NBA:n käänteessä Phoenix Suns jatkaa hurraamista

Ajattele kuinka NBA:ta kulutetaan nykyään. Ajattele, mikä herättää kohinan ja silmämunan ja sosiaalisen median napsautuksia.

Liiga toimii saippuaoopperana ja liiketoimien johtona. Monille faneille se on houkutteleva: kaikki hype siitä, kuka vihaa ketä, mikä tähtipelaaja haluaa pakottaa tiensä toiseen joukkueeseen, millä front office -johtajalla on rohkein suunnitelma franchisingin elvyttämiseksi ja hän on valmis syömään toimittajia – ilman syytteitä, tietysti.

Tästä syystä tämän vuoden kiehtoo James Hardenin kauppavaatimuksia, Joel Embiidin naudanlihaa Ben Simmonsin kanssa, Zion Williamsonin loukkaantunutta jalkaa ja ruokailutottumuksia sekä sitä, antaako pormestari Eric Adams rokottamattoman Kyrie Irvingin pelata kotipelejä Brooklynissa.

Tästä johtuu spekulaatio jokaisesta Los Angeles Lakersin jäsenestä, LeBron Jamesin jokaisen lausunnon jäsentäminen, valmentaja Frank Vogelin työturvallisuus. Mikä Russell Westbrookissa ja Jeanie Bussissa on vikana? Tällä vauhdilla en yllätä nähdä television hype-kauppiaita pohtivan, pitäisikö Lakersin vaihtaa joukkueen kokki.

Mihin tämä jättää Phoenix Sunsin urheiluekosysteemissä, joka arvostaa hurinaa niin paljon? NBA tutkii parhaillaan syytöksiä rasismista ja naisvihasta joukkueen omistajaa Robert Sarveria vastaan, korkean panoksen konfliktia, joka näyttää hävinneen pienten draaman kimppuun.

Kaiken tämän keskellä Phoenixin huolettomat pelaajat ja valmentajat ovat olleet moitteettomia. Ja aliarvostettu.

Ei olisi tuntunut oudolta, jos Phoenix olisi kamppaillut ravistellakseen viime kauden NBA:n finaalin romahdusta Milwaukee Bucksia vastaan. Kahden ottelun johtoaseman yskiminen urheilun suurimmalla näyttämöllä ei ole aivan helppoa menneisyyteen. Mutta Phoenix – päävalmentajan Monty Williamsin, Chris Paulin hellittämättömän tahdon ja hänen mentoroitavan Devin Bookerin jyrkkyyden johdolla – on tehnyt juuri sen.

Pudotettuaan Portland Trail Blazersia 30 pisteellä viime viikolla, Sunsista tuli ensimmäinen joukkue liigassa, joka on saavuttanut 50 voittoa, minkä ei pitäisi olla yllätys, sillä heillä on ollut tällä kaudella 18 ja 10 ottelun voittosarjat ja ne ovat voittamattomia. marraskuussa.

Heidän 51-13 -ennätyksensä sunnuntaihin asti on kahdeksan ja puoli peliä parempi kuin itäisen konferenssin johtavan Miami Heatin.

Lännessä heillä on seitsemän ja puoli peliä paremmin kuin kakkossijalla oleva Memphis Grizzlies.

Vaikka Paul oli todennäköisimmin sivussa kuun loppuun asti peukalomurtuneena, vaikka heidän johtava maalintekijänsä Booker oli poissa Covid-19:n kanssa – ja jopa harvinaisen kompastustappion jälkeen sunnuntaina, kun Suns voitti 132-122. , Bucks – ei näytä olevan pieni mahdollisuus, että Phoenix menettää otteensa kärjestä ja kotikenttäetusta pudotuspelien alkaessa huhtikuussa.

Mutta ellet ole sitkeä NBA-seuraaja, et todennäköisesti ole tietoinen siitä, kuinka Suns on dominoinut tällä kaudella, tai näet heidät omituisena ylisuorituskykyisenä tiiminä, jolla ei ole mitään keinoa voittaa mestaruutta.

Olemme hieman yli kuukauden päässä NBA:n pudotuspelien alusta, jolloin saamme selville, voiko Suns tunkeutua yleiseen tietoisuuteen.

Tiistain ottelussa Trail Blazersia vastaan ​​Phoenixissa Suns kunnioitti pitkäaikaista radiojuuttajaansa, NBA-lähetystoiminnan dekaania Al McCoyta, joka 88-vuotiaana on kutsunut Suns-pelejä vuodesta 1972 lähtien. Ajattele kaikkia ikimuistoisia Suns-pelaajia, joiden loisto kentällä on hän on nähnyt: Charles Barkley ja Kevin Johnson, Paul Westphal ja Alvan Adams, Steve Nash ja Amar’e Stoudemire elokuvassa “Seven Seconds or Less Suns”, jotka auttoivat mullistamaan modernin pelin.

Phoenix on tullut hätkähdyttävän lähelle mestaruutta ja päässyt NBA:n finaaliin kolmesti, alkaen “Shot Heard Round the World” -sarjasta Boston Celticsia vastaan ​​vuonna 1976. (Jos olet liian nuori muistamaan, katso herkkupala YouTubesta. )

Millä muulla NBA-sarjalla on Phoenixin sukutaulu, vaikka siitä puuttuu mestaruuslaitteisto? Ne ovat koripalloammattilaisten versio NFL:n Buffalo Billsistä ja Minnesota Vikingsistä, joiden on määrä tulla aina hirveän lähelle kaiken voittamista.

Mutta tämä Sunsin versio voi kirjoittaa uuden luvun. Tällä ryhmällä on erityinen mojo. “Nämä kaverit kaikki pitävät toisistaan ​​ja he vain nauttivat hauskasta pelaamisesta yhdessä, ja sitä ei vain näe enää urheilussa”, McCoy sanoi puhuessamme viime viikolla. ”Paljon joukkuetta, aina on yksi tai kaksi kaveria, jotka ovat järkyttyneitä jostain – palkasta tai peliajasta tai jostain muusta. Mutta nämä kaverit vain viihtyvät yhdessä, ja sillä tavalla he pelaavat.

Se on urheilumaailman luonnollinen järjestys: Voittaminen voi epäilemättä kiinnittää huomiota jopa nykypäivän hype-valvomassa maailmassa, mutta se tarkoittaa kaiken voittamista. Tästä syystä tiedämme tällä kaudella enemmän Lakersista kuin Sunsista: 17 mestaruuspokaalia voivat tehdä sarjasta tärkeän ihmisille.

Sama pätee Golden Stateen, 2000-luvun titaaniin, joka on tunkeutunut kollektiivisiin synapseihimme kolmen NBA-mestaruuden ja viiden suoran matkan ansiosta finaaliin. (Ei haittaa, jos sinulla on pakollisia tähtiä, kuten Steph Curry ja Klay Thompson, ja kävelevä hype-kone, kuten Draymond Green, kolme pelaajaa, joiden jokainen liike ja koneistus näyttävät olevan valmiita leviämään viruksena.)

Näillä mestaruusjoukkueilla jokaisella oli havaittavissa oleva tyyli, jota jokainen jäsen näytti kannattavan. Voittaakseen kaiken Sunsin on pysyttävä uskollisena omalleen: joukkueen ensimmäinen tyyli, jonka Williams, entinen Spurs-pelaaja, joka oppi valmentamaan Gregg Popovichin tarkkaavaisen silmän alaisuudessa, olisi voinut selata suoraan San Antonion loistovuosilta.

Kuten noilla Spursilla, jokaisella Sunsissa on rooli, kaikki seuraavat käsikirjoitusta. Pallo liikkuu ja liikkuu ja liikkuu vielä vähän. Seven Suns tekee tällä kaudella kaksinumeroista keskiarvoa. Kaksi muuta tekee 9 pistettä per ottelu.

Nuo vanhat kannut eivät olleet näyttäviä ja täynnä ahdistusta, draamaa ja epävarmuutta. Ei ollut saippuaoopperakertomusta.

He saivat juuri työnsä valmiiksi. Ilmeisesti Spursin viimeinen mestaruus oli upea voitto Miami Heatista vuonna 2014. Se tuli kaudella sen jälkeen, kun hän menetti sydämensärkyjän Heatille finaalissa – kiitos Ray Allenin ihmeellisen 3-osoittimen.

Suns yrittää nyt tehdä jotain samanlaista kuin tittelin voittanut Spurs. NBA-mestaruuden kaappaaminen karmean tappion jälkeen on yhtä vaikea tehtävä kuin urheilussa.

Jos auringot lopulta voittavat kaiken, älä odota heidän saavan osansa huomion ja kunnioituksen. Todennäköisemmin viikkoa myöhemmin fanit puhuvat enemmän Zion Williamsonin painosta, James Hardenin yöelämästä ja siitä, viekö LeBron James pian kykynsä takaisin Clevelandiin.

Leave a Comment