Kolme ajatusta Sporting KC:stä Houston Dynamoa vastaan

Sporting Kansas City avasi kotitilinsä horjuvalla, mutta lopulta tehokkaalla voitolla Houston Dynamoa vastaan ​​lauantai-iltapäivänä. Tästä pelistä on paljon puhuttavaa, joten sukeltakaamme heti sisään.

Paljon vakaampi keskikenttä

Viime viikon pelin jälkeen mainitsin, että olisin yllättynyt, jos Jose Mauri juoksi ulos ponnistelun puutteen vuoksi ja hänen annettiin olla kentällä vain hieman yli 20 minuuttia. En kuitenkaan odottanut, että SKC poistaisi hänet välittömästi joukkueesta. Näin ollen näimme Remi Walterin #6:ssa (puolustava keskikenttäpelaaja) ja hän pelasi asemansa kurinalaisesti ja kyvyllä päästä eteenpäin pallon kanssa, joka oli erinomainen. Tämä johti lopulta siihen, että hän sai todella puhtaan lyönnin (ja yhden erittäin epäpuhtaan) liikenteessä, mikä voittaisi SKC:n pelin.

On mielenkiintoista nähdä, pystyykö Remi toistamaan sen joukkuetta vastaan, joka todella haluaa painostaa palloa hieman enemmän kuin Houstonia, joka maaliinsa asti ei periaatteessa painottanut meidän takalinjaamme tai Remiä. On myös syytä huomata, että Peter Vermes korosti sitä “…me tiesimme sen [Remi’s] kahdeksan/kuusi, ei kuusi/kahdeksan” pelin jälkeisessä painossa. Tuo lainaus ja muut vastaavat menneisyydessä näyttävät osoittavan, että PV ei näe häntä #6:na järjestelmässään. Joten olisin varovainen ajattelemalla, että näemme Remin lukitsevan tämän paikan.

Felipe Hernandez otti Remin paikan enemmän hyökkääjänä #8 (box-to-box-keskikenttäpelaaja) ja tarjosi erinomaista vauhtia ja purenta puolustuksessa. Pohdiskelin esikaudella, voisiko Felipestä tulla virallisesti Roger Espinozan perillinen, ja joka kerta kun hän on poissa, olen yhä varmempi, että hän pystyy. Yksi keskeinen ero, joka hänellä on Rogeriin verrattuna, on tapa, jolla hän pelaa lähes vaihtokelpoisesti edessään olevan hyökkääjän kanssa, kun SKC:llä on pallo viimeisellä kolmanneksella.

Etkö usko minua? katso tämä kuvakaappaus erinomaiselta tilastosivulta osoitteessa MLSsoccer.com.

SKC:n läpäisykaavio
MLSoccer.com

Näetkö siellä Salloin (#20)? ei, ei oikeastaan ​​siksi, että hänet on haudattu Hernandezin alle (nro 21). He pelasivat jatkuvasti toistensa alla ja yrittivät vetää puolustusta pois paikaltaan. Yleisesti ottaen pidin näytelmästä, mutta se maksaa. Nimittäin se, että Felipe ei pysty kierrättämään palloa tuolta paikalta, kuten hän pystyisi perinteisemmässä keskikentän asennossa.

Ehkä tästä syystä näimme Espinozan pelaavan melko konservatiivista ja hieman epäkiinnostavaa peliä. Kuten Talkin’ Touchesin kaverit tapasivat sanoa “Jalkapallo on dominoa” tarkoittaa, että jokainen pelaajan kentällä tekemä toiminta saa ympärillään olevat pelaajat sopeutumaan… mikä saa muut pelaajat sopeutumaan… ja niin edelleen.

Toinen ajatus keskikentästä johtaa minut seuraavaan kohtaan…

…Pitäisikö näiden tilausten alkaminen?

Aloitetaan Cameron Dukesta, joka tuli Hernandezille 82. minuutilla, mikä sinänsä on hieman outoa. Roger näytti minun silmiini aika uupuneelta, kun Felipe vielä juoksi ympäri kenttää. Joka tapauksessa Duke näytti hyvältä noin kymmenen minuutin ajan, jolloin hän sai keltaisen nopeudellaan ja aiheutti ongelmia Houstonin takalinjalle. Haluan todella nähdä Duken aloittavan pelin Felipen kanssa, koska uskon, että he voisivat olla hyvin dynaamisia hyökkäyksessä yhdessä. Pahimmassa tapauksessa annat yhden niistä puoliajalla Rogerille. JK En voi pitää suoraa naamaa sanoen, että PV tekisi varhaisen taktisen subin.

Mitä tulee toiseen osaan (älkää edes aloittako siinä, että siellä on vain kaksi verrattuna Houstonin viiteen) Marinos Tzionis näytti yllättävän sähköiseltä 15 minuutin esiintymisessään. Hän osoitti hyvää taitoa näppärässä tiputuksessa, joka pakotti Houstonin keltaisen kortin taklaukseen. Mikä saa minut ihmettelemään… pitäisikö hänen vain aloittaa?

Aloitus “keskihyökkääjä” Khiry Shelton kesti tarkasti nolla (!?!?!) laukauksia ja katosi rutiininomaisesti pelistä. Jos ihmettelet, Khiry otti viime viikolla vain kaksi Atlantaa vastaan, eikä mikään niistä osunut maaliin. On kuvaavaa, että jossain vaiheessa toisella puoliajalla Roger syötti Johnnylle, kun Khiry oli paljon paremmassa asemassa juoksemassa kohti maalia verrattuna Johnnyyn, joka teki hyvän mutta paljon vähemmän vaarallisen juoksun.

Se on ongelma, ja haluan nähdä PV:n ainakin yrittävän ratkaista sen käyttämällä joitakin muita vaihtoehtoja, sen ei tarvitse olla edes Tzionis. Helvetissä laitetaan Duke vääräksi 9:ksi, kokeillaan vain, koska tekemämme toiminta ei ole kestävää. Tämän avulla voit myös tuoda Khiryn supersubina mihin tahansa ensimmäisestä kolmesta paikasta, mikä olisi hienoa pelien päättämiseen.

Yksi huono passi riittää

Pysäytä minut, jos olet kuullut tämän aiemmin, SKC näytti vakaasti pelin hallinnassa, mutta huono syöttö puolustuskolmanneksella johti vastustajalle hyvän mahdollisuuden. Jatkuva valitus (ainakin minä) SKC:n nykyisestä iteraatiosta on se, että he jäävät loukkuun, koska he usein kieltäytyvät sopeutumasta takaisin-pelistätyylistä selkeään eteenpäin -puolustukseen. he yrittävät suojella johtoa. Olisin hyvin utelias, onko tämä valmennettu käyttäytyminen vai rajoitus siitä, että pelaajat eivät tunnista hetkeä, jolloin heidän on vaihdettava. Joka tapauksessa, kun yrität pelata takapuolelta toisen joukkueen painaessa, avaat itsesi useille mahdollisille huonoille tuloksille:

  1. Huono syöttö katkaistaan ​​ja maalivahti on poissa paikasta. Mitä tässä tapauksessa tapahtui.
  2. Maalivahti on paikalla, mutta hänen edessään olevat pelaajat ovat poissa asennosta, koska he liikkuivat joko pitääkseen pallon kiinni tai tarjotakseen syöttökaistan hallussaan pitävälle pelaajalle. Väittäisin, että näemme useimmiten SKC:ltä.
  3. Kummassakin tapauksessa, jos vastustaja painostaa, heillä on todennäköisesti joko numeerinen vastaavuus tai numeerinen etu tavoitettasi kohti liikkuvien pelaajien suhteen. Mikä lisää huomattavasti todennäköisyyttä, että laatikossa on avoin vastustaja.

Looginen johtopäätös tällaisesta painostuksesta on kuitenkin se, että sen pelaajat eivät ole ylemmällä kentällä, mikä tarkoittaa hyökkääjiäsi. pitäisi on tilaa yrittää pudottaa palloa alas ja pitää pelin pystyssä, jos kaviot sen eteenpäin.

Loppuajattelua

Joukkue näytti kaiken kaikkiaan paljon parantuneelta viime viikkoon verrattuna, mutta en ole varma, että voitamme tämän pelin, jos Houstonilla on sama laatu kuin Atlantalla viime viikolla. Toivottavasti näemme jatkuvaa parannusta viikoittain ja joukkue voi keksiä jotain keskihyökkääjässä. Seuraavaan kertaan, URHEILLE!

Leave a Comment