Neurologi Paul McCrory eroaa plagiointisyytösten vuoksi

Paul McCrory, merkittävä tutkija, jonka työ aivotärähdyksien parissa on muokannut suurta osaa urheilumaailman nykyisistä päävammojen diagnosointiin ja hoitoon liittyvistä politiikoista, erosi 5. maaliskuuta tehtävästään Aivotärähdys in Sport -ryhmän puheenjohtajana plagiointisyytösten johdosta. Hänen eronsa tuli sen jälkeen, kun riippumattomat tutkimukset löysivät ainakin kolme epäiltyä plagiointiesimerkkiä, jotka ulottuvat McCroryn aikoihin lehden päätoimittajana. British Journal of Sports Medicine 17 vuotta sitten.

Kuten raportoi Daily MailAivotärähdys in Sport Groupin (CISG) edustaja vahvisti, että “hallitus hyväksyi professori Paul McCroryn vapaaehtoisen eron”, lisäten, että “professori McCrory on myös eronnut kuudennen kansainvälisen urheilun aivotärähdyskonferenssin tieteellisestä komiteasta. pidetään Amsterdamissa.”

CISG:n jäsenet kokoontuvat neljän vuoden välein laatimaan asiakirjan nimeltä Consensus Statements on Consensus in Sport. McCrory on ollut johtava kirjoittaja neljässä viimeisestä viidestä lausunnosta, mukaan lukien viimeisin iteraatio, joka julkaistiin vuonna 2017. CISG on suosituksissaan kehittänyt Sport Concussion Assessment Tool -työkalun, jota käyttävät esimerkiksi National Football League (NFL) ja Australian Football League. (AFL) ja jalkapalloliitto arvioimaan urheilijoiden päävammoja.

CISG on pitkään kamppaillut oikeuttaakseen puolueettomuutensa, koska se saa rahoitusta sellaisilta ryhmiltä kuin Kansainvälinen olympiakomitea, FIFA ja World Rugby. Huoltaja. Puheenjohtajana McCrory esitti kiistanalaisia ​​huomautuksia vähätellen toistuvasta pään traumasta johtuvan kroonisen traumaattisen enkefalopatian (CTE) vaaroja. Vuonna 2016 Melbournen yliopistossa pitämässään puheessa McCrory kutsui NFL:n aivotärähdyskriisiä “kaikkiksi Yhdysvalloista saamasi käsimatkatavaraksi ja hoo-ha”, lisäten, että tiedotusvälineet antoivat usein vääriä tietoja päävammojen vaaroista. Viime vuonna Yhdistyneen kuningaskunnan digitaali-, kulttuuri-, media- ja urheiluministeriö ilmaisi huolensa siitä, että UK Sport, joka valvoo Britannian olympia- ja paralympiajoukkueita, käytti CISG:n työtä “tyydyttävänä perustana aivotärähdyksen protokollille”.

Plagiointisyytökset alkoivat artikkelista, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna Fysiikan maailma Vuonna 2000 Sheffield Hallamin yliopiston urheiluinsinööri Steve Haake. Teoksessa Haake käsitteli teknologian roolia olympialaisissa keskittyen siihen, mitä hän kutsui “fysiikan lakien ja urheilun lakien väliseksi ristiriidaksi”.

Useita vuosia myöhemmin, vuonna 2005, McCrory julkaisi pääkirjoituksen British Journal of Sports Medicine (BJSM), joka kopioi suoraan suunnilleen puolet Haaken teoksesta ilman merkintää kuukausittain Warm Up -kolumnissaan, Haaken kirjoittaman vierasviestin mukaan. Vedä kello takaisin. McCrory oli tuolloin lehden päätoimittaja. Sana sanalta kopioitujen rivien joukossa oli Haaken loppulause: “Sata vuotta paroni de Coubertinin alkuperäisestä olympiavisiosta, motto nopeampi, korkeampi, vahvempi riippuu viime kädessä edelleen urheilijan taidoista.”

Haake kirjoittaa Retraction Watch että hän hälytti lehdelle pian epäillyn plagioinnin havaitsemisen jälkeen, mutta lisää, että vasta vuonna 2021, kun hän otti lehteen uudelleen yhteyttä, sen toimittajat ottivat hänen valituksensa vakavasti. McCroryn vuoden 2005 pääkirjoituksen peruutusilmoituksessa, joka julkaistiin viime kuun lopulla, lehti totesi “merkittävän päällekkäisyyden” näiden kahden kappaleen välillä ja kutsui tapausta “laittomaksi ja puolustamattomaksi tekijänoikeusrikkomukseksi”.

Haakelle lähetetyssä ja jaetussa sähköpostissa Vedä kello takaisinMcCrory kutsui virhettä “yksittäiseksi ja valitettavaksi tapahtumaksi”, mutta Nick Brownin myöhempi etsintä – “itse nimitetty datapoliisikadetti” – paljasti ainakin vielä kaksi kappaletta epäillään plagioimisesta vuosina 2005–2006. Brown otti yhteyttä lehden päätoimittajaan bjsmJonathan Drezner, joka välitti valituksen kustantajan eettiselle osastolle tarkistettavaksi, Vedä kello takaisin raportoitu 2. maaliskuuta.

Nick Brown

Lisäkommenteissa osoitteeseen Vedä kello takaisinMcCrory katsoi, että kaksi kolmesta tapauksesta johtui lehteen julkaistavaksi lähetetyn lopullisen luonnoksen virheistä, ja sanoi, että kolmas johtui ladontavirheestä.

Skandaalista huolimatta AFL:n toimitusjohtaja Gillon McLachlan kertoo Huoltaja että liiga ei ole vielä katkaissut suhteita McCroryyn. Mutta CISG:n roolinsa lisäksi McCrorylla on myös useita muita arvonimikkeitä, mukaan lukien kunniaprofessuuri Melbournen yliopiston Floreyn neurotieteen ja mielenterveyden instituutissa, tehtäviä toimituskunnissa ja jäsenyys useissa ammattijärjestöissä.

“Plagiointi on akateemisen maailman synti numero yksi”, neurotieteilijä ja aivotärähdyksen tutkija Alan Pearce kertoo. Huoltaja. “Ja BJSM on johtava urheilu- ja liikuntatieteiden julkaisu, joten jos McCrory on poistanut 50 % jonkun muun artikkelista, kuten väitetään, ilman tekijää tai tunnustusta, peruuttamisen aiheuttama mainevaurio sekä hänelle että lehdelle voi olla valtava. .”

Leave a Comment