VHA:n virkamies: Sähköisten terveystietojen käyttöönottoon liittyvä ongelma Spokanessa käsitellään

Useat Department of Veterans Affairs:n ylimmistä johtajista puhuivat American Legionin veteraaniasioiden ja kuntoutuskomission jäsenille käytännössä 5. maaliskuuta osana legioonan Washingtonin konferenssia.

Heidän joukossaan oli apulaisterveysministeri tohtori Carolyn Clancy, joka puhui veteraanien hoidosta maaseutualueilla, kuinka pandemia on vaikuttanut veteraanien terveydenhuoltoon ja muihin Legioonan kiinnostaviin alueisiin.

Ja hänen esityksensä jälkeen keskusteltiin toisesta The American Legionin mielenkiinnon kohteesta – VA:n ensimmäisestä askeleesta puolustusministeriön ja VA:n yhteisen sähköisen arkistointijärjestelmän käyttöönotossa.

American Legion entinen kansallinen komentaja Dave Rehbein otti esiin viime viikolla tapahtuneen tilanteen Mann-Grandstaff VA Medical Centerissä Spokanessa, Washissa. VA on vahvistanut, että tietokonejärjestelmän katkos johti potilastietojen korruptoitumiseen, minkä seurauksena laitos ja klinikat sisämaan luoteisosassa lopettivat potilaiden vastaanoton päivää aikaisemmin; työntekijät sanoivat, että potilastietoihin liittyvät ongelmat jatkuivat koko päivän. Katkos pakotti VA:n ottamaan Cerner Corp.:n kehittämän järjestelmän alas noin klo 10.30 paikallista aikaa torstaista noin klo 7.00 perjantaihin.

“Onko tämä yksittäinen tapaus vai onko tämä ongelma Cernerin terveydenhuoltotietueeseen siirtymisessä?” Rehbein kysyi. ”Olemme yrittäneet saada yhdistettyä terveydenhuollon ennätystä jo yli vuosikymmenen ajan, ja näytämme olevan jatkuvasti jumissa. Onko tämä toinen paikka, joka aiheuttaa meille vakavan ongelman?”

Clancy sanoi olevansa tietoinen ongelmasta ja että se oli tulossa korjattavaksi. “Kerron teille, että uuden tietotekniikan apulaissihteerin (Kurt DelBene) saaminen Microsoftilta on ollut siunaus”, hän sanoi. ”Melkein välittömästi (Spokanen ongelman) tapahtumisen jälkeen hän sanoi, että tämä ei todellakaan ollut loistava suoritus myyjältä.

“Kun toimin virkaatekevänä apulaissihteerinä vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon ajan, johdin strategista katsausta siitä, missä olemme. Keskustelimme ihmisten kanssa eri puolilla maata sähköisten tietueiden käyttöönoton haasteista, ja he kaikki sanoivat, että se on aina, aina kamalaa. Tiedän, että (puolustusministeriön) ei mennyt niin sujuvasti, ja sitten he kääntyivät nurkkaan. Ja sen sijaan, että ottaisimme käyttöön yksi paikka kerrallaan, ne menevät nyt kuuteen, kahdeksaan tai 10:een. Joten olen melko varma, että pääsemme siihen. Mutta sanominen, että pidämme sitä tarkasti silmällä, on vähättelyä.”

VA&R-komission puheenjohtaja Ralph Bozella sanoi, että hänellä ja VA&R-johtaja Katie Purswellilla on tälle viikolle suunniteltu tapaaminen Cernerin edustajien kanssa. “Meillä on paljon kysymyksiä samasta asiasta”, hän sanoi. “Se on edelleen vähintäänkin ongelmallista.”

Clancyn lisäksi VA-sihteeri Denis McDonough käytti yli 30 minuuttia puhuessaan komissiolle. Hän sanoi, että koronaviruspandemian kansakunnalle ja maailmalle tuomat vaikeudet loivat “hetken, jolloin veteraanit, perheet, omaishoitajat ja selviytyjät tarvitsevat meitä eniten. Ja VA:lla on teidän avullanne ja ohjauksellanne noussut tähän haasteeseen.”

McDonough viittasi VA:n suorituskykyyn tammikuussa pahimman omikronin variantin nousun aikana. “VHA:n työntekijät suorittivat lähes 3 miljoonaa sairaalahoitoa, 827 000 etäterveyshuoltokäyntiä ja 543 000 yhdyskuntahoidon lupaa – dramaattisesti enemmän kuin edellisenä tammikuussa”, hän sanoi. “VBA:n työvoima aloitti sarjan, jossa hän teki yli 7 000 veteraanietuushakemusta päivässä 20 peräkkäisenä arkipäivänä. Tämä on ylivoimaisesti pisin vastaava sarja VA:n historiassa.

“Ja (Kansallisen hautausmaahallinnon) työntekijät varmistivat, että eläinlääkäreiden, heidän perheidensä (ja) eloonjääneiden muistotilaisuudet eivät katkenneet huolimatta siitä, että lähes 200 NCA:n työntekijää – mikä on lähes 10 prosenttia NCA:n työvoimasta – oli ulkona klo. kerran tai toisella COVIDin takia. Se on vain jäävuoren huippu. Kaiken kaikkiaan, kun olet kumppaneinamme, tarjoamme nyt enemmän hoitoa, enemmän palveluita ja enemmän etuja useammalle veteraanille kuin koskaan VA:n historiassa. Mutta älä tee enää virhettä, emme pysähdy. Voimme edelleen ja rehellisesti sanottuna meidän täytyy tehdä paremmin.

McDonough tarkasteli seitsemää yhteistä prioriteettia ja sitä, kuinka VA ja sen yhteisökumppanit voivat onnistuneesti toteuttaa nämä prioriteetit, mukaan lukien hänen mielestään VA:n päätavoite: varmistaa, että jokaisella veteraanilla, asuinpaikastaan ​​riippumatta, “on pääsy maailmanluokan hoitoon kun he sitä tarvitsevat. Kun he sitä tarvitsevat. Se on tavoitteemme nro 1 tänään ja joka päivä.”

Hän sanoi myös, että VA:n kliininen prioriteetti nro 1 on veteraanien itsemurhien estäminen. “Pari asiaa erottuu minusta viimeisimmästä veteraanien itsemurhaa koskevasta raportistamme”, McDonough sanoi. “Yli 6 000 veteraania kuoli itsemurhaan vuonna 2019, viimeisin vuosi, jolta meillä oli tietoja. Se, että odotamme tietoja yli kaksi vuotta, on järkyttävää.

McDonough sanoi, että itsemurhien määrä “on aivan, aivan liian korkea. Liian monta sankaria menetetty. Liian monta sydäntä särkynyt. Liian monet perheet ovat jääneet ilman rakkaitaan. Mutta… tuo luku muistuttaa minua siitä, että veteraanien itsemurhan ehkäisy on mahdollista, koska se on 399 veteraania vähemmän kuin vuosi sitten – suurin parannus 20 vuoteen. Meidän on rakennettava tätä vauhtia yhdessä.”

Komissio kuuli myös tohtori Michael Fruehia, VA:n etuusasioista vastaavaa apulaissihteeriä, ja Hon. Matthew Quinn, muistoasioiden alisihteeri.

Frueh sanoi, että pandemia “vaikuttaa kaikkiin maailmanlaajuisesti. Mutta se todella muutti tapaa, jolla yhdistämme veteraanit heidän ansaitsemiinsa etuihin. Olemme voittaneet monia haasteita, ja monella tapaa olemme itse asiassa parantuneet parin viime vuoden aikana. Itse asiassa olemme tehneet ennätyksiä vuodesta toiseen. Tänä viime vuonna, FY 2021, olimme toimittaneet yli 110 miljardia dollaria korvauksia veteraaneille. Ja se on enemmän kuin olemme koskaan tehneet.

”Olimme päättäneet yli 1,7 miljoonasta vaateesta, mikä on enemmän kuin koskaan. Olemme auttaneet miljoonaa veteraania ja edunsaajaa pääsemään kouluun GI-lain kautta ja maksaneet yli 12 miljardia dollaria koulusta, asumisesta, kirjoista ja muista asiaan liittyvistä kuluista. Takaamme ennätykselliset 1,4 miljoonaa (asunto)lainaa. Itse asiassa VA takaa yli 10 prosenttia jäljellä olevista lainoista koko Yhdysvaltain asuntolainamarkkinoilla, jotka ovat 10 biljoonan dollarin markkinat. Se on uskomatonta, ja me rakastamme sitä. Olen iloinen, että olen erossa siitä.”

Quinn sanoi, että yksi hänen tärkeimmistä tavoitteistaan ​​on modernisoida NCA:n IT-ominaisuudet. “Vaikka tämä saattaa tuntua sisäiseltä tavoitteelta, se on todella paljon enemmän”, hän sanoi. “IT-kykymme ovat ratkaisevan tärkeitä kyvyllemme muistaa veteraaneja ja olla vuorovaikutuksessa osavaltioiden ja suuren yleisön kanssa. Esimerkiksi käyttämämme Burial Options Support System eli BOSS on käytössä myös 93:ssa VA-apurahoilla rahoitetusta 119 hautausmaalta. Tällä hetkellä NCA modernisoi niitä osavaltioita varten, jotka käyttävät sitä. Hyödynnämme osavaltion kumppaneitamme Veteraanihautausmaa-apurahaohjelman henkilökunnan kautta lähivuosina, jotta siirtyminen sujuisi sujuvasti.

Leave a Comment