Malin tavoittelee ammuntaurheilua joukkuelähtöisesti

Vaikka savimaaliammuntaa pidetään suurelta osin yksilölajina, University of the Ozarksin vanhempi Mason Malin on alkanut rakastaa lajin joukkuenäkökulmaa.

Ympäristötutkimuksen pääaineenaan Pariisin osavaltiossa sijaitseva pääaineenaan pääaineena on kollegiaalinen ura Ozarksissa myöhemmin tässä kuussa, kun hän ja hänen joukkuetoverinsa kilpailevat Association of College Unions Internationalin (ACUI) Collegiate Clay Target -mestaruuskilpailuissa San Antoniossa, Texasissa.

Kentuckyssa varttunut Malin kilpaili lukuisissa ammuntakilpailuissa ja turnauksissa menestyen urheilussa, joka juhlii individualistisia tuloksia ja saavutuksia. Saavuttuaan Ozarksiin hän sai tietää, että ampumaurheilukilpailulla on toinenkin puoli.

“Kaikki vuodet kilpailin ennen yliopistoa, ja jopa kesäisin lukukausien välillä kilpailin yksilönä, joten halusin aina mennä ulos ja ampua parhaat mahdolliset pisteet voittaakseni itselleni”, Malin sanoi. ”Ozarksiin tullessa minun piti kehittää ajattelutapaa, että en ammu pelkästään itseäni varten, vaan ammun auttaakseni koko joukkuetta, mikä on lopulta auttanut myös henkilökohtaisissa ampumatavoitteissani. Olen todella nauttinut siitä puolesta. Ozarks-tiimin ansiosta kaikilla tiimin jäsenillä on hyvä päivä minä tahansa päivänä. Joten minun ja muun joukkueen vuoksi meidän kaikkien on mentävä ulos ja ammuttava parhaamme auttaaksemme poimimaan muita, joilla saattaa olla vaikeuksia sinä päivänä. Yksittäiset tittelit ovat mahtavia kollegiaalisessa ammunnassa, mutta niitä, joilla on enemmän painoarvoa, ovat joukkuetittelit. Jos minulla on päivä, jolloin en ammu aivan niin kuin haluaisin olla, tiedän, että minun on jatkettava henkistä menoa yrittääkseni rikkoa parhaat pisteet, jotka pystyn auttamaan joukkuepisteitä.”

Malin ja hänen joukkuetoverinsa saavuttivat huippunsa lokakuussa, kun he voittivat joukkueen kansalliset mestaruudet kansainvälisissä skeetissä ja kansainvälisessä trap/bunkkerissa Scholastic Clay Target Program (SCTP) -mestaruuskilpailuissa Ohiossa. Malin oli osa joukkuetta, joka voitti mestaruuden kansainvälisessä trap/bunkkerissa. Nämä kaksi titteliä olivat ensimmäiset joukkuekilpailut ammuntaurheiluohjelman historiassa.

– SCTP:n mestaruusjoukkueeseen kuuluminen oli uskomaton tunne, Malin sanoi. ”Se on ollut joukkueen tavoite jo ennen kuin pääsin yliopistoon, ja sen viimein toteutuminen useiden vuosien kovan työn jälkeen oli mahtava tunne. Koko joukkue kokoontui ja ampui täsmälleen kuten meidän kaikkien pitikin, ja lopulta meillä oli paras kuvaus, joka meillä on ollut joukkueena.

Malin osallistui ammuntaurheiluun ensin paikallisen ammuskerhon kautta Kentuckyssa kahdeksanvuotiaana ja aloitti kilpailemisen alle vuotta myöhemmin.

“Juuri ensimmäistä kertaa ammuin ansa, olin koukussa”, Malin sanoi. ”Minulla on ollut useita loistavia valmentajia vuosien varrella, mukaan lukien Gary McFarland, joka oli ensimmäinen trap-valmentajani, ja Rodney Crump. Isäni Ted Malin on myös ollut minulle kuin valmentaja. Minulla on edelleen sama innostunut tunne, kun näen savitaulujen murtuvan, kuin yhdeksänvuotiaana. Kun jatkoin ampumista, Rodney Crump tutustutti minut Amateur Trapshooting Associationin kilpailujen maailmaan, ja aloin matkustaa erilaisiin kuvauksiin Kentuckyssa, Ohiossa, Tennesseessä, Floridassa ja Illinoisissa sekä muissa osavaltioissa. Tiesin, että minulla on mahdollisuus tehdä itselleni nimi jonain päivänä, kun voitin ensimmäisen ATA-tapahtumani Southern Grandissa Floridassa vuonna 2015. Sen jälkeen olen aina halunnut saavuttaa joka vuosi enemmän ja enemmän.

Malin löysi University of the Ozarksin sen jälkeen, kun kentuckilainen Charles Priddy oli osallistunut Ozarksiin ja kertoi hänelle yliopiston ammuntaohjelmasta. Neljä vuotta myöhemmin Malin on enemmän kuin tyytyväinen valintaansa.

“Ozarksin ammuntaohjelma on hyödyttänyt minua enemmän kuin olisin voinut sanoa”, Malin sanoi. ”Tulin yliopistoon tiukasti trap-ampujana, ja nyt minusta on tullut taitava kaikilla ampuma-aloillamme. Olen todella nauttinut neljästä vuodestani täällä. ”

Malinin vahvuus ampujana pyörii hänen henkisen sitkeydensä ympärillä. Hänen mukaansa piirre auttaa häntä navigoimaan uuvuissa 100 kohteen tapahtumissa.

“Ampumaurheilu on yhtä paljon henkistä kuin fyysistä”, hän sanoi. ”Jotta voit esiintyä voittavalla tasolla, sinun on pidettävä mielesi keskittyneenä jokaiseen tapahtuman 100 laukaukseen. Mikä tahansa henkinen puute voi tarkoittaa kohteen puuttumista, mikä voi tehdä eron tapahtuman voittamisen tai häviämisen välillä. Jos pystyt suoriutumaan tapahtumassa tarpeeksi hyvin päästäksesi siitä rangaistuspotkukilpailuun, henkinen sitkeys voi olla onnistumisen tai rikkoutumisen tekijä. Olen henkilökohtaisesti ollut useissa kamppailuissa college- ja ATA-taisteluissa, joissa ammun maan parhaita ampujia vastaan. Pystyäkseni pysymään tarpeeksi keskittyneenä enkä anna hermojen päästä minuun, minulla on oltava vahvempi mentaliteetti kuin kenellä tahansa, joka ampuu minua vastaan. Henkisen sitkeyden kehittäminen kilpailla korkeimmalla tasolla tulee altistumisesta näille tasoille kilpailulle. Mitä enemmän altistut tälle kilpailuympäristölle, sitä valmistautuneempi olet ja sitä helpompi on henkisesti valmistautua erilaisiin tilanteisiin, joita voi tapahtua.

Malinin menestys ampumaradalla on johtanut lukuisiin sponsorointimahdollisuuksiin, mukaan lukien nykyinen koeaika RIO Ammunitionin kanssa, joka toimittaa hänelle ammuksia harjoituksiin ja kilpailuihin.

“Sopimukseni RIO Ammunitionin kanssa syntyi sen jälkeen, kun edellinen sponsorointisopimukseni kaatui vuoden 2020 lopussa”, Malin sanoi. ”RIO katsoi kuvausten ansioluetteloni vuodesta 2015 lähtien ja huomasi, että sopisin hyvin heidän ammattitaitoiseen tiimiinsä. Tämän kokeilujakson aikana RIO haluaa nähdä paljon sosiaalisen median julkaisuja tuotteissaan ja minä mainostaa heidän brändiään parhaan kykyni mukaan. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen RIO:n tarjoamaan asiakaspalveluun sekä heidän valmistamiinsa tuotteisiin. Heidän ampumakuorensa ovat alan parhaita, ja olen erittäin iloinen saadessani edustaa niitä koko tämän vuoden ajan.

Malin on menestynyt myös luokkahuoneessa ja ansainnut paikan yliopiston akateemisella kunnialistalla useiden lukukausien ajan.

“Yrittää tasapainottaa ammunta ja akateeminen on ollut toisinaan erittäin vaikeaa”, Malin sanoi. ”Yritän aina laatia aikatauluni niin, että minulla on aikaa harjoitella haluamallani tavalla, samalla kun minulla on riittävästi aikaa tehdä läksyjä ja muita tehtäviä. Lisäksi, ennen kuin joudumme matkustamaan kuvauksiin, olen aina yrittänyt saada kaikki kuvausten aikana tulevat tehtävät tehtyä etukäteen, joten viikonloppuna ei tarvitse keskittyä muuta kuin kuvaamiseen. “

Valmistuessaan toukokuussa hän toivoo saavansa ympäristöopintojensa käyttöön.

“Valitsin tämän pääaineen, koska olen aina nauttinut ulkoilusta”, hän sanoi. ”Olen myös ollut mukana erilaisissa maaperän eroosioasioita käsittelevissä projekteissa ja pidin todella ajatuksesta, että saan työskennellä erilaisissa maaperän kunnostusprojekteissa. Tiesin, että en halunnut työpaikkaa, jossa istun koko päivän toimistossa, ja halusin työpaikan, jossa voisin työskennellä ulkona melkoisen osan ajasta, joten ympäristöopinnot tuntuivat siihen parhaalta vaihtoehdolta. ”

Hän aikoo myös jatkaa kilpailuammunta, kun hän lähtee Ozarksista.

“Aion jatkaa kilpailemista ATA-tapahtumissa ja samalla ampua National Sporting Clays Associationin tapahtumissa”, hän sanoi. “Tänä kesänä matkustan ATA-kuvauksiin Ohioon, Tennesseen, Kentuckyyn ja Grand Americaniin Illinoisiin yrittääkseni muodostaa ATA:n All-American Teamin. Tänä aikana etsin joko maaperätieteiden, ympäristönsuojelun tai maatalouden töitä, joissa toivottavasti pääsen aloittamaan työt elokuun lopulla tai syyskuun alussa.

Mutta toistaiseksi Malin keskittyy ACUI:n kansallisiin mestaruuskilpailuihin maaliskuun lopulla.

“Ajatukseni vuoden 2022 ACUI-mestaruuskilpailuihin ja viimeiseen kansalliseen mestaruuteeni on pääasiassa mennä nauttimaan siitä joukkueen kanssa”, hän sanoi. ”Harjoittelen ja valmistaudun suoriutuakseni parhaan kykyni mukaan tänä vuonna, mutta minulle ampumisen tärkein menestyksen avain on ulkoilu ja hauskanpito ampumisen aikana. Olen oppinut, että päivät, jolloin minulla ei ole hauskaa ammunta, ovat päiviä, jolloin en ammu hyvin. Tavoitteena on siis mennä nauttimaan ampumisesta ja toivoa, että tekemäni pisteet riittävät yksittäisiin titteleihin, mutta mikä tärkeintä, joukkuemestaruuteen tänä vuonna.

Aiheet: Tietoja, Yleisurheilu, Ympäristöopinnot

Leave a Comment