Mitä tietää Bidenin mielenterveyssuunnitelmasta

“Se, että se on olemassa, on huomionarvoista, koska meillä ei ole ollut mielenterveysohjelmaa Valkoisesta talosta vuoden 1979 jälkeen”, sanoi Insel, kirjan “Healing: Our Path from Mental Illness to Mental Health” kirjoittaja.””Tästä on siis pitkä aika, ja on jännittävää nähdä sekä Valkoisen talon ehdotuksen laajuus että maisema.”

Suuri osa suunnitelmasta riippuu kongressin hyväksynnästä, Insel sanoi. Kun otetaan huomioon ongelman laajuus, hän sanoi olevansa optimistinen, että kongressi rahoittaa ainakin osan presidentin aloitteista. Mutta se ei ole taattua.

“Uskon, että tässä tapauksessa kongressilla, erityisesti senaatilla, on paljon energiaa tehdä enemmän”, hän sanoi.

Edullisen ja saatavilla olevan mielenterveyshoidon löytäminen on ollut haaste vuosia, ja pandemia pahensi ongelmia. Vuonna 2019 noin yksi kymmenestä aikuisesta ilmoitti ahdistuneisuus- tai masennuksesta sairauksien valvonta- ja ehkäisykeskusten mukaan, ja joka viides aikuinen ilmoitti, että hänellä on mielisairaus Kaiser Family Foundationin mukaan.

Mielenterveyshuolto voi olla vieläkin heikompi mustien ja latinalaisyhteisöjen saatavilla: Vuonna 2018 lähes 70 prosenttia mustista ja 67 prosenttia latinalaisamerikkalaisista aikuisista ei saanut hoitoa sairauksiinsa verrattuna 57:ään Yhdysvaltojen koko väestöstä, kertoo raportin. Päihteiden väärinkäyttö- ja mielenterveyspalveluvirasto.

Bidenin suunnitelma pyrkii käsittelemään monia näistä ongelmista. Tässä on mitä hän ehdottaa.

1. Ihmisten yhdistäminen huolella

Suunnitelmaan sisältyy rahoitusta mielenterveyshuoltoon esimerkiksi kouluissa, korkeakouluissa, kirjastoissa ja perusterveydenhuollon lääkärien vastaanotoilla. Se myös suunnittelee mentalhealth.gov:n uudelleen verkkosivustoksi, josta ihmiset voivat löytää mielenterveyspalveluita tehdä yhteisön mielenterveysklinikoiden apurahoista pysyviä.

Shamaila Khan, kliininen psykologi ja Boston Medical Centerin monikulttuurisen mielenterveyskeskuksen johtaja, sanoi, että hän haluaisi nähdä enemmän palveluntarjoajia myös yhteisöllisissä ja uskonpohjaisissa ympäristöissä.

“Arvostin todella keskittymistä BIPOCin mustien ja ruskeiden yhteisöihin, mutta mielestäni syrjäytyneet yhteisöt ovat suurempia”, Khan sanoi. “Haluaisin mielelläni, että se laajennettaisiin tämän lisäksi muihin ihmisten identiteetin näkökohtiin”, kuten uskontoon, vammaiseen asemaan ja muihin.

2. Lisää harjoittajia koulutetaan

Bidenin ehdotettu budjetti sisältää 700 miljoonaa dollaria ohjelmiin, joilla koulutetaan uusia mielenterveys- ja päihdehoitolääkäreitä, sekä stipendejä ja lainojen takaisinmaksuja. Mutta kongressin ei tarvitse sisällyttää näitä kohteita mihinkään lopulta hyväksymäänsä budjettiin. Liittovaltion terveys- ja humanitaaristen palvelujen ministeriöllä on 225 miljoonaa dollaria myöntääkseen koulutusohjelmia paraammattilaisille, jotka voivat tukea lääketieteen tarjoajia alipalveltuissa yhteisöissä.

Cali-Ryan Collin, Simmonsin yliopiston sosiaalityön professori ja The Center for Innovation in Behavioral Health Education & Researchin kliinisen koulutuksen apulaisjohtaja, sanoi, että nämä apurahat voivat auttaa, mutta ne eivät usein mene tarpeeksi pitkälle.

”Kuulen opiskelijoilta, että he rakastavat tätä työtä; he ovat uskomattoman sijoittaneet”, Collin sanoi. “Mutta heidän on myös maksettava takaisin opintolainansa. Heidän elinkustannukset muuttuvat. Heille on niin paljon vaatimuksia.”

3. Kriisihoidon lisääminen

Bostonissa, kuten muissakin kaupungeissa, on oma osuutensa tapauksista, joissa paikalle kutsutut poliisit ampuivat mielenterveyshuoltoa kriisitilanteessa tarvinnutta henkilöä: Terrence Coleman, kuoli vuonna 2018; Juston Root, tapettu vuoden 2020 alussa; ja muut. Bidenin hallinto ehdotti kansallista paikallisten ja kansallisten kriisikeskusten verkostoa, johon ihmiset voivat tavoittaa tänä kesänä soittamalla tai lähettämällä tekstiviestin numeroon 988 sen sijaan, että soittaisivat poliisin numeroon 911. American Rescue Plan tarjosi jo 180 miljoonaa dollaria kriisipuheluihin ja mobiilikriisinhallintayksiköitä, ja Bidenin hallinto ehdottaa 700 miljoonaa dollaria lisää henkilöstön lisäämiseksi.

Suunnitelmassa vaaditaan myös, että sotilasveteraanien päivähoito on helpommin saavutettavissa Veteraaniasioiden ministeriön kautta.

4. Varmista, että vakuutus kattaa mielenterveys- ja päihdehoidot

Suunnitelmaan sisältyy ehdotus, jonka mukaan “kaikki terveyssuunnitelmat kattavat vankat käyttäytymiseen liittyvät terveyspalvelut riittävän palveluntarjoajien verkoston kanssa”, ja ehdottaa, että vakuutuksenantajat kattavat jopa kolme käyttäytymiseen liittyvää terveyskäyntiä vuodessa ilman omavastuuta.

Suunnitelmaan kuuluu myös varmistaa, että vakuutusyhtiöt kattavat etäterveydenhuollon etävaraukset, jotka olivat elintärkeä työkalu mielenterveys- ja päihdehoitoa hakeville ihmisille pandemian aikana ja jotka ovat edelleen suosittuja viruksen väheneessä, terveys- ja henkilöstöministeriön mukaan. Suunnitelma rohkaisee liittovaltion työntekijöiden terveysetujen ohjelman harjoittajia korvaamaan palveluntarjoajille etäterveyspalveluita ja poistamaan potilaiden omavastuuosuudet tai alentamaan niitä.


Gal Tziperman Lotaniin voi ottaa yhteyttä osoitteesta gal.lotan@globe.com tai numerosta 617-929-2043.

Leave a Comment