Hallitusta syytetään “inhimillisyyden puutteesta” ukrainalaisia ​​pakolaisia ​​kohtaan – LabourList

Rekisteröidy LabourListin aamusähköpostiin saadaksesi kaiken työvoiman joka arkipäivän aamu.

Ukrainasta tulevalla kuvamateriaalilla näkyy siviilejä pakenemassa kodeistaan ​​ammusten laskeutuessa lähelle. Kiovan lähellä sijaitsevan Irpinin kaupungin pommitukset ovat saaneet Venäjän hyökkäyksen kohteena kokonaan asuinalueet. Venäjän joukkoja on syytetty rypälepommien pudottamisesta kouluihin ja sairaaloihin. Äiti ja hänen kaksi lastaan ​​olivat kranaatinheittimen tulipalossa kuolleiden joukossa, kun he pakenivat evakuointireittiä pitkin kaupungista. Venäjä on sanonut avaavansa uusia humanitaarisia käytäviä – mutta Punaisen Ristin operaatioiden johtaja Dominik Stillhart selitti tänä aamuna, että toistaiseksi on ollut vain “periaatteellisia” sopimuksia, jotka ovat välittömästi katkenneet reittien ja niiden käytön epätarkkuuden vuoksi. ”Kuinka monta tällaista perhettä on kuollut Ukrainassa? Emme anna anteeksi”, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky sanoi yössä ja syytti Vladimir Putinin hallintoa “tahallisesta murhasta”.

Keir Starmer lupasi ajaa “edemmälle ja nopeammin” pakotteita viikonloppuna. Esiintyy BBC:ssä Sunnuntaiaamuna Näyttelyssä työväenpuolueen johtaja vaati nopeampia toimia venäläisiä oligarkkeja vastaan ​​ja ilmaisi huolensa raporteista, joiden mukaan Boris Johnson edisti entisen KGB-agentin pojan Jevgeni Lebedevin nimitystä tiedusteluviranomaisten huolista huolimatta. “Pakotteiden on oltava tiukimmat mahdolliset”, Starmer sanoi katsojille. “Heidän ei tarvitse vain eristää Venäjää, heidän on tehtävä Venäjän toiminta mahdottomaksi.”

Hallitus pyrkii vastaamaan kritiikkiin, jonka mukaan Putinin hallintoon liittyvien ihmisten kohtaaminen on ollut liian hidasta, esittelemällä kauan luvatun, mutta paljon viivästyneen talousrikoslakinsa, joka viedään alahuoneen läpi myöhemmin tänään. Ministerit tuomitsevat sekä lakimuutoksia toryn takapenkkikollegoilta. Samaan aikaan Ranska on syyttänyt Britanniaa “inhimillisyyden puutteesta” ukrainalaisten pakolaisten vastaanottamisessa. Puolustamassa hallitusta tänä aamuna, ministeri James Cleverly kertoi Sky Newsille että “aiomme varmistaa, että isännöimme ukrainalaisia ​​Yhdistyneessä kuningaskunnassa” – huolimatta raporteista, että niistä 13 500 ihmisestä, jotka ovat pyytäneet tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, vain 50:lle on kerrottu, että he voivat.

Skotlannin työväenpuolue piti konferenssinsa viikonloppuna. Starmer kertoi edustajille, että puolue “voi voittaa” ja “tehdä muutosta” tai se voi “tahdistaa näennäistä poliittista puhtautta tämän puolueen sisällä” – mutta se “ei voi tehdä molempia”. Hän puolusti täysipainoisesti lähestymistapaansa puolueen sisäisiin kiistoihin ja varoitti, että “suurin esteemme eivät ehkä ole toryt, vaan me itse”. Epäsuorasti viitaten 11 työväenpuolueen kansanedustajaan, jotka peruuttivat allekirjoituksensa Stop the War -julkilausumasta Ukrainan konfliktista, Starmer kuvaili puoluetta “ei kenenkään anteeksipyyntöjä”. Rekisteröidy LabourListin aamusähköpostiin saadaksesi kaiken työvoiman joka arkipäivän aamu.

Arvostatko ilmaista ja ainutlaatuista palveluamme?

LabourListilla on enemmän lukijoita kuin koskaan ennen – mutta tarvitsemme tukeasi. Asiantuntijatietomme työväenpuolueen politiikoista ja persoonallisuuksista, sisäisistä keskusteluista, valinnoista ja vaaleista liittyvät lukijoidemme lahjoituksiin.

Support LabourList

Leave a Comment