Kuinka potilasnavigaattorit sulkevat syövän terveyserot Delawaressa

Potilasnavigaattorit ovat olleet ratkaisevassa roolissa siinä, kuinka Delaware on pystynyt alentamaan syöpäkuolleisuutta ja vähentämään rotueroja, NPR raportoitu maaliskuun 7.

Vuonna 1998 valtio käytti tupakka-asutuslaitoksen varoja perustaakseen Screening for Life -ohjelman, joka maksaa yleisen syöpäseulonnan ja kattaa jopa kahden vuoden hoidon, jos syöpä todetaan tukikelpoisille asukkaille, mukaan lukien laittomat asukkaat, ne, joilla ei ole. vakuutukset tai ne, jotka ansaitsevat jopa 6,5 ​​kertaa liittovaltion köyhyysasteen.

Potilasnavigaattorit ovat olleet ratkaisevan tärkeitä varmistettaessa, että asukkaat ovat tietoisia ohjelmasta ja saavat rutiinitarkastuksia. Joka viides vuosi Delaware tunnistaa postinumerot, joissa seulontaprosentti on alhaisin, ja lähettää navigaattoreita ruokakauppoihin, pesuloihin ja muihin paikkoihin näissä yhteisöissä.

Siellä he jakavat lentolehtisiä, pystyttävät kopeja ja keskustelevat paikallisten asukkaiden kanssa sekä pystyttävät liikkuvia katsastusautoja työpaikoille työaikana. He pyrkivät löytämään ihmisiä mammografiaan ja muihin rutiinitarkastuksiin ja opastamaan heitä sitten tutkimusten aikataulujen läpi, lähettämään tapaamismuistutuksia, järjestämään ilmaisia ​​kyytiä tapaamisiin pääsemiseksi ja navigoimaan kaikkien muiden esteiden läpi varmistaakseen, että he saavat hoitoa.

“Olen pohjimmiltaan yhteys tuon henkilön ja sen hoidon saamisen välillä”, kertoi Delaware Breast Cancer Coalitionin potilasnavigaattori Margarette Osias. NPR. Navigaattorit voivat myös mennä potilaiden kanssa tapaamisiin palvelemaan kääntäjänä ja auttamaan vakuutusten kanssa.

“Kun sinulla on navigaattori, joka puhuu kieltä, joka voi sopia tapaamisen, joka voi mennä kotiin noutamaan ne ja myös olla heidän kanssaan kääntämässä, se lohduttaa”, sanoi Nadya Julien, MSN, CRNP, perhe. sairaanhoitaja, joka avasi Tabitha Medical Caren, joka työskentelee navigaattoreiden kanssa ja palvelee pääasiassa haitilaisia ​​ja latinalaisia ​​maahanmuuttajia.

Tiedot ovat osoittaneet, että valtion lähestymistapa syövänhoitoon toimii. Kaksi vuosikymmentä sitten Delawaressa oli maan toiseksi korkein syöpäkuolleisuus. Yleinen syöpäkuolleisuus on sittemmin laskenut 15. korkeimmalle. NPR korosti edistystä erityisesti osavaltion mustien miesten keskuudessa: Vuodesta 2003-2013 vuoteen 2013-17 kuolleisuus kaikkiin syöpiin laski 26 prosenttia verrattuna valkoisten miesten 15 prosenttiin.

“Tämä ohjelma on mielestäni ollut niin menestyvä, koska se perustuu tietoihin ja todisteisiin”, Stephen Grubbs, MD, onkologi Newarkissa, Del.-pohjaisessa ChristianaCaressa ja Delaware Cancer Consortiumin neuvoa-antavan toimikunnan perustajajäsen. Hän sanoi, että seulomalla useampia ihmisiä ja yhdistämällä heidät hoitoon aikaisemmin, ihmishenkiä pelastettiin. “Lopullinen päätepiste oli, muutimmeko kuolleisuutta? Ja vastaus oli kyllä. Ja sinne sinun on päästävä. Jos et pääse perille, muilla asioilla ei todellakaan ole väliä, eikö niin?”

Lue koko tarina napsauttamalla tätä.

.

Leave a Comment