Raporttikortti (eräänlainen) naisten urheilusta Intiassa

Maaliskuussa tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun COVID-19-pandemia lopetti urheilun Intiassa. Sittemmin suurin osa huippu-urheilusta on jatkunut, ja suurella menestyksellä. Tänä vuonna Intia on järjestänyt tapahtumia säännöllisesti tilanteen parantuessa. Mutta ei kaikille. Naisurheilijat useissa lajeissa eivät ole pystyneet pelaamaan tasaisesti, koska turnauksia ei ole järjestetty tai niitä on vähennetty maassa.

Kansainvälisenä naistenpäivänä katsomme, kuinka Intian suuret urheilulajit ovat onnistuneet tarjoamaan naisille mahdollisuuksia pelata korkeimmalla tasolla. Kuten tämän vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta ovat osoittaneet, joissakin urheilulajeissa on edelleen laaja sukupuolten välinen kuilu – mutta missä on tasa-arvoa, missä naisurheilijat ovat saaneet mahdollisuuden, siellä on konkreettista menestystä.


VOI TEHDÄ (PALJON) PAREMPI

Jalkapallo

Intian superliiga – maan huippuliiga – saavuttaa finaalinsa pian. Myös I-Liiga, toinen divisioona, on käynnissä. Intian naisten liigalla sen sijaan on ei ole järjestetty vuoden 2020 alun jälkeen ja se on ainoa lyhyt liiga, jonka naiset saavat.

Tammikuussa naisten joukkue pelasi AFC Women’s Asian Cupin, joka on pelaajien telttatapahtuma. Intia teki siitä isäntänä, mikä on ennakoiva askel vallalta. Mutta sen jälkeen, kun Intia teki pettymyksen 0-0-tasapelin alempana sijoittuneen uuden tulokkaan Iranin kanssa, Intia poistettiin turnauksesta, koska joukkueen biokuplassa tapahtui merkittävä COVID-19-epidemia, joka vaikutti puoleen 23-jäsenisestä joukkueesta. Siitä seurasi syyttelypeli, mutta se on menneisyyttä, todelliset ongelmat ovat tulevaisuus. Senioreiden naisten joukkuetta ei ole tämän jälkeen suunniteltu. ei IWL eikä ystäviä.

Naisten ainoa kotimainen turnaus oli viime vuoden lopulla järjestetty Senior Women’s Nationals, mutta maajoukkueen leiriläiset eivät päässeet mukaan edellä mainitun AFC Asian Cupin vuoksi. Se saattoi olla strateginen kutsu, mutta se merkitsi pelaajille lyhennettyä peliaikaa.

Kriketti

Intian naisten joukkue vei täyteen 364 päivää – 2020 T20 World Cupin finaalista, joka pidettiin myös 8. maaliskuuta ennen ennätysyleisöä Melbournen krikettikentällä – palatakseen kansainväliseen krikettiin pandemian puhkeamisen jälkeen. Tuon ottelun piti olla käännekohta, mutta vaikka asiat ovat parantuneet, ero Intian kriketissä on edelleen suuri. Otetaan IPL: naiset ovat pelanneet näyttelyä, kolmen joukkueen Women’s T20 Challengea IPL:n kanssa, mutta täysimittaista naisten IPL:ää ei ole koskaan syntynyt, vaikka pelaajat jatkuvasti vaativat sitä.

ICC:n naisten kriketin maailmancup on parhaillaan käynnissä Uudessa-Seelannissa. Tapahtuman alkuottelut eivät olleet nähtävissä suorana, toisin kuin miesten.

Tennis

Maharashtra Open – Intian ainoa ATP Tour -tapahtuma, pidettiin Punessa tämän vuoden helmikuun alussa pandemian aiheuttaman vuoden tauon jälkeen, ja sitä seurasi peräkkäinen ATP Challengers Bangaloressa. Niitä ei kuitenkaan ole ollut huippuliigan WTA-turnauksia vuodesta 2008 lähtien, ja alemman tason versio on ollut käytössä vain kolme kertaa vuodesta 2012, 2017 ja 2018 lähtien. Vaikka maassa on ollut naisten tennistä alempien ITF-turnausten muodossa, WTA-tapahtumalla ei ole ollut johdonmukaisia ​​rahoittajia. Tämä huolimatta siitä, että vuoden 2008 tapahtuman voitti… Serena Williams.

Kabaddi

Suosittu Pro Kabaddi League on juuri päättänyt kahdeksannen kautensa ja palasi pandemian pakotetun tauon jälkeen. Mutta jopa kahdeksan vuoden liigan jälkeen ei ole puhuttu naisten versiosta. He olivat käynnistäneet naisten Kabaddi Challengen vuonna 2016 kolmella joukkueella, mutta siellä oli ei enää kausi.


LIIAN AIHAISTA KERTOA

Lentopallo

Myös Prime Volleyball Leaguen ensimmäinen versio on juuri päättynyt, mutta naisten versiosta ei ole myöskään tietoa Intian uusimmasta urheiluliigasta. Hulinaa on se, että järjestäjät haluavat miesten liigan vakauttavan ennen naisten tapahtuman lisäämistä. Katso tätä tilaa.


JOHTAA

Valoisampi puoli on se, että sukupuolidynamiikka olympialajeissa on ollut melko tasaista Intiassa. Sulkapallossa, ammunnassa, nyrkkeilyssä, painissa ja yleisurheilussa on järjestetty kansallisia ja kansainvälisiä turnauksia, joissa miehet ja naiset osallistuvat samanaikaisesti. Koska nämä urheilulajit ovat jatkuvasti mukana olympiaohjelmassa, niillä on säännöllisesti leirejä ja kansallisia mestaruuksia sekä miehille että naisille.

Jääkiekko

Sekä miesten että naisten jääkiekkojoukkueet ovat molemmat pelanneet Aasian turnauksen ja pelaavat tällä hetkellä FIH Pro Leaguessa. Naisten joukkue tekee debyyttinsä jälkimmäisessä sen jälkeen, kun Australia ja Uusi-Seelanti vetäytyivät COVID-19:ään liittyvien kansainvälisten matkustusrajoitusten vuoksi. Jääkiekko saattaa olla ainoa joukkuelaji, jota kohdellaan lähes yhtäläisesti, mikä voidaan laskea olympiavaikutukseksi.

Sulkapallo

Pitkän tauon jälkeen Intia isännöi kolme peräkkäistä sulkapalloturnausta aiemmin tänä vuonna. Urheilussa, jossa naiset ovat saavuttaneet enemmän kansainvälistä menestystä Intiassa, tapahtumiin osallistui erittäin paljon molempia sukupuolia olevia intialaisia.

Yleisurheilu

Yleisurheilun kansallinen kalenteri on alkanut alkuvuodesta Intian avoimella heitto- ja hyppykilpailulla, johon osallistuvat miehet ja naiset.

Ammunta

Vuoden 2022 valintakokeet jouduttiin perumaan COVID-19:n Omicron-variantin ilmaantumisen vuoksi, mutta intialainen joukkue kauden avauskauden Kairossa järjestettävään ISSF World Cupiin valittiin viime vuoden kansalaisten perusteella, mikä on aina pitänyt miesten ja naisten kilpailut yhdessä. Ja tuossa Kairon turnauksessa, joka päättyy tänään, intialaiset naiset ovat voittaneet kolme (plus yksi sekoitettu) seitsemästä kansakunnan voittamasta mitalista (7. maaliskuuta).


YLEINEN KOMMENTTI

Tulos näkyy selvästi numeroissa: Lontoon vuoden 2012 olympialaisista lähtien naisurheilijat ovat voittanut tasan puolet intialaisten voittamista henkilökohtaisista olympiamitaleista. Itse asiassa Riossa 2016 ainoat kaksi mitalia voittivat naiset (Sakshi Malik ja PV Sindhu).

Se on yksinkertainen korrelaatio: kun miehille ja naisurheilijoille annetaan yhtäläiset mahdollisuudet – joko siksi, että heidän isännöiminen yhdessä on pakollista tai kätevää – se tarkoittaa melkein aina menestystä. Mahdollisuus pelata, kilpailla korkealla tasolla joko kotiliigassa tai valintakokeessa on menestyvän naisurheilukulttuurin rakentamisen perusta.

.

Leave a Comment