”, Ladapo sanoi maanantaina rokotteen tehokkuudesta.

NBC News

Floridan kirurgin kenraali tohtori Joseph Ladapo puhuu COVID-19-pyöreän pöydän aikana West Palm Beachissä 7. maaliskuuta 2022.

Tällä hetkellä vain Pfizerin COVID-19-rokote on hyväksytty 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille.

CDC:n mukaan noin kaksi miljoonaa 5–11-vuotiasta lasta on saanut COVID-19:n pandemian alkamisen jälkeen vuoden 2020 alussa.

Yli 8 300 lasta tässä ikäryhmässä on joutunut sairaalaan COVID-19:n vuoksi, ja koronavirus on yksi 10 yleisimmästä lasten kuolinsyystä, CDC sanoi.

Lisäksi CDC sanoi, että COVID-19-tartunnan saaneilla lapsilla on lisääntynyt riski saada vakava sairaus, joka tunnetaan nimellä multisystem inflammatorinen oireyhtymä (MIS-C), jossa lapsen sydän, keuhkot, munuaiset, aivot, iho silmät tai ruoansulatuskanavan elimet voivat tulehtua.

CDC sanoi, että pandemian alkamisen jälkeen kaksi vuotta sitten yli 2 300 MIS-C-tapausta on raportoitu 5–11-vuotiailla lapsilla.

“Lasten rokottaminen voi auttaa suojelemaan perheenjäseniä, mukaan lukien sisarukset, jotka eivät ole oikeutettuja rokotuksiin, ja perheenjäseniä, joilla saattaa olla suurempi riski sairastua, jos he ovat saaneet tartunnan”, CDC sanoi lausunnossaan verkkosivuillaan. “Rokotukset voivat myös auttaa estämään lapsia sairastumasta vakavasti, vaikka he saisivatkin COVID-19:n.”

Pfizer oli pyytänyt Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastoa myöntämään hätäkäyttöluvan COVID-19-rokotteelleen kuuden kuukauden ikäisille – 4-vuotiaille lapsille, mutta lykkäsi myöhemmin pyynnön tehdäkseen lisää tutkimusta kolmen annoksen rokotteen tehokkuudesta. sarja kyseisestä ikäryhmästä.

Näitä tietoja odotetaan joskus huhtikuussa.

Floridan maatalouskomissaari Nikki Fried, joka on ehdokkaana demokraattina hallitusta vastaan. Ron DeSantis kutsui Ladapon kommentteja marraskuun vaaleissa “vaaralliseksi COVID-19-virheeksi, joka on vastoin kaikkia yleisiä lääketieteellisiä ohjeita”.

“Kehotan kaikkia floridialaisia ​​jatkamaan lääkäreidensä, FDA:n ja CDC:n, tarjoamien COVID-19-ohjeiden noudattamista, eivätkä DeSantisin ja Ladapon ajamia tieteen vastaisia ​​salaliittoteorioita”, Fried sanoi kirjallisessa lausunnossa.

.

Leave a Comment