Hongkongin johtaja sanoo, ettei joukkotestauksille ole kiinteää aikakehystä | Terveysuutisia

HONG KONG (AP) – Hongkongin johtaja Carrie Lam sanoi keskiviikkona, että viimeisimmän koronaviruksen aiheuttaman kuolemien määrän vähentäminen on kaupungin prioriteetti, mikä asettaa suunnitelman koko väestön testaamiseen hallituksen pandemian viimeisimmässä varvastossussa. vastaus.

Lam sanoi, että kaupungin laajuiselle testaukselle ei ole “määrättyä aikarajaa”, kaksi viikkoa sen jälkeen, kun hän ilmoitti sen tapahtuvan tässä kuussa. Hänen aikaisempi ilmoituksensa yhdistettynä huhuihin kaupungin sulkemisesta jätti kauppojen hyllyt paljaiksi, kun asukkaat varastoivat päivittäisiä tarpeita.

7,4 miljoonan asukkaan kaupunki on kierteisen omikroniepidemian otteessa, joka on tunkeutunut sairaaloihin ja ruumishuoneisiin ja lyhentänyt aukioloaikoja tai sulkenut ravintoloita ja muita kauppoja tavallisesti vilkkaassa talouskeskuksessa. Viidennen aallon alkamisen jälkeen joulukuun lopussa on kirjattu yli 500 000 tartuntaa ja yli 2 000 kuolemantapausta, ja monet uhreista ovat rokottamattomia vanhuksia.

Hallitus keskittyy vähentämään kuolemien ja kriittisten tapausten määrää sekä viruksen nopeaa leviämistä, Lam sanoi tiedotustilaisuudessa muiden korkeiden virkamiesten kanssa ja iskulauseen “Epidemian torjunta lujalla kansallisella tuella”.

Kaikki kaupungin laajuiset testit riippuisivat epidemian trendistä, hän sanoi. “Jos aiomme tehdä sen… ilmoitamme varmasti mahdollisimman aikaisin, jotta yleisö voi osallistua ja ennakoida, mitä jakson aikana tapahtuu.”

Poliittiset sarjakuvat

Kuolemien määrän vähentämiseksi tartunnan saaneita potilaita hoidetaan keskitetysti, ja kaupungin Queen Elizabeth Hospitalista tulee COVID-19-sairaala, hän sanoi. Noin 1 500 vuodepaikkaa varataan.

Myös jotkin muiden sairaaloiden yleisosastot muutetaan COVID-19-sängyiksi, ja Manner-alueen viranomaiset rakentavat kaupunkiin hätäsairaalan, jota tukee lääkintähenkilöstö muualta Kiinasta.

Manner-Kiina kamppailee myös uusien tapausten lisääntymisen kanssa, vaikkakin paljon vähemmän kuin Hongkongissa. Keskiviikkona ilmoitettiin vielä 233 kotimaan tartuntatapausta, mikä nosti kokonaismäärän 899:ään sen jälkeen, kun päivittäinen lukumäärä hyppäsi takaisin kolminumeroisiin viime perjantaina – korkeimmat luvut sitten vuoden 2020, pian sen jälkeen, kun alkuperäinen epidemia havaittiin Wuhanin keskustassa.

Suurin osa uusimmista tapauksista on löydetty koillisesta Jilinin maakunnasta yli 2 000 kilometriä (1 200 mailia) Hongkongista pohjoiseen sekä itärannikon Shandongin maakunnassa. Peking itse kirjasi kuusi uutta tapausta.

Kiina on käynnistänyt joukkotestauksia ja tiettyjen kaupunginosien sulkemisia, mutta ei ole raportoitu, että kokonaisia ​​kaupunkeja olisi suljettu, mikä tapahtui ennen äskettäin päättyneitä Pekingin talviolympialaisia.

Hongkongissa Lam vaati yksityisten sairaaloiden tukea ja yhteistyötä potilaiden määrän auttamiseksi. Hän sanoi, että jotkut yksityiset sairaalat olivat sopineet tarjoavansa vuodepaikkoja COVID-19-potilaille.

Tapausten lisääntyminen viimeisen kahden kuukauden aikana on rasittanut terveydenhuoltojärjestelmää, ja monet julkiset sairaalat ovat saavuttaneet kapasiteettinsa. Viranomaiset ovat käyttäneet kylmäkontteja ruumiiden varastointiin, koska julkisten ruumishuoneiden tila loppui.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment