Femtech 2022: Kansainvälinen naistenpäivä – Naisten terveys valokeilassa | Näkemyksiä

Vaikka naiset muodostavat puolet planeetan väestöstä, monet erityisesti naisiin liittyvät terveysnäkökohdat ovat edelleen yleisen tieteellisen tutkimuksen huomion ulkopuolella ja aliedustettuina kliinisissä tutkimuksissa ja lääketieteellisissä suosituksissa, mikä johtaa virheisiin diagnoosiin ja harhaan tutkimuksessa, diagnostiikassa ja naispotilaiden hoidoissa. Kun tunnustetaan tarve kehittää ja edistää teknologioita ja työkaluja, jotka keskittyvät naisten terveyden erityistarpeisiin, termistä “FemTech” on tulossa vakiotermi. FemTech-maisema kattaa teknologiset ratkaisut, kuten sovellukset, seurantalaitteet, digitaaliset työkalut ja ohjelmistoratkaisut sekä diagnostisten ja hoitovaihtoehtojen kehittämisen naisille yleisiin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonisairauksiin, joista naisille kehittyy erilaisia ​​oireita ja on perinteisesti alidiagnosoitu tai niitä ei ole hoidettu asianmukaisesti.

Tältä pohjalta sääntelijät ja päättäjät Euroopassa, mukaan lukien Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ranskassa ja Sveitsissä, ovat todenneet, että naisten terveyttä on desigmatisoitava ja varmistettava, että kliininen käytäntö vastaanottaa ja heijastaa naisten panosta. Euroopan maiden naisten terveyttä koskevat poliittiset ehdotukset keskittyvät seuraaviin tavoitteisiin naisten tasavertaisen edustuksen saavuttamiseksi terveydenhuoltojärjestelmän riveissä:

  • Laajemmin terveydenhuoltojärjestelmien on luotava menetelmiä, kuten yhteiskäyttöjärjestelmiä, tasavertaisten seksuaali- ja lisääntymisterveyspalvelujen saatavuuden takaamiseksi.
  • Tarkka ja oikea-aikainen diagnoosi on keskeinen parannusalue, koska miesten keskeisten tekijöiden ja tulosten vuoksi on suuria eroja naisten diagnosoinnissa, joilla voi esiintyä täysin erilaisia ​​oireita kuin miehillä samoissa olosuhteissa.
  • Kohdennettu tutkimus voi täyttää olemassa olevia todisteluaukkoja ja antaa tietoa diagnostisista kriteereistä ja seurannasta.
  • Tärkeä osa tätä tehtävää ei ole vain lisätä monimuotoisuutta kliinisissä tutkimuksissa, vaan myös luoda metodologioita ja analyyseja, jotka keskittyvät etnisestä alkuperästä, iästä, sukupuolesta ja maantieteellisestä sijainnista johtuviin eroihin.
  • Jos käytetään tekoälyä ja koneoppimistyökaluja, ne tulisi rakentaa ja kouluttaa tasapuolisten periaatteiden mukaisesti.

Siksi ei ole yllättävää, että joissakin maissa naisten terveydestä on tullut selkeä poliittinen painopiste, kun on ilmoitettu tulevista muutoksista. Esittelemme alla joitakin viimeaikaisia ​​keskeisiä aloitteita.

Iso-Britannia

Yhdistynyt kuningaskunta (UK) voidaan nähdä roolimallina. Ison-Britannian innovaatioministeri piti 12. toukokuuta 2021 pyöreän pöydän FemTechistä nimeltä “Naisten terveysstrategia – terveysteknologia” sen jälkeen, kun Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus oli vaatinut todisteita naisten terveysstrategiasta, joka päättyi kesäkuussa 2021. Saatu palaute kertoi terveysministeriölle ja Social Caren (DHSC) Vision for Women’s Health Strategy for England, joka julkaistiin 23.12.2021, ja koko strategia julkaistaan ​​tämän vuoden keväällä. Se perustuu lähes 100 000 kuulemisvastaukseen yksittäisiltä naisilta ja yli 400 vastaukseen alan organisaatioilta ja terveydenhuollon ammattilaisilta. Tämä on ensimmäinen yritys “elävälle” poliittiselle asiakirjalle naisten terveyden alalla.

Tämän aloitteen tapaan Yhdistynyt kuningaskunta perusti äskettäin UK Menopause Taskforce -työryhmän, jonka tavoitteena on parantaa vaihdevuosista kärsivien naisten tukea erityisesti työpaikalla. Ison-Britannian hallitus tilasi raportin nimeltä “Vaihdevuodet ja työllisyys: Kuinka mahdollistaa tyydyttävä työelämä”, joka julkaistiin 25. marraskuuta 2021 ja joka ohjaa Ison-Britannian hallituksen päätöksentekoa.

Terveyskasvatus on toinen keskeinen osa-alue, johon on puututtava naisten terveysongelmien ymmärtämisen helpottamiseksi. On ehdotettu, että Ison-Britannian kansallisen terveyspalvelun (NHS) digitaalisessa järjestelmässä saatavilla olevia digitaalisia resursseja voidaan käyttää saatavilla olevan digitaalisen tiedon välittämiseen sekä potilaille että terveydenhuollon ammattilaisille. Tämä tieto puolestaan ​​herättää keskustelua systeemisistä muutoksista, joita naisten tukeminen edellyttää.

Ranska

Ranskan aloite endometrioosista on toinen huomionarvoinen esimerkki. Vuoden 2022 alussa presidentti julkisti kansallisen strategian endometrioosin torjumiseksi. Suunnitelman tavoitteena on parantaa ymmärrystä ja tietoisuutta tästä heikentävästä tilasta ja parantaa diagnoosi- ja hoitovaihtoehtoja osoittamalla jokaiselle alueelle endometrioosin asiantuntijakeskuksia ja tarjoamalla kansallista rahoitusta.

Sveitsi

Sveitsissä FemTechillä on tärkeä rooli biotieteiden alalla. FemTech Analytics -toimiston Global FemTech Industry Reportin mukaan Sveitsi on naisten terveyteen keskittyvien teknologiayritysten keskus. Tietojen mukaan yli puolet tällaisista Manner-Euroopan yrityksistä sijaitsee Sveitsissä. Sveitsin markkinat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden FemTech-teollisuudelle, koska se on erittäin kehittynyt sekä teknologisesti että rakenteellisesti. Sveitsi on merkittävä farmaseuttinen toimipaikka, yksi tärkeimmistä lääkinnällisten laitteiden teollisuudesta ja monien uraauurtavien teknisten yliopistojen kotipaikka. Se on arvokas kasvualusta nouseville FemTech-yrityksille. Yksi maailmanlaajuisesti arvostetuista sveitsiläisistä yliopistoista, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) ja sveitsiläinen sairausvakuutusyhtiö Groupe Mutuel, osoittavat, kuinka eri toimijoiden yhteistyö voi vaikuttaa naisten terveyteen. EPFL ja Groupe Mutuel yhdistivät voimansa käynnistääkseen Tech4Evan, ensimmäisen naisten terveyteen keskittyvän startup-kiihdytysohjelman Sveitsissä. Ohjelman tavoitteena on auttaa valittuja startup-yrityksiä kehittämään innovatiivisia ratkaisuja naisten terveyteen liittyvien teknologioiden parantamiseksi ja jalostamaan liiketoimintamallejaan sen mukaisesti.

Sijoitusnäkymät

Maailmanlaajuisen konsulttiyrityksen Frost & Sullivanin mukaan kansainvälisten FemTech-markkinoiden arvon odotetaan olevan 50 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuoteen 2025 mennessä. FemTech on kuitenkin edelleen aliinvestointialue, ja PitchBookin mukaan vain 4 % kaikesta terveydenhuollon tutkimuksesta ja tutkimuksesta. Kehitys kohdistuu erityisesti naisten terveyskysymyksiin. Näin ollen rahoituksen puute on edelleen FemTech-teollisuuden suurin haaste. Ja vaikka lupaavia muutoksia ja aktiviteetteja on tulossa, syntymässä olevat FemTech-yritykset kohtaavat edelleen haasteita tiedottaessaan tuotteidensa arvosta ja tarkoituksesta terveydenhuoltojärjestelmissä ja etsiessään investointeja.

Siitä huolimatta, että rahoituksessa on mukana sekä yksityisiä sijoittajia että valtion organisaatioita, alan odotetaan kukoistavan Sveitsissä. Meillä oli ilo keskustella sveitsiläisen FemTech-yrityksen REA:n perustajien Loulia Kassemin ja Erick Garcia-Corderon kanssa esteistä, jotka heidän oli voitettava nuoren yrityksensä historian aikana ja heidän visioistaan ​​FemTechin tulevaisuudesta (katso lyhyt ja oivaltava artikkeli haastattelu täällä: FemTech valokeilassa – Haastattelu REA:n perustajien kanssa).

Koska naisten terveyttä edistävien teknisten ratkaisujen kysyntä on suuri, naiset käyttävät arviolta 500 miljardia dollaria terveyteen vuosittain, ja naiset käyttävät Frost & Sullivanin mukaan jopa 85 % todennäköisemmin digitaalisia työkaluja terveydenhuollossa kuin miehet. odotamme näiden markkinoiden kasvavan merkittävästi tulevina vuosina. Naisten erityistarpeiden tunnistaminen ja kohdentaminen laajentaa käsitystä naisten terveyden tarpeista, käynnistää sosiaalisia muutoksia leimautuneissa terveysaiheissa ja mahdollistaa naisten ottavan vastuun terveydestään. Lyhyesti sanottuna vuonna 2022 on aika nostaa naisten terveys valokeilaan, ja odotamme investointeja lisäävän naisten terveyden hoitojen tutkimusta ja kehitystä.

Leave a Comment