Analyysi: Mihin Russell Wilson sijoittuu Seattlen urheiluhistoriassa?

Ehkä nyt kun tiedämme pelinrakentaja Russell Wilsonin, ettei hän pelaa koko uraansa Seahawksissa, jotkut keskustelevat hänen paikastaan ​​heidän historiassaan.

Jotkut, jotka ovat seuranneet franchisingin joka hetkeä sen jälkeen, kun se tuli NFL:ään vuonna 1976, saattavat puolustella Steve Largentia, joka päätti uransa joukkueessa vuonna 1989 pitäen hallussaan käytännöllisesti katsoen jokaisen liigan saamistennätyksen, mikä on kaikkien aikojen suurin Seahawk.

Ehkä jotkut asettuvat Walter Jonesin puolelle, joka on yksi NFL:n historian parhaista vasen taklauksista ja Seattlen ensimmäisen Super Bowlin vuonna 2005 ohjaava voima.

Russell Wilsonin kauppauutiset

Molemmat ovat pelaajia, joiden Seattlen maine ei ole onneton loppu.

Mutta näkemys tästä on, että vaikka tiistain kauppa onkin järkyttävä, Wilson jättää Seattlen joukkueen historian tärkeimpänä ja tärkeimpänä pelaajana.

Toki Seahawks oli nouseva joukkue hänen saapuessaan vuonna 2012, ja suurin osa kuuluisasta Legion of Boomista ja puolustaja Marshawn Lynch oli jo paikalla ja voitti viisi viimeisestä kahdeksasta ottelustaan ​​vuonna 2011.

Mutta se oli Wilson, joka ei osoittautunut vain puuttuvaksi kappaleeksi, vaan myös avaimeksi joukkueelle, joka nappasi kaupungin ainoan Super Bowl -voiton. Hän johti Seattlen yhteen pelin historian hallitsevimmista voitoista, 43-8 Denveristä toisen kautensa jälkeen.

Tämä oli huippupiste 10 vuoden jaksossa, jolloin Seattle pääsi pudotuspeleihin kahdeksan kertaa ja voitti 105 runkosarjan ottelua – 10,5 per kausi.

Ja puheen vuoksi, että LOB kantoi Wilsonia, hän myös johti Seahawksin 10, 11 ja 12 voittoon vuosina 2018, 2019 ja 2020 sen jälkeen, kun suurin osa näistä pelaajista oli poissa, kaikki todisteet siitä, mitä hän tarkoitti Seahawksille. .

Joten vielä suurempaan kysymykseen, oletko samaa mieltä, että Wilson on kaikkien aikojen tärkein Seahawk – onko hän kaikkien aikojen tärkein Seattlen urheilija?

Lenny Wilkensin saapuminen vuonna 1969 auttoi Sonicsin vahvistamisessa ja johti hänen paluunsa valmentajaksi vuonna 1978, mikä johti myöhemmin Seattlen ainoaan NBA-mestaruuteen.

Gary Payton ja Shawn Kemp auttoivat sitten elvyttämään Sonicsin 90-luvun puolivälissä 80-luvun tauon jälkeen ja loivat sen, mikä olisi voinut olla heidän historiansa viihdyttävin joukkue.

Ken Griffey Jr. antoi vihdoin Mariners-faneille jotain, mistä oikeutetusti kannustaa, kun hän teki MLB-debyyttinsä vuonna 1989, ja hänen sankarityönsä vuonna 1995 auttoi pelastamaan baseballin Seattlessa.

Hän ei ollut kaukana yksin sinä vuonna, mutta ei ole ylimielistä sanoa, että ilman Griffeyta baseball olisi voinut lähteä Seattlesta ennen kuin se olisi saanut mahdollisuuden.

Ichiro saapui sitten nostamaan Seattlen pois Griffeyn/Alex Rodriguezin jälkeisestä krapulasta ja johti Marinersin baseball-historian menestyksekkäimmälle runkosarjalle.

Sue Birdin 21 peräkkäisen vuoden jakso Stormin kanssa on merkki pitkästä iästä, jota ei ehkä koskaan voi vertailla.

Ja yliopistojoukkueen kasvot – jossa pelaajat tulevat ja menevät liian usein voidakseen verrata merkitystään pitkään toimineisiin ammattilaispelaajiin – mitä valmentaja Don James merkitsi Washingtonin jalkapalloohjelmalle, vetäen sen pois 70-luvun puolivälin lamakuoleistaan. aika, jolloin hän kohtasi ennennäkemättömän kilpailun fanien huomiosta Seahawksin ja Marinersin saapuessa, saattaa asettaa hänet omalla tavallaan tasolle yllä lueteltujen pelaajien kanssa.

Mutta kun otetaan huomioon Wilsonin pelaaman aseman tärkeys sekä NFL:n ote faneihin – Super Bowlin voitto Denveristä keräsi 92 %:n osuuden Seattlen television katsojista, joka on kaupungin historian suurin – tapaus. tulee aina olemaan hänen tukenaan kaikkien aikojen tärkeimpänä Seattlen urheilijana.

Valitettavasti Wilsonin tarina jatkaa myös monien kaupungin parhaiden urheilijoiden Seattlen toimikausien historiaa, joka päättyy kaikkeen muuhun kuin satumaiseen tapaan – Wilkensin, Paytonin, Kempin, Griffeyn ja Ichiron kaltaiset urheilijat kävivät kaikki epäseremoniattomasti kauppaa yhä räjähtävien suhteiden joukkueidensa kanssa. .

Ja sinun tuskin tarvitsee muistuttaa, että se pitää yllä onneton perinne, jossa monet vuoden 2013 joukkueen avainjäsenet päättyvät yhtä lailla – Richard Sherman ontui kentältä Arizonassa vuonna 2017 ja vapautettiin sitten muutamaa kuukautta myöhemmin; Earl Thomas hyppäsi samalla kentällä seuraavana vuonna vilkuttaen säädytöntä elettä valmentaja Pete Carrollille.

Nyt Wilson, joka vuosia luuli olevan viimeinen Seattlessa tuosta joukkueesta, on saanut hämmästyttävän vaihtokaupan vuoden huhujen ja vihjailujen jälkeen – joilla oli ilmeisesti paljon enemmän sisältöä kuin kaikki saattoivat toivoa – yhä kireämmästä suhteesta joukkueen kanssa. Seahawks.

Molemmat Wilsonin neuvottelut sopimusten jatkamisesta Seahawksin kanssa kesällä 2015 ja keväällä 2019 olivat paljon kiistanalaisempia kuin monet ymmärsivät. Jälkimmäinen päättyi vain minuutteja ennen Wilsonin leirin asettamaa 15. huhtikuuta määräaikaa ja sen jälkeen, kun Seahawks suostui kauppaa kieltävään lausekkeeseen, joka oli ensimmäinen joukkueen historiassa (päätös, joka osoittautui ratkaisevaksi, koska Denverin sanottiin olevan ainoa joukkue kolme Seattlen tarjousta, jotka hän hyväksyisi sopimuksen).

Vuoden 2019 sopimus syntyi muutama kuukausi sen jälkeen, kun Wilsonin leiri sai kuulla raportteja, joiden mukaan pääjohtaja John Schneider oli etsinyt Wyomingin pelinrakentaja Josh Allenia, vuosi sen jälkeen, kun kerrottiin, että Seahawks olisi valinnut Patrick Mahomesin, jos tämä olisi pudonnut heille vuoden 2017 draftissa.

Suhde näytti yhä kuihtuvan sieltä, ja Wilson esitti vuosi sitten yllättäviä huomautuksia turhautumisestaan ​​passien suojaukseen ja raportin, jonka mukaan hän hyväksyisi vaihdon yhteen neljästä joukkueesta.

Se, että asiat näyttivät hiljaisemmilta tänä vuonna, sai jotkut uskomaan, että hän jää ainakin vuodeksi, ennen kuin asiat ratkeaisivat vuonna 2023, kun hänen sopimustaan ​​on jäljellä vuosi.

Mutta oli myös ajatus, että Wilson oli epämiellyttävä siitä, kuinka julkinen ja pitkäkestoinen keskustelu hänen tulevaisuudestaan ​​oli viime vuonna, ja halusi hiljaisemman ja nopeamman ratkaisun tänä vuonna.

Se saapui järkyttävästi ja yllättäen tiistaina, ja kaikkien herättämien tunteiden jäähtyminen saattaa kestää hetken.

Mutta kuten Wilkensin, Griffeyn ja Ichiron kaltaisten paluu osoitti, aika parantaa kaikki haavat. Eräänä päivänä Wilson ja Seahawks kerääntyvät varmasti hänen univormunsa nro 3:aan ottamaan oikeutetun paikkansa Lumen Fieldin sarjoissa.

Leave a Comment