Kysymykset ja vastaukset: Lt. Gov. Primavera fyysisten ja käyttäytymiseen liittyvien terveyspalvelujen saatavuuden laajentamisesta – Reformin tila

Dianne Primavera on Coloradon luutnanttikuvernööri ja johtaa Terveydenhuoltoon liittyvien ihmisten säästämistoimisto ja Sähköisen terveydenhuollon innovaatiotoimisto. Hän oli aiemmin osavaltion lainsäätäjä ja toimitusjohtaja Susan G. Komen Colorado.

Tässä Q&A-osassa Primavera keskustelee työstään lainsäätäjässä, tulevista toimista Office of Saving People Money on Healthcare ja uuden Behavioral Health Administrationin (BHA) vaikutus.

Hanki viimeisimmät valtiokohtaiset terveydenhuoltoalan politiikkatiedot postilaatikkoosi.

Uudistuksen tila: Mitkä ovat tärkeimmät terveyspoliittiset keskustelut, joita tällä hetkellä tapahtuu lainsäätäjässä? Mitä tavoittelet tässä istunnossa?

Luutnantti kuvernööri Dianne Primavera: ”Kuvernööri ja minä olemme erityisen kiinnostuneita kustannusten alentamisesta [and] korkealaatuisen, edullisen ja oikeudenmukaisen terveydenhuollon saaminen kaikkien Coloradanin saataville. Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme kaikki edistyneet todella merkittävästi kohti tämän tavoitteen saavuttamista. Tämän vuoden parlamenttiistunnossa on tarkoitus rakentaa edelliselle menestyksellemme.

Yksi erityinen painopiste on Coloradon käyttäytymisterveysjärjestelmän uudistamisessa. Hallintomme loi vuonna 2019 Käyttäytymisterveystyöryhmä, jossa tunnistettiin alueet, joilla muutosta tarvitaan, ja hahmoteltiin strategioita haasteisiin vastaamiseksi. Yksi niistä oli luoda Behavioral Health Administration ja toivomme, että BHA on strateginen ja visionäärinen käyttäytymisterveyden johtaja Coloradossa, joka tekee yhteistyötä valtion virastojen ja yhteisöjen kanssa varmistaakseen, että jokaisella coloradalaisella on pääsy tarvitsemiinsa mielenterveys- ja käyttäytymisterveyspalveluihin.”

TAI: Miten politiikan painopisteet käsittelevät terveyden sosiaalisiin tekijöihin liittyviä huolenaiheita?

DP: ”Kuvernööri ja minä olemme aina uskoneet vakaasti, että kaikki tiet johtavat terveyteen, ja tiedämme, että hyvinvointi on paljon muutakin kuin fyysinen hyvinvointi. Tämä on antanut meille mahdollisuuden olla luovia pohtiessamme, mitä resursseja Coloradans tarvitsee todella menestyäkseen, kuten asuminen, koulutus, kuljetus ja kuinka voimme kattaa mahdollisimman monta ihmistä.

Yksi niistä asioista, joista olen henkilökohtaisesti erittäin innoissani, on ehdotettu lääketieteellisen taloudellisen kumppanuuden pilottiohjelma. Tämä koskee sitä, mitä kutsumme “taloudelliseksi myrkyllisyydeksi”. Tiedämme, että sairaanhoidon korkeilla kustannuksilla – erityisesti kroonisissa ja pitkäaikaisissa sairauksissa – voi olla myrkyllisiä vaikutuksia potilaan kaikilla elämänalueilla. Tämä sisältää heidän kykynsä hallita mielenterveystään sekä kykyään työskennellä ja elättää itsensä ja perheensä.

Toivomme siis, että tämä ohjelma taistelee tätä suuntausta vastaan ​​sisällyttämällä rahoituspalvelualan ammattilaisen yhteisöpohjaisesta organisaatiosta – kuten “taloudellinen navigaattori” tai joku, joka tuntee kaikki Medicaidin ja Medicaren vakuutussopimukset. lääkärin vastaanotolla. [This will ensure] että he voivat tavata potilaita heti, kun he saavat diagnoosin, ja auttaa heitä navigoimaan heidän käytettävissään olevissa resursseissa. Kenenkään ei pitäisi joutua valitsemaan tarvitsemansa hoidon vai katon pitämisen välillä.

Elämme terveydenhuollon uudistamisen ratkaisevaa hetkeä, ei vain Coloradossa, vaan koko maassa. Kuvernööri ja minä toivomme aina olevansa terveydenhuoltopolitiikkamme johtaja koko muulle maalle, eikä lakiesitys todellakaan eroa siitä.

TAI: Miten terveydenhuollon rahansäästötoimisto on saavuttanut tavoitteensa? Mitkä ovat toimiston tulevaisuuden suunnitelmat?

DP: ”On hämmästyttävää, kuinka nopeasti aika lentää. Allekirjoitin toimeenpanomääräyksen viisi päivää hallinnossamme perustaen toimiston ja [received] etuoikeus johtaa ohjaajana siitä lähtien. Se on ollut kulmakivi pyrkimyksissämme alentaa Coloradon terveydenhuollon kustannuksia, ja olemme tehneet juuri niin merkittävillä laskuilla viimeisen kolmen vuoden aikana. [These bills addressed] jälleenvakuutus, räjähdysmäisesti nousevat insuliinikustannukset, Colorado-option luominen ja reseptilääkkeiden edullisuuslautakunta. Pelkästään jälleenvakuutusohjelma säästää vuonna 2022 Coloradansilta keskimäärin 24,1 % vakuutusmaksuistaan, kun heidän on ostettava se yksin omalta markkinaltaan.

Toimisto on myös tehnyt todella kovasti töitä soveltaakseen tasa-arvolinssiä kaikkeen työhönsä. Tasapuolisuus ei tarkoita vain värillisiä ihmisiä. Se tarkoittaa myös ihmisiä, joilla on erilaisia ​​terveysongelmia ja vammoja. Puhumme usein visiostamme Coloradosta kaikille, ja saavuttaaksemme tämän vision meidän on tunnustettava historialliset, systeemiset erot saatavuuden ja kohtuuhintaisuuden suhteen ja puututtava niihin. Jatkossa pohdimme luovasti, kuinka alentaa kustannuksia, lisätä pääsyä ja varmistaa, että kaikkien yhteisöjen ihmisillä on kyky menestyä.”

TAI: Mitä olet oppinut siitä, kuinka COVID on vaikuttanut terveydenhuoltojärjestelmäämme ja kuinka se vaikutti kansanterveysjohtajuuteen?

DP: ”Ensinnäkin minua eniten särkevä asia on pandemian vaikutus ihmishenkien menetyksiin Coloradossa. Samaan aikaan olemme nähneet Coloradon nousevan lautaselle pitämään huolta itsestään ja toisistaan. Olemme onnekkaita, että meillä on yksi kymmenestä alhaisimmista COVID-kuolleisuusluvuista maassa.

Pandemia toimi kuitenkin “mustana valona”, joka loisti terveydenhuoltojärjestelmämme. Se valaisi monia halkeamia, joiden olemassaolosta tiesimme, ja paljasti joitain, joiden olemassaolosta emme edes tienneet. Coloradossa olimme todella onnekkaita, kun meillä on omistautuneita julkisia virkamiehiä, jotka ovat juossut sprintissä parin viime vuoden ajan pandemian aikana löytääkseen nopeita ratkaisuja joihinkin haasteisiin.

Yksi toimistoista, josta olen erityisen ylpeä, on Office of eHealth Innovation. He tarjosivat kriittistä tukea laajakaistaverkkojen laajentamiselle ja teleterveysteknologian tukemiselle, mikä oli erityisen tärkeää pandemian alkuaikoina, kun ihmisten piti jäädä kotiin.

Pandemiareaktiomme kattoi yhteistyön. Oli erittäin tärkeää toimia nopeasti, puuttua uusiin tiesulkuihin ja myös ratkaista ongelmia ennakoivasti, erityisesti työvoiman tukemisen osalta.

Tiedämme, että pandemia vaikutti valtavasti terveydenhuollon työntekijöihin, ja tarkastelemme tällä hetkellä kourallista eri vaihtoehtoja asian ratkaisemiseksi. Tähän sisältyy suorien työntekijöiden palkkojen korottaminen ja terveydenhuoltoyksikön perustaminen yhteistyössä AmeriCorpsin kanssa. Se ei ainoastaan ​​vahvista nykyistä työvoimaa, vaan auttaa kouluttamaan seuraavan sukupolven terveydenhuollon ammattilaisia.”

TAI: Kuten tiedät, käyttäytymisen terveys on avainkysymys Coloradossa. Ratkaiseeko BHA:n luominen kaikki Coloradon käyttäytymiseen liittyvät terveysongelmat? Kuinka niin? Ja jos ei, mitä muuta on tehtävä, jotta Coloradans palvelee parasta?

DP: ”Tiedämme, että BHA:n luominen ei varmasti ratkaise kaikkia ongelmiamme, mutta se on mielekäs ja tärkeä askel kohti sitä. Se toimii strategisena ja visionäärisenä käyttäytymisterveyden johtajana Coloradossa ja tekee yhteistyötä muiden osavaltion virastojen ja yhteisöjen kanssa ympäri osavaltiota varmistaakseen, että kaikilla Coloradoilla on pääsy tarvitsemiinsa mielenterveyden ja käyttäytymisen terveydenhuoltopalveluihin.

Olin myös ylpeä voidessani palvella Behavioral Health Transformational Task Force. Vietimme kuukausia tapaamassa sidosryhmiä ja kehittämässä suosituksia osavaltiolle tulevan 450 miljoonan dollarin hyödyntämiseksi American Rescue Plan Actin (ARPA) mukaisesti. Toivomme, että raha korjaa käyttäytymisterveyden jatkumomme rakenteelliset aukot ja antaa meille kertaluonteisen käteisruoan joidenkin muutosten tekemiseen.

Tämän vuoden budjettimme suuntaa myös 32,2 miljoonaa dollaria asumisvaihtoehtojen laajentamiseen, jotka voivat palvella nuoria, joilla on akuutteja käyttäytymisterveydenhuoltotarpeita, ja suunnataan merkittäviä investointeja suoraan hoitotyövoimaan. Ei ole väliä kuinka monta rakennusta pystytät, jos sinulla ei ole työvoimaa huolehtimaan rakennuksen sisällä olevista ihmisistä.

Tämä haastattelu on muokattu selvyyden ja pituuden vuoksi.

Leave a Comment