Lääkäreiden laboratoriokokeet havaitsevat terveysongelmia, joita kukaan kuntovalmentaja ei näe

Tavanomaisen kuntoarvioinnin aikana kuntoammattilainen arvioi viittä kunnon näkökohtaa: kardiovaskulaarista kestävyyttä, lihaskestävyyttä, lihasvoimaa, joustavuutta ja kehon koostumusta.

Kun jokainen näkökohta on pisteytetty vertailualueisiin, on helppo nähdä, missä parannuksia on tehtävä. Mutta tarinassa on aina enemmän.

Olen tehnyt tuhansia kuntoarviointeja. Asiakkaitani on ollut huippukunnossa olevista urheilijoista aloittelijoihin ja kaikkea siltä väliltä. Jonkun kuntoilun arviointi on silmiä avaava prosessi, joka voi tarjota arvokasta tietoa, jonka perusteella voidaan kehittää kattava harjoitusresepti, joka maksimoi vahvuudet ja korjaa heikkoudet.

Mutta kuntoarviointi ei voi korvata lääketieteellistä arviointia, joka sisältää laboratoriotyön, ja tässä on syy.

Sydänsairaus on suurin kuolinsyy Yhdysvalloissa, ja se edustaa noin 25 % kaikista kuolemista vuosittain. Useimmat ihmiset ymmärtävät sydänsairauksien riskitekijöitä ovat verenpainetauti (korkea verenpaine), hyperlipidemia (korkea kolesteroli), liikalihavuus, korkea ikä, fyysinen passiivisuus, tupakointi ja huonot ruokailutottumukset. Veritekijöiden ulkopuolella kuntoarvio voi antaa suurimman osan muista sydänsairauksiin liittyvistä tiedoista. Joten saan hyvän käsityksen yksilön riskitasosta.

Mutta on muitakin elämäntapaan liittyviä kroonisia sairauksia, jotka eivät näy kuntoarvioinnissa ja joilla on vähän oireita ennen pitkälle edennyttä. Kolorektaalisyöpä on miesten ja naisten toiseksi yleisin syöpäkuolemien syy yhteensä; eloonjäämisaste on noin 91 % – jos se tunnistetaan vaiheessa 1. Paksusuolen syöpäseulonnat voidaan tehdä kahdella tavalla, kotitestillä tai kolonoskopialla. Tämä krooninen sairaus ei näy kuntoarvioissa tai verikokeessa.

Krooninen munuaissairaus on toinen sairaus, jolla on aluksi vähän oireita. Itse asiassa yli 90 % potilaista, joilla oli diagnosoitu krooninen munuaissairaus, olivat täysin tietämättömiä ennen kuin heillä oli erityinen verikoe, joka tunnetaan nimellä eGFR.

He olisivat voineet menestyä hyvin kuntoarvioinnissa ja tyypillisessä lipidiprofiilissa, mutta he eivät tienneet munuaissairaudestaan ​​- elleivät he nimenomaisesti pyytäneet eGFR:ää tai lääkäri määräsi sitä.

Tämän viikon viesti on siis seuloa sydänsairauksien varalta, kyllä, mutta myös paksusuolensyövän ja kroonisen munuaissairauden varalta – erityisesti yli 45-vuotiaille. Riski kasvaa edelleen jokaisen kuluvan vuoden myötä ja paksusuolensyövän riskin tunnistaminen syöpä ja krooninen munuaissairaus vaativat erityisiä testejä, joita ei ole saatavilla paikallisessa kuntokeskuksessasi.

Hyvä uutinen on, että aktiivinen elämäntapa vähentää riskiä sairastua paksusuolensyöpään ja krooniseen munuaissairauteen. Ja tämän viikon liikunta voi varmasti auttaa! 4 Step Shoulder Raise on hauska tapa lisätä vaihtelua ylävartalon voimaharjoitteluun.


[Video not showing up above? Click here to watch » arkansasonline.com/37master/]

1. Valitse pari kevyttä käsipainoa ja seiso jalat hartioiden leveydellä toisistaan.

2. Kun käsipaino on kummassakin kädessä, taivuta hauislihaksia nostaaksesi käsipainot ylös, kunnes kyynärpääsi ovat 90 asteen kulmassa.

3. Suorita lateraalinen olkapään nosto pitäen kyynärpäät koukussa.

4. Kun kyynärpäät ovat yhdensuuntaiset hartioiden kanssa, suorista molemmat kädet niin, että koko vartalosi muodostaa suuren T-kirjaimen.

5. Käännä nämä neljä vaihetta peräkkäin, kunnes olet takaisin aloitusasentoon.

6. Suorita kaksi 12 toiston sarjaa.

Tämä on loistava harjoitus lämmittelyyn olettaen, että käytetään erittäin kevyitä painoja. Se vaatii hitaita liikkeitä ja sisältää suuria lihasryhmiä, joten tämä liike tekee erittäin hyvää työtä lisäämällä verenkiertoa ylävartalon lihaksiin. Ja tietysti verenkierron lisääminen vähentää kroonisten sairauksien riskiä – joten kaikki voittavat. Nauttia!

Quest Diagnosticsin liiketoiminnan kehitys- ja väestönterveysratkaisuista vastaava johtaja Matt Parrott aloitti tämän kolumnin 20 vuotta sitten Little Rockissa. Hän on koulutukseltaan tohtori (urheilututkimukset), kinesiologian maisteri ja American College of Sports Medicinen sertifioima.

vballtop@aol.com

Leave a Comment