Phillyn terveysministeriö myöntää, että kaupunki on paljon vähemmän rokotettu COVID-19:ää vastaan ​​kuin mitä se on sanonut

Philadelphian rokotusasteet ovat huomattavasti alhaisemmat kuin kansanterveysministeriö on sanonut, virkamiehet myönsivät keskiviikkona syyttäen tietovirheitä liioitelluista luvuista.

Merkittävin on se, että vain kolmasosa Philadelphian 5–11-vuotiaista lapsista on saanut vähintään yhden annoksen COVID-19-rokotetta, paljon vähemmän kuin 53,6 % virkamiehistä on mainostanut viikkoja.

Noin 26 prosenttia näistä lapsista on täysin rokotettuja, terveysministeriö ilmoitti keskiviikkona antamassaan tiedotteessa, ensimmäisenä päivänä, jolloin lapset voivat käydä kaupungin julkisissa kouluissa ilman naamioita.

Myös aikuisten rokotusasteet nousivat: noin kolme neljäsosaa 18-vuotiaista ja sitä vanhemmista philadelphialaisista on täysin rokotettuja, mikä on vähemmän kuin raportoitu 82 prosenttia.

“Kukaan ei ole pettyneempi tähän virheeseen kuin me, mutta olemme korjanneet sen ja ottaneet käyttöön uusia toimenpiteitä varmistaaksemme, että mahdolliset tulevat ongelmat havaitaan ennen kuin ne julkaistaan”, sanoi Cheryl Bettigole, kaupungin terveyskomissaari.

Bettigole ja hänen ylimmät sijaisensa tiesivät, että julkisesti saatavilla olevat rokotusluvut olivat vääriä helmikuuhun mennessä. 16, tiedottaja James Garrow sanoi. Silti he pudottivat kaupungin sisänaamarivaatimuksen viime viikolla ennen kuin hinnat korjattiin. Rokotusasteella ei kuitenkaan ollut merkitystä sääntöjen muuttamisessa, Garrow sanoi.

“Syy, miksi emme ottaneet sitä huomioon, oli, kuten sanoimme koko pandemian ajan, rokotusaste, meillä ei ole tavoiteprosenttia, johon päästään”, hän sanoi. “Meidän näkökulmastamme katsottuna rokotusmäärillä ei ole mitään tekemistä toimeksiantojen kanssa, koska… haluamme, että toimeksiannot perustuvat siihen, mitä virukselle todellisuudessa tapahtuu.”

Tapausmäärät, positiivisuusluvut, sairaalahoidot ja tapausten nousut, jotka perustuvat terveysosaston äskettäin julkaistuun vertailuarvojärjestelmään, ovat ratkaisevia tekijöitä, hän sanoi.

Garrow myönsi, että tietovirheet eivät auta rakentamaan uskottavuutta kaupungin asukkaiden keskuudessa, jotka ovat jo skeptisiä rokotuksiin.

“Luottamus on kaikki kaikessa tässä liiketoiminnassa, ja on valitettavaa, että näin tapahtui”, hän sanoi.

Kaupunki on lisännyt toisen epidemiologiaryhmän tarkastelemaan tietoja ja ottanut käyttöön kuukausittaisen yleiskatsauksen rokotustiedoista, jotka liittyvät rutiininomaisiin viikoittaisiin tietotarkistuksiin. Se on myös muuttanut tapaa, jolla rokotusluvut esitetään julkisessa kojelaudassa, jotta virhe ei toistu, Garrow sanoi.

Ala Stanford, lastenkirurgi ja Black Doctors’ COVID-19 -konsortion perustaja, sanoi, ettei hän ollut yllättynyt siitä, että kaupungin lasten rokotusluvut olivat virheellisiä.

”Olen ollut peruskouluissa ja lukioissa tammikuusta lähtien. 18″, hän sanoi. “Näen kysymykset, joita esitetään. Näen aukkoja koulutuksessa. Ja näen edelleen joitain vanhempia, jotka eivät ole kannattaneet ja omaksuneet ajatusta lastensa rokottamisesta.”

COVID-tapausten määrä on tällä hetkellä niin alhainen, että hän ei uskonut, että riski paljastua koulussa oli merkittävä. Mutta lasten alhainen rokotusaste tulee olemaan huolestuttava, jos uusi COVID-huippu tapahtuu.

Uutinen tulee, kun lapset kävivät kaupungin kouluissa paljastamatta ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen. Maskien valinnaiseksi tekeminen tuotti ristiriitaisia ​​tuloksia. Eräässä piirilukiossa opettaja sanoi, että useimmat hänen oppilaistaan ​​käyttivät edelleen naamioita; vain noin 30 prosenttia oli päättänyt poistaa ne. Science Leadership Academyssa Beeberissä, 7–12-vuotiaiden kouluissa Länsi-Philadelphiassa, käytännössä kaikki pitivät naamionsa päällä. Vanhempi Sanai Browning kertoi nähneensä ehkä 10 opiskelijaa, jotka eivät käyttäneet naamioita.

“Pidin omani päällä”, sanoi Browning, 18. “Pidän siitä edelleen. Haluan vain pitää kaikki ympärilläni turvassa.”

Elkin Elementary Kensingtonissa pyysi vanhemmilta lupaa ennen kuin salli lasten paljastaa naamion. Harvat perheet halusivat pois lastensa maskit, yksi opettaja sanoi.

Bettigole toisti, että paljastaminen on turvallista.

“Philadelphiassa COVID-positiivisten ihmisten määrä lähestyy nopeasti alhaisinta mitä olemme koskaan nähneet”, Bettigole sanoi. “Koska tapausmäärämme on niin alhainen ja laskussa, koemme, että ihmisten on riittävän turvallista mennä sisätiloihin, myös kouluihin.”

Kaupunki ei antanut selitystä sille, miksi aikuisten rokotusaste oli virheellinen, mutta sanoi, että lasten rokotusaste vääristyi prosessissa, jossa sisällytettiin tiedot Philadelphiansista, jotka oli rokotettu muissa Pennsylvanian maakunnissa aiemmin tänä vuonna, Garrow sanoi.

Joulukuussa osavaltio jakoi tietonsa Philadelphian kanssa, jolloin kaupunkiin jäi miljoonia tuhansia kopioituja rokotetietueita. Ne piti ottaa huomioon, kun tiedot syötettiin kaupungin kojelautaan tammikuussa. 26, mutta 5-11-vuotiaille se ei ollut. Garrow sanoi, ettei hän ollut varma, miksi tämä ikäryhmä sisälsi yksinään päällekkäisiä tietueita.

“He vain missasivat sen”, hän sanoi. “Tämä oli virhe.”

Garrow sanoi, että hän ei tiennyt, milloin ongelma havaittiin ensimmäisen kerran, mutta sanoi, että joku huomasi virheet rutiinitarkistuksen aikana ja se saatettiin Bettigolen tietoon helmikuussa. 16.

Tuolloin Garrow sanoi, että kaupunki lopetti rokotusasteen päivittämisen, kun uusia rokotustietueita saapui, mutta se ei poistanut väärää numeroa tarkastelun aikana.

» LUE LISÄÄ: Philadelphian rokotusasteet kaiken ikäisille on virheellisesti liioiteltu, terveysosasto myönsi

Terveysosasto myönsi arvionsa ensimmäisen kerran perjantaina sen jälkeen, kun Inquirer-analyysi herätti kysymyksiä lasten rokotusasteen tarkkuudesta.

Rokotustietojen koordinointi on ollut julkisten virastojen päänsärky alusta alkaen. Osavaltion, liittovaltion ja paikalliset kirjanpitojärjestelmät eivät ole yhteensopivia, ja kansallisen rokotetietokannan puuttuessa osa tiedoista syötetään manuaalisesti, Garrow sanoi.

“Tässä on ehdottomasti sisäinen turhautuminen”, Garrow sanoi.

.

Leave a Comment