Paljastaa ihmisyyden rannikkopohjaisen hain kalastuksen takana Floridassa

Uusi kuu on tehnyt sen niin, että tänä iltana kuulet vain sekä valtameren että ihmiskunnan raskaan hengityksen. Yksinäisellä Floridan rannalla ainoa valo tulee otsalampusta, jossa valtameri suutelee toistuvasti rantaa. Aaltojen jyrähdys on kuurouttavaa ja uhkaa kaataa kalastajan, kun he kamppailevat viimeisimmän saaliinsa kanssa.

Rannikalastusta Floridassa seurataan harvoin, koska se tapahtuu suurelta osin öisin syrjäisillä rannoilla ja on saanut kyseenalaisen maineen äskettäisen laittoman toiminnan paljastumisen jälkeen. Sellaisenaan aiheesta on muodostunut erittäin polarisoiva aihe, jossa eri sidosryhmien näkemykset siitä, miten kalastusta tulisi hoitaa tai pitäisikö se kieltää kokonaan, ovat eri mieltä säätelee valtion kala- ja luonnonvaroja, hyväksyi useita rantakalastukseen liittyviä muutoksia takaisin vuonna 2019, mukaan lukien pakollinen, maksuton, vuotuinen rannikkokalastuslupa ja koulutuskurssi.

Silti tämän suositun urheilulajin – ja kalastuksen – ominaisuudet jäävät suurelta osin tuntemattomiksi. Osallistujat tulevat useista sosioekonomisista taustoista, ja heitä löytyy useista osavaltioista (esim. Kalifornia, Texas, Carolinas ja Florida) ja maista (esim. Etelä-Afrikka, Australia, Argentiina ja Eurooppa). Hallitakseen tätä yhä suositumpaa kalastustapaa tehokkaammin, johtajien on tiedettävä enemmän haiden kalastamisesta… mutta se on hieman helpommin sanottu kuin tehty.

Kalastusyhteisön jäsenet ovat usein varovaisia ​​tutkijoita kohtaan, ja tämä painoi voimakkaasti Hannah Meddin, American Shark Conservancyn (ASC) päätutkijan mieltä. “[Co-Principal Investigator Jill Brooks and I] olivat ehdottomasti ulkopuolisia [since we] eivät ole harrastushain kalastajia”, Medd selitti. “Kun vietimme aikaa tämän kalastuksen parissa työskentelevien ihmisten kanssa, kuulimme tarinoita siitä, kuinka tapaamiset tiedemiesten kanssa eivät olleet tuottavia. Yritimme heti alussa tehdä selväksi, että kalastajien panos oli olennainen osa kokonaisprojektia, joka lopulta johti tämän tässä artikkelissa kuvatun tutkimuksen kehittämiseen. Kalastajat ovat tunnustaneet meille muutaman vuoden koko projektin aikana, että he olivat varovaisia ​​meitä kohtaan ja olettivat, että aikomuksemme oli kerätä tietoja vain rajoittaaksemme heidän toimintaansa. Tarkkailimme ja merkitsimme heidän saaliitaan, mutta emme tienneet, keitä “he” olivat, joten uteliaisuus siitä, ketkä tämän kalastuksen muodostavat, meni akateemiseksi. Onneksi olemme solmineet arvokkaita suhteita kalastajien kanssa, jotka olivat valmiita työskentelemään kanssamme selvittääkseen parhaat kysymykset (ja vastausvaihtoehdot) kuvaamaan tämän kalastuksen inhimillistä ulottuvuutta.”

Medd, Brooks ja muut tarjoavat ensimmäisen kattavan profiilin Floridan rannikkokalastuksesta kalastuksen hoidosta ja suojelusta. Kirjailija Jessika Guayn johtama tiimi jakoi online-kyselyn kaikille Florida Fish and Wildlife -kalastusluvan haltijoille kerätäkseen tietoja kalastajien sosiodemografisista tiedoista, kalastustottumuksista, tavoista, motivaatioista ja haiden suojelusta. “Tunnistamme kolme kalastajatypologiaa, jotka erosivat ensisijaisesti hain kalastuskokemuksen ja -tiheyden perusteella: (1) kokeneet harvoin kalastajat, (2) ammattitaitoiset harvoin kalastajat ja (3) aloittelijat harvoin kalastajat”, Medd sanoi.

Tulokset paljastivat, että Floridan vapaa-ajan rannikkokalastus itse on viisinkertaistunut vuodesta 2010 ja tuottaa vuosittain noin 7,8 miljoonaa dollaria laitekustannuksia ja 34,3 miljoonaa dollaria vuosittain kalastusmatkoista. Tutkitut kalastajat saivat yhteensä 9 617 haita 12 kuukauden aikana, keskimäärin 11 haita kalastajaa kohden, ja suosituin kohdelaji oli Blacktip Shark (Carcharhinus limbatus). Nämä hait ovat yleisiä lämpimissä lauhkeissa, subtrooppisissa ja trooppisissa vesissä ympäri maailmaa, ja ne elävät yleensä rannikkovesissä rantojen edustalla, mikä tekee niistä erittäin haavoittuvia kaupallisessa ja virkistyskalastuksessa. Tämä on erityisen totta, koska ne “taistelivat hyvin”, niiden lihaa arvostetaan hyvin ja evät ovat erittäin myyntikelpoisia.

“Yksi yllättävimmistä havainnoista oli huomattava rahasumma, joka kuluu tähän kalastukseen osallistumiseen ja että useimmat vastanneista kalastajista olivat aloittaneet vasta muutaman viime vuoden aikana”, hän jatkoi. “Tiedämme anekdoottisesti, että tämä kalastus on ollut olemassa vuosikymmeniä ja Etelä-Floridassa on pitkä historia isojen haiden pyynnistä rannoilta ja laitureilta, mutta näyttää siltä, ​​että kiinnostus toimintaa kohtaan on kasvava.”

Mutta miksi nousu? Medd kertoo, että kalastajan motivaatiot ryhmiteltiin seuraaviin luokkiin: vapaa-aika ja hyvinvointi, saaliin kokemus ja kulutus. Toinen mielenkiintoinen havainto oli, että useimmat kalastajat ilmaisivat halunsa oppia lisää käsittelykäytännöistä, joista oli hyötyä haille, ja että käsitykset haiden suojelusta ja hoidosta olivat yleisesti ottaen myönteisiä. Monet kalastajat eivät kuitenkaan uskoneet, että virkistyskalastus vaikuttaa negatiivisesti haipopulaatioihin. Silti hänellä on toivoa tämän alan tulevaisuudesta täällä.

“Floridan rannikkokalastuksen kalastajien ominaisuuksien ja näkökulmien ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää mahdollisten hoitoreittien korostamiseksi ja kalastajien hyväksynnän arvioimiseksi”, Medd sanoi. “Kalastuksen suojelun inhimillinen ulottuvuus on minulle suhteellisen uusi, minkä vuoksi oli niin tärkeää tehdä yhteistyötä tällä alalla työskentelevien Carletonin yliopiston arvostettujen yhteiskuntatieteilijöiden kanssa. Olemme jakaneet paperin osavaltioiden ja liittovaltion johtajien kanssa toivoen, että se voi paremmin kertoa kaikista toimista, joita he tekevät tulevaisuudessa koskien haiden virkistyskalastusta.

Medd ja hänen tiiminsä ovat myös äskettäin toimittaneet julkaisun jälkeistä kuolleisuutta koskevat tiedot liittovaltion vasarahain kannan arviointiin, ja “se oli ainoita saatavilla olevia suoria virkistystietoja”. Hän toivoo, että julkaistut biologiset tiedot ja uusi tarina antavat sidosryhmille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia päätöksiä näiden petoeläinten kestävämpään hallintaan.

.

Leave a Comment