Kuinka Lisa Hanawalt muotoilee animoituja eläimiä täydellisesti

Ihmiset ovat monimutkaisia ​​olentoja, ja joskus on vaikeaa murtaa ja tutkia täysin, mitä tarkoittaa olla ihminen, jopa elokuvassa tai animaatiossa. Joten se tulee hieman yllätyksenä, kun jotkut parhaista ihmisluonnon esityksistä tehdään niin käyttämällä eläimiä; tarkemmin sanottuna antropomorfiset eläimen ja ihmisen risteykset, kuten ne, joita on löydetty roskaisesti koko taiteen aikana. Lisa Hanawalt. Ehkä parhaiten tunnettu työstään tuotantosuunnittelijana Netflixissä bojack ratsastaja tai luojana Tuca & BertieLisa Hanawalt on tuottelias moderni taiteilija, jonka henkilökohtaisissa sarjakuvissa sukeltaa myös ihmisen psyykeen ja luontoon ja, kuten hänen sarjakuviensa, hän käyttää outoja ihmisiä, joilla on eläinpää (tai kenties eläimiä, joilla on ihmiskeho?) toimitustavana hänen erilaisiin tarkoituksiinsa. ajatuksia ja joskus koomisia kommentteja elämästä.

PÄIVÄN COLLIDER VIDEO

Toisin kuin Disneyn ja muiden lastenmedian klassisen söpöt sarjakuvaolennot, Hanawaltin taide joutuu usein pelottavampaan tai häiritsevämpään työkategoriaan, jossa hänen hahmonsa kulkevat inhimillisen ja eläimellisen rajalla; ne ilmentävät molempien piirteitä ja tarjoavat oudon ja melko vivahteikkaan näkökulman siihen, miten ihmiset näkevät itsensä, verrattuna siihen, miten he haluavat tulla katsotuiksi. Kun on kyse Bojackista bojack ratsastajahahmon kanssa syntyy outo kaksijakoisuus; BoJack (Will Arnett) on hevonen, olento, joka yhdistetään usein vapauteen ja armoon, mutta hänen todellisuutensa on kuitenkin alkoholistiksi muuttunut julkkis, joka viettää päivänsä humalassa ja/tai virkeänä muisteleen hiipuvaa kuuluisuuttaan. Se on epämiellyttävän sopiva vertailu armosta luopumiseen, jonka niin monet julkkikset kokevat todellisessa maailmassa.


AIHEUTTAA: Kuinka “Tuca & Bertie” tutkii perheen vaikutuksia mielenterveyteen


Kuva Netflixin kautta

Se, että Hanawaltin olentojen eläinten ja ihmisten ominaisuudet pyrkivät muuttumaan ja sulautumaan yhteen, kunnes et voi tietää, missä toinen päättyy ja toinen alkaa, mikä tekee hänen luomuksistaan ​​niin houkuttelevia. Joskus kestää jonkin aikaa, ennen kuin sekä hahmo että yleisö tunnistavat hahmon käyttäytymisen sellaisina kuin ne todella ovat; herra maapähkinävoi (Paul F. Tompkins) on koira – hän on iloinen ja innostunut ja kiintynyt rakastamiinsa. Samaan aikaan hän on usein itsekeskeinen ja impulsiivinen, ja hänen positiivisuutensa voi joskus tulla alentuvaksi tai tunteettomaksi. Kaikki nämä johtuvat siitä, että hän on keltainen laboratorio, mutta ne ovat myös todellisia oikeiden ihmisten ominaisuuksia, ja on vaikea sanoa, kummalle puolelle herra maapähkinävoi putoaa, voidaanko hänet edes asettaa toiselle puolelle tai toinen.


Kuten todellinen ihminen, nämä piirteet saattavat olla vain osa herra maapähkinävoi ytimenä, osa hänen luonnettaan, mutta ne voivat myös olla vihjeitä taustalla olevista ongelmista, kuten liiallisesta riippuvuudesta kumppaneistaan. . Koira, joka ei tee mitään koko päivän, vaan odottaa suosikkiihmistään kotiin, on suloinen ja odotettu, mutta kun hänet asetetaan sellaisen henkilön kontekstiin, jolla on työ, auto ja verot, yhtäkkiä herra maapähkinävoi tuhlaa päivänsä odottaen vaimoaan. paluu tuntuu melko epämukavalta ja surulliselta. Katsoja joutuu kohtaamaan sen, minkä hän on joskus luullut niin viehättäväksi kuin jotain ei-toivottua tai muutosta vaativaa. Se, löytävätkö he yhteyden sellaisiin asioihin, on vain lisäkerros matkalle, jonka Hanawaltin taide avaa katsojille.


Still BoJack Horseman -jaksosta The Dog Days Are Over
Kuva Netflixin kautta

Hanawaltin taiteen toinen puoli tulee muodossa syleilevä eläimellinen; hänen sarjakuvansa kojootti koira tyttö seuraa edellä mainittua nimihenkilöä ja hänen hevosta, kun he matkustavat yhdessä halki villin lännen. “Halusin luoda lännen uudelleen omalla äänelläni, omien silmieni kautta”, Hanawalt sanoi puhuessaan HuffPostin kanssa. “Kerro tarina naisten kamppailusta ja naisen tuskasta omasta näkökulmastani.” Kuten hänen esityksessään, Tuca & Bertie, Hanawaltin sarjakuvan naiset, erityisesti Coyote Doggirl, ovat eläimellisiä ja konkreettisia; he torjuvat standardit, jotka asetetaan useimmille naisille tiedotusvälineissä, ja kieltäytyvät alentamasta itseään johonkin, jota voitaisiin pitää “mauttavana”. Heidän puheensa voi olla mautonta tai “epäpuhtaista”, eikä heillä ole muita seurauksia kuin silloin, kun sanat itse heräävät eloon sarjakuvamaiseen tyyliin. He saavat paitsi tuntea myös toimia ja nauttia kokemistaan ​​tunteista riippumatta siitä, kuinka voimakkaita; Niiden eläinluonne vain lisää tätä luoden väylän, jolla kaikenmuotoisia ja -kokoisia tunteita voidaan ilmaista.


Sisään Tuca & Bertie, Hanawalt luo maailman, jossa hahmot voivat huutaa ja laulaa kuin kukot järkyttyneenä, he voivat räpäyttää käsiään villisti ja syödä omia muniaan ilman tunnetta, että se on outoa tai luonnotonta. Hanawalt kiittää ensimmäiset ideat Tuca & Bertie luontodokumenttiin, jossa hän näki tukaanin varastavan ja syövän muiden lintujen munia. Hän tunsi välittömän yhteyden tukaaniin ja ajatteli: “Se olen minä! Syön kaikki munat!” Hanawalt, Tuca (Tiffany Haddish) ja Bertie (Ali Wong) edustaa hänen kahta puolta – oman inhimillisyytensä kahta puolta. Pommimainen ja toisinaan itsekäs sisätukaani, joka välillä tuntuu syövänsä “kaikki munat”, ja ujo ja hiljainen ulkoinen laululintu, täynnä erilaisia ​​ahdistuksia ja huolia. Hanawalt ei ole yksin tällaisen tulkinnan kanssa; usein ihmiset kokevat nämä kaksi puolta omassa elämässään – se osa, joka haluaa olla äänekäs ja ylpeä kyvyistään, joka haluaa hieman enemmän kuin pitäisi, ja se puoli, joka on liian juuttunut sulautumaan yhteen. ja sopii tuntea olonsa vapaaksi.


tuca-and-bertie-season-1-tuca-bertie-social
Kuva Netflixin kautta

Tuca & BertieHänen anteeksiantamatonta suhtautumista jokapäiväiseen elämään, varsinkin kun on kyse naisista, vain vahvistaa se, että hahmot eivät ole ihmisiä; ne ovat eläimellinen juuri, johon monet ihmiset ovat yhteydessä ja elävät monien ihmisten jokapäiväistä elämää. Laululintujen katselemisessa on jotain hyvin henkilökohtaista, kun se kamppailee ensimmäisen talonsa ostamisen ja vanhenemisen pelkojen kanssa; se ei ole joku ihmisnäyttelijä, joka voidaan niin helposti poistaa ja kohdella muukalaisena. Huolimatta siitä, että Bertiellä on oma persoonallisuutensa ja ominaispiirteensä, se, että hän on lintu, tekee äärettömän helpommaksi projisoida itsensä muotoonsa ja kamppailuihinsa. Hän on jotain tarpeeksi tuttua ollakseen hämmentävä, mutta tarpeeksi eläin edustaakseen muutakin kuin vain yksilöä.

Enemmän kuin mikään, enemmän kuin eläimellinen luonne tai tunteiden ilmaisu, Hanawaltin taide on muistutus siitä, että hallinta on hauras ja helposti kadonnut; Niin paljon kuin ihmiset haluavat ajatella itseään hallitsevan toimiaan ja ajatuksiaan, ihmiset ovat yhtä alttiita eläimelliselle käytökselle kuin eläimet – ja se on okei. Katsojat, jotka katsovat, kun Bojack pohtii jättävänsä taakseen “sivistyneen elämän” juostakseen vapaana villihevosten kanssa, ovat yhtä kykeneviä ja taipuvaisia ​​fantasioimaan samankaltaisista asioista; Hanawaltin taide on kuvaus eläimestä, joka niin monilla ihmisillä, riippumatta siitä keitä he ovat tai mitä he tekevät, on edelleen ytimessä. Evoluutio on ansainnut ihmiskunnalle reilusti tilaa kilpailun etuosassa, mutta Hanawalt ylittää tämän kuilun ja muistuttaa katsojia siitä, että he eivät ole niin kaukana sängyn juurella makaavasta koirasta kuin he uskovat.


PARHAAT KOMEDIA-ESITYS-NETFLIX
Netflixin parhaat komediaohjelmat tällä hetkellä

Nämä esitykset saavat sinut varmasti hyvälle tuulelle.

Lue Seuraava


Kirjailijasta

Leave a Comment