Pienituloiset, monimuotoiset yhteisöt kohtaavat enemmän ilmansaasteiden terveysvaikutuksia

Lehdistötiedote
8. maaliskuuta 2022

Yhteystiedot

Uudet datakatsaukset keskittyivät Twin Citiesin metroon ja muihin suuriin aluekeskuksiin

Kahdessa uudessa lyhyessä raportissa, jotka Minnesota Pollution Control Agency (MPCA) ja Minnesotan terveysministeriö (MDH) julkaisivat tänään, todetaan, että ilmansaasteet uhkaavat edelleen kansanterveyttä ystävyyskaupungeissa ja aluekeskuksissa Suur-Minnesotassa, ja vaikutukset vähenevät suhteettoman paljon. yhteisöissä, joissa on enemmän pienituloisia, vakuuttamattomia, värillisiä tai vammaisia ​​ihmisiä.

Raportit Life and Breath: Metro ja Life and Breath: Greater Minnesota tutkivat, kuinka ilmansaasteet vaikuttivat terveyteen vuonna 2015, viimeisimpänä vuonna, jolta tietoja on analysoitu, seitsemän läänin Twin Citiesin pääkaupunkiseudulla ja kolmessa suurkaupungissa. Minnesotan aluekeskukset: Duluth, Rochester ja St. Cloud. Raportit perustuvat aikaisempiin Life and Breath -raportteihin, joissa tarkasteltiin ilmansaasteiden terveysvaikutuksia tietyissä Twin Citiesin postinumeroissa ja kaikissa läänissä osavaltion laajuisesti.

“Tiedämme, että ilmanlaatu ja terveys liittyvät läheisesti toisiinsa”, sanoi MPCA:n ilma- ja ilmastopolitiikan apulaiskomissaari Craig McDonnell. “Näiden kielteisten terveysvaikutusten jatkuvan osavaltiomme suurimmissa asutuskeskuksissa korostaa, kuinka tärkeä kysymys ilmanlaadusta on, erityisesti niille minnesotalaisille, joihin saastuminen vaikuttaa suhteettomasti.”

Vaikka Minnesotan ilmanlaatu on parantunut viime vuosikymmeninä ja täyttää liittovaltion standardit, jopa alhaisilla ja kohtalaisilla saastetasoilla on mitattavissa oleva merkitys ennenaikaisissa kuolemissa ja sairaalahoidoissa kaikkialla osavaltiossa. Raportista löytyi myös:

  • Twin Cities -metrossa ilmansaasteet vaikuttivat 10 prosenttiin kaikista kuolemista (noin 1 600 ihmistä) sekä lähes 500 sairaalahoitoa ja ensiapukäyntiä sydän- ja keuhkoongelmien vuoksi.
  • Ilmansaasteiden arvioitiin vaikuttavan 280 kuolemaan kolmessa tutkitussa Suur-Minnesotan kaupungissa, mikä johtuu seuraavista syistä:
    • 8 % kaikista Duluthissa kuolleista
    • 10 % kaikista kuolemista Rochesterissa
    • 8 % kaikista St. Cloudin kuolemista
  • Kaikissa tutkituissa kaupungeissa saasteperäiset kuolemat olivat yleisempiä kuin tapaturmakuolemat, jotka muodostavat 6 % kaikista kuolemista.

Tulokset ovat yhdenmukaisia ​​aiempien raporttien kanssa, ja ne osoittavat, että ilmanlaatu on jatkuva kansanterveysongelma huolimatta ilmanlaadun yleisestä parantumisesta. Vuosina 2008-2015 esimerkiksi Twin Cities -metrossa pienhiukkasten (PM2.5) saastuminen parani noin 30 % ja otsonisaaste lähes 10 %.

Raportin mukaan kaikissa tutkituissa kaupungeissa syrjintää, pääsyn esteitä ja rakenteellista rasismia kohtaavat yhteisöt olivat yleisesti arvioidut korkeimmat ilmansaasteisiin liittyvien kuolemien ja sairauksien määrä. Nämä rakenteelliset eriarvoisuudet yhdessä muiden sosiaalisten ja taloudellisten stressitekijöiden kanssa johtavat sydän- ja keuhkosairauksien lisääntymiseen, mikä tekee syrjäytyneiden yhteisöjen asukkaat alttiimpia huonon ilmanlaadun vaikutuksille. Esimerkiksi postinumeroissa, joissa oli eniten värikkäitä asukkaita, oli yli viisi kertaa enemmän astman ensiapukäyntejä ilmansaasteiden vuoksi kuin alueilla, joilla on enemmän valkoisia.

“Ilman saastumisen taakka lankeaa joihinkin kaupunkiemme yhteisöihin kuin toisiin, mikä edistää ehkäistävissä olevia kuolemia ja pahentaa sydän- ja keuhkosairauksia”, sanoi tohtori Brooke Cunningham, MDH:n Health Equity Bureaun apulaiskomissaari. ”Näyttää siltä, ​​että me kaikki hengitämme samanlaatuista ilmaa. Erot eivät aina näy. Näiden “näkymättömyyksien” vuoksi on niin vaikeaa puuttua terveyserojen rakenteellisiin syihin. Tämä raportti tarjoaa tärkeitä tietoja eteenpäin kohti terveellisempää Minnesotaa kaikille.”

Ilmansaasteiden vähentäminen on osa valtion virastojen yleistä strategiaa puuttua terveydenhuollon, asumisen ja muiden terveyteen vaikuttavien sosiaalisten tekijöiden rakenteelliseen epätasa-arvoon. Life and Breath -raporttien havainnot sekä muut MPCA- ja MDH-analyysit ja yhteisökeskustelut kertovat, mihin resurssit suunnataan saastumisen vähentämiseen sekä pyrkimyksiin puuttua terveyseroihin.

Lisätietoja ja tiedot löytyvät MPCA:n Life and Breath -sivustolta ja MDH:n verkkosivustolta Life and Breath: Metro and Life and Breath: Greater Minnesota.

-MDH-


Media tiedustelut:

Doug Schultz
Minnesotan terveysministeriö
651-201-4993
doug.schultz@state.mn.us

Kevin Coss
Minnesota Pollution Control Agency
651-757-2778
kevin.coss@state.mn.us

Leave a Comment