Ovatko antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit seuraava maailmanlaajuinen terveyskriisi?

COVID-19-pandemia korosti tartuntojen asianmukaisen hallinnan tärkeyttä maailmanlaajuisesti ja kumppaneiden välisten ohjausverkostojen tarvetta.

Lääketieteen nykyaikaiset edistysaskeleet ovat auttaneet pidentämään elinajanodotetta, elämänlaatua ja joissakin tapauksissa hävittämään sairauksia ja infektioita, joita aiemmin pidettiin tappavina.

Antibioottien käyttö yleisempiin elintarvikkeisiin saattaa kuitenkin johtaa meidät uuteen maailmanlaajuiseen terveyskriisiin. Yksi nopeimmin kasvavista peloista monien tutkijoiden keskuudessa, joiden tehtävänä on ehkäistä pandemiatason uhkia, ovat nämä jatkuvasti kehittyvät, vastustuskykyiset bakteerit. Koska jokapäiväisiin sairauksiin määrätään yleisesti antibiootteja, nämä bakteerit ovat yhä vastustuskykyisempiä saatavilla oleville antibiooteille, selviytyvät paremmin näistä lääkkeistä ja jättävät henkilöille, joilla on hengenvaarallisia infektioita, enää vähän tehokkaita lääkkeitä hoitaa niitä.

Antibiootteja määrätään erittäin usein, mukaan lukien sairaudet, joiden hoidossa ne ovat suurelta osin tehottomia, kuten keuhkoputkentulehdus tai vilustuminen. Aivan kuten korttimme näyttäminen liian aikaisin, antibioottien liiallinen käyttö tarjoaa mahdollisuuden haitallisille bakteereille ja helpottaa niiden sopeutumista tai kiertämistä hoitoon. Tämä johtaa lopulta siihen, että bakteerit mutatoituvat ja kehittyvät yhä vaarallisemmiksi kantoiksi.

Lisäksi nämä antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit voivat levitä nopeasti monin tavoin: eläinten ja ihmisten välillä tai virrata alas vesistöjä tartuttaen maatilojen karjaa, missä ne voivat sitten saastuttaa elintarvikehuollon.

Ohion osavaltion yliopiston Wexner Medical Centerin antimikrobinen hoitoohjelma (ASP) tekee yhteistyötä kumppaneiden kanssa kampuksella OSU Infectious Diseases Instituten kautta lähestyäkseen mikrobilääkeresistenssin ongelmaa yhden terveyden näkökulmasta ymmärtäen, että eläinten, ympäristön ja ihmisten terveys ovat kaikki kietoutuneet yhteen. Tämä ohjelma pyrkii tunnistamaan resistentit bakteerit ja kouluttamaan vastuullista käyttöä, jotta näitä antibiootteja ei määrätä liikaa, etenkään sairauksissa, joiden hoidossa ne ovat suhteellisen tehottomia.

One Health -lähestymistavan avulla voimme tarkastella kokonaiskuvaa ja tunnistaa, missä nämä bakteerit elävät ja mutatoituvat, olipa kyseessä sitten lääketieteelliset keskukset, joet, eläinlääkäriasemat tai jätevedenpuhdistamot. Kaikilla on oma roolinsa tässä ongelmassa, ja tarkastelemalla niitä kokonaisvaltaisesti voimme tunnistaa kaikki mahdolliset ratkaisut ja löytää parhaat paikat puuttua asiaan.

Ohjelma ei yhdistä vain asiantuntijoita Ohion osavaltion yliopiston Wexner Medical Centeristä ja Ohion osavaltion yliopiston eläinlääketieteen korkeakoulusta, vaan myös ympäristötieteiden, elintarvikeviljelyn, mikrobiologian, farmasian ja kansanterveyden tutkijoita. Laboratorioissa kasvatettujen eläin- ja vesinäyteviljelmien avulla tunnistetaan uudentyyppisiä resistenttejä bakteereja, potilaiden bakteeri-infektioita seurataan uhkien tunnistamiseksi, ja palveluntarjoajille tarjotaan koulutusta vastuullisista reseptikäytännöistä varmistaakseen, että oikeat lääkkeet määrätään oikeilla annoksilla. sopivat kestoajat.

ASP:n perustamisen jälkeen olemme tehneet tärkeitä löytöjä siitä, kuinka mikro-organismit, jotka muuttuvat sietokykyisiksi tietyille desinfiointiaineille, muuttuvat automaattisesti vastustuskykyisiksi monenlaisille antibiooteille, kuten vuonna 2018 Ohio State College of Veterinary Medicine -ohjelmassa havaittiin. Tämän seurauksena uusia desinfiointikäytäntöjä on otettu käyttöön kaikkialla sairaaloista sikatiloihin kaikkialla maailmassa.

COVID-19-pandemia korosti tartuntojen asianmukaisen hallinnan tärkeyttä maailmanlaajuisella tasolla ja tarvetta luoda globaalien kumppaneiden johtamisverkostoja vaarallisten tulevien infektioiden ehkäisemiseksi. Yhteistyötoimilla, kuten ASP:llä, tiedon jakaminen auttaa ratkaisemaan tämän maailmanlaajuisen ongelman ja ehkäisemään vaarallisia infektioita.

Leave a Comment