”Rakasta itseäsi” – otat vastuun fibroiditerveydestäsi

Cynthia, olet äskettäin liittynyt USA:n fibroidikeskuksiin lähettiläänä levittääksesi tietoisuutta fibroideista. Mikä inspiroi sinua ottamaan tämän roolin?

Cynthia: Kuten monet naiset, fibroidit valloittivat elämäni. Kun lopulta päätin hoitaa fibroidit, pyysin Real Housewives of Atlanta -elokuvan tuottajia jakamaan kokemukseni yleisön kanssa. Tuottajat eivät olleet varmoja, välittivätkö ihmiset tällaisesta asiasta. Mutta kävi ilmi, että kaikilla ohjelmassa oli fibroideja, mutta emme koskaan puhuneet siitä. Esitys oli todellinen käännekohta.

Nyt minne tahansa menenkin, naiset tulevat luokseni ja kertovat minulle, että heidän fibroidinsa oli hoidettu sen jakson katsomisen jälkeen. Se on tehnyt minut tietoiseksi siitä, kuinka tärkeää on puhua fibroideista ja hoitovaihtoehdoista kannustaaksemme naisia ​​puolustamaan omaa terveyttään. Kun minulla oli UFE, tajusin, että niin monet muut naiset kärsivät myös fibroideista, mutta heillä ei ollut tietoa. Tajusin, että ryhtymällä lähettilääksi voisin auttaa parantamaan lukemattomien naisten elämää jakamalla fibroidimatkaani.

Olet vahva naisten terveyden puolestapuhuja. Miksi naisten on niin tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnistaan?

Cynthia: Naisilla on paljon vastustamista terveydestään huolehtimisessa. Tämä pätee erityisesti värikkäisiin naisiin. Meidät jätetään todennäköisemmin huomiotta, eikä meitä lähetetä tarvittaessa erikoissairaanhoitoon, esimerkiksi kun käsitellään fibroideja. Kun olin raskaana tyttäreni kanssa, huomasin, että minulla oli fibroidit.

Huomattavan kuukautisvuodon lisäksi minulla ei ollut aavistustakaan, että ne aiheuttaisivat pitkäaikaisia ​​terveysongelmia. Oireeni pahenivat, kun fibroidit kasvoivat. Minusta tuli vakavasti aneeminen siihen pisteeseen, että työstä tuli minulle vaikeaa. Kuukautiseni olivat yhä kivuliaita ja niihin liittyi vakavia kouristuksia.

Tiesin, että minun oli saatava fibroidit hallintaan. Kun minulla oli UFE, tajusin, että niin monet muut naiset kärsivät myös fibroidista, mutta heiltä puuttuivat tiedot. Varhainen diagnoosi on niin tärkeää, mutta usein lykätään omien terveystarpeiden hoitamista naisena.

Cynthia Bailey: Rakasta itseäsi tänä helmikuussa

“Naisilla on paljon vastaan ​​heidän terveydestään huolehtimisessa. Tämä koskee erityisesti värikkäitä naisia.”

Kohdun fibroidit vaikuttavat yli 26 miljoonaan naiseen, ja ne ilmaantuvat usein hedelmällisyyden aikana. Voisitko kertoa meille yleiskatsauksen siitä, mitä kohdun fibroidit ovat, niiden yleisimmät oireet ja miksi niitä esiintyy usein naisen hedelmällisessä iässä?

Tri Katsnelson: Fibroiditauti on yleisin sairaus, jonka naiset kohtaavat elämässään. Kohdun fibroidit ovat ei-syöpäkasvaimia, jotka kasvavat kohdussa tai sen päällä. Potilaille voi kehittyä yksi fibroidi tai useita kasvaimia. Niiden koko vaihtelee pienestä siemenestä niin suuriin kuin meloni – suurin painaa yli 20 kiloa. Fibroid-oireita ovat runsaat kuukautiset, lantion kipu tai paine, tiheä virtsaaminen, ummetus, turvotus, vähentynyt sukupuolihalu ja anemiasta johtuva alhainen energiataso.

Estrogeeni ja progesteroni, kaksi hormonia, jotka stimuloivat kohdun limakalvon kehitystä jokaisen kuukautiskierron aikana raskauteen valmistautuessaan, näyttävät edistävän fibroidien kasvua.

Kohdun fibroidit vaikuttavat suhteettoman paljon myös afroamerikkalaisnaisiin, joista 25 % kärsii fibroidista 25-vuotiaina. Miksi tämä on ja miksi on tärkeää lisätä tietoisuutta tästä?

Tri Katsnelson: Tutkimukset osoittavat, että fibroiditautia esiintyy afroamerikkalaisilla naisilla 2–3 kertaa enemmän kuin valkoisilla naisilla. Heillä on myös taipumus kokea fibroideja nuorempana ja usein vakavammin kuin valkoiset naiset. On arvioitu, että 25 % afrikkalaisamerikkalaisista naisista kärsii fibroideista 25-vuotiaana ja 80 %:lla ne ovat 50-vuotiaina (verrattuna valkoisten naisten 70 prosenttiin). Koska afrikkalaisamerikkalaiset naiset kärsivät fibroideista varhaisemmassa iässä, he joutuvat lähes kolme kertaa todennäköisemmin kohdunpoiston hoitoon.

Useat tekijät liittyvät mustien naisten lisääntyneeseen fibroiditaipumuseroon. Tutkimusta tarvitaan kuitenkin kriittisen erityisten syiden tunnistamiseksi. Tiedämme, että geneettinen komponentti lisää riskiä afroamerikkalaisten naisten keskuudessa. Jos äiti, sisko tai täti on kärsinyt fibroidista, on suuri todennäköisyys, että myös muut saman perheen naiset kärsivät fibroidista.

Kohdun fibroidien merkit ja oireet

“Tutkimukset osoittavat, että fibroiditautia esiintyy afrikkalaisamerikkalaisilla naisilla 2–3 kertaa enemmän kuin valkoisilla naisilla. Heillä on myös taipumus kokea fibroideja nuorempana ja usein vakavammin kuin valkoisilla naisilla.”

Mitä hoitovaihtoehtoja on tällä hetkellä saatavilla naisille, joilla on fibroideja?

Tri Katsnelson: Suurin osa vuosittain suoritettavista 500 000 kohdunpoistoleikkauksesta on kohdunpoistoleikkauksia sekä muutama satatuhatta myomektomiaa. Suurin osa näistä leikkauksista voidaan estää käyttämällä minimaalisesti invasiivisia kohdun fibroidiembolia (UFE) -toimenpiteitä, jotka voidaan tehdä toimistossa käyttämällä kirjaimellisesti neulanreikää. UFE-menettely ei vaadi sairaalahoitoa ja potilaat voivat palata normaaliin toimintaan muutamassa päivässä.

UFE:n aikana interventioradiologi asettaa katetrin valtimoon estääkseen verenvirtauksen fibroidiin, jolloin se kutistuu ja lopulta kuolee. Toimenpiteen jälkeen katetri poistetaan. Muutaman tunnin sisällä hoidosta potilas voi palata kotiin pienellä siteellä. Fibroidit vähenevät UFE:n jälkeen, ja vaikeimmat oireet, kuten runsaat kuukautiset ja krooninen vatsakipu, yleensä häviävät.

USA Fibroid Centers tarjoaa ilmaisia ​​fibroidiseulontoja naisille Black History Month -kuukauden ajan. Miksi tämä on niin tärkeää? Mitä hyötyä näille naisille on seulontatestin saamisesta?

Tri Katsnelson: USA Fibroid Centersin tehtävänä on parantaa terveydellisiä tuloksia ja tarjota asiantuntevaa hoitoa kaikille naisille. Monet naiset viivyttelevät hoitoa, kunnes siitä tulee katastrofaalinen terveyskriisi, kuten olemme havainneet yli 100 avohoitokeskuksessamme ympäri maata. Tämä johtuu sekä potilaan että terveydenhuollon ammattilaisten tietämyksen ja ymmärryksen puutteesta fibroiditaudeista ja hoidosta.

Kohdun fibroidien diagnoosin ja hoidon erojen vuoksi mustat naiset odottavat hoitoa lähes neljä vuotta pidempään kuin valkoiset. Merkittävästä verenvuodosta johtuen mustat naiset ovat alttiimpia kokemaan vakavaa lantion kipua ja anemiaa. Nämä luvut ja tulokset ovat hälyttäviä ja viittaavat fibroidiepidemiaan millä tahansa standardilla.

Ilmaiset seulonnat ovat yksi tapa, jolla USA:n fibroidikeskukset voivat auttaa priorisoimaan hoitoa ja parantamaan naisten terveystuloksia. Fibroideja epäillään usein lantion tutkimuksen aikana. Tämän diagnoosin vahvistamiseksi voidaan käyttää ultraääntä tai MRI:tä (magneettikuvaus). Nämä kuvantamistutkimukset voivat paljastaa fibroidien tyypin, määrän ja sijainnin. Varhainen havaitseminen voi antaa afroamerikkalaisnaisille tiedon tehdä parhaat terveydenhuoltopäätökset.

Kuvan luotto: HENADZI KlLENT/Shutterstock.com

Mitä neuvoja antaisit innostaaksesi naisia ​​hallitsemaan terveyttään ja hyvinvointiaan?

Cynthia: Opi, mitä elämäsi eri vaiheissa vaaditaan ja mitä testejä ja toimenpiteitä sinun tulee tiedustella vanhetessasi. On tärkeää tietää, milloin ottaa Papa-kokeilu, milloin tarkistaa kolesteroliarvot ja kuinka usein esimerkiksi verikokeet.

Mikä tärkeintä, keskustele perheesi naisten kanssa. Kysy heidän lisääntymisterveydestään – oliko heillä fibroideja tai onko heillä kohdunpoisto? Nämä tiedot voivat auttaa naisia ​​ylläpitämään tai parantamaan terveyttään.

Kuinka ihmiset voivat osallistua ja auttaa lisäämään tietoisuutta siitä, että useampi nainen oppii fibroiditaudeista? Oletko toiveikas, että “Rakasta itseäsi” -kampanja rohkaisee useampia naisia ​​ottamaan vastuuta terveydestään?

Cynthia: Toivon, että naiset auttavat minua levittämään viestiä itsensä rakastamisesta pitämällä huolta terveydestään ja julkaisemalla valokuvan USA Fibroid Centerin viralliseen “Love Yourself” -valokuvakehykseen. Virallisen “Love Yourself” -kehyksen avulla osallistujat voivat sijoittaa kuvan itsestään purppuranvärinen soikea, jossa on sanat itsevarma, lahjakas, rehellinen, kaunis ja taistelija. Haluamme antaa osallistujille mahdollisuuden muuttaa tukensa teoiksi, mikä lisää tietoisuutta, jotta useammat naiset saavat tietoa fibroiditaudeista.

Tällä kampanjalla pyritään innostamaan naisia ​​rakastamaan itseään ottamalla aikaa omien tarpeidensa, erityisesti heidän terveytensä, käsittelemiseen kiinnittämällä huomiota fibroiditautiin. Naiset ovat sairaanhoitajia ja huolehtivat rakastamansa tarpeista. Meidän on rohkaistava naisia ​​olemaan unohtamatta sisällyttää itseään tähän luetteloon!

Tri Katsnelson: Netissä seuraamamme tiedot voivat vaikuttaa todellisiin hyvinvointiimme liittyviin päätöksiimme. Yhdysvaltojen fibroidilähettiläillä, kuten Cynthialla, on valtava rooli auttaessaan naisia ​​oppimaan fibroiditaudeista. On erittäin tärkeää luoda tietoisuutta. Love Yourself -valokuvakehyksen julkaiseminen ja jakaminen voi auttaa lisäämään naisten motivaatiota huolehtia itsestään. Se inspiroi toivoa terveemmästä tulevaisuudesta niille, jotka kärsivät fibroidista. USA Fibroid Centers -lähettiläämme johtavat lukuisia sosiaalisen median ohjelmia, jotka antavat naisille mahdollisuuden ottaa vastuu terveydestään.

Naisten terveys

Kuvan luotto: wavebreakmedia/Shutterstock.com

Mitä tulevaisuutta ajatellen on vielä tehtävä fibroideja koskevan tutkimuksen ja tietoisuuden lisäämiseksi?

Tri Katsnelson: Koska jopa 15 miljoonalla naisella on vakavia fibroidin oireita, odotamme lainsäätäjiä, lääkäreitä ja yhteisön johtajia puolustamaan kaivattua koulutusta, tutkimusta ja parempia hoitovaihtoehtoja tukemalla fibroidilainsäädännön hyväksymistä. USA:n fibroidikeskukset tukivat vuonna 2021 Stephanie Tubbs Jonesin kohdun fibroidien tutkimus- ja koulutuslakia, joka hyväksyessään olisi tarjonnut mahdollisuuden puuttua sairauteen, joka vaikuttaa naisen elämään ja vaatinut merkittävän sosiaalisen, emotionaalisen ja taloudellisen veron. Meidän on tarkistettava näitä toimia.

Mikä tärkeintä, toimistopohjaisten minimaalisesti invasiivisten hoitojen, kuten kohdun fibroidien emboliaation, on oltava osa keskustelua, jota naiset käyvät lääkäreidensä kanssa, erityisesti naisille, jotka toivovat perustavansa perheen tai eivät halua tehdä kohdunpoistoa.

“Naiset ovat hoitajia ja huolehtivat rakastamiensa tarpeista. Meidän on rohkaistava naisia ​​unohtamaan sisällyttää itseään tähän luetteloon!”

Mistä lukijat löytävät lisätietoja?

Verkkosivustollamme www.usafibroidcenters.com on lisätietoja. Fibroidit, oireet, hoidot, hedelmättömyys ja raskaus ovat käsiteltyjä aiheita ja tietoa fibroiditietoisuustapahtumista.

Tietoa Ambassador-ohjelmista löytyy myös Instagram-tililtämme: https://www.instagram.com/usafibroidcenters/.

Tietoja Cynthia Baileysta

Cynthia Bailey on kansainvälinen malli, tosi-tv-persoona, näyttelijä ja yrittäjä. Menestyksekäs malliura johti esiintymiseen elokuvissa, kuten Without You I’m Nothing (1990) ja For Love or Money (1993), sekä televisio-ohjelmissa, kuten Cosby Show.Cynthia Bailey

Bailey liittyi tosi-tv-ohjelmaan The Real Housewives of Atlanta vuonna 2010. Hän jätti sarjan äskettäin vuonna 2021, ja hänet voi nähdä tällä hetkellä Isoveli, sarja 3. Vuonna 2021 Cynthia nimettiin USA:n fibroidikeskusten lähettilääksi lisäämään tietoisuutta fibroidista ja rohkaisemaan naisia ​​keskustelemaan enemmän fibroideista ja hoitovaihtoehdoista.

Tietoja tri Yan Katsnelsonista

Dr. Yan Katsnelson on Harvardissa koulutettu, erittäin lahjakas sydän- ja verisuonikirurgi, joka on kansallisesti tunnustettu laskimo- ja sydänsairauksien hoidosta. Tri Katsnelson on ensimmäinen kirurgi Yhdysvalloissa, joka on suorittanut Biocorin kaksoisstentoidun kudosventtiilin implantin.Tohtori Yan Katsnelson

USA:n fibroidikeskusten toimitusjohtajana ja perustajana tohtori Katsnelson johtaa kansallista ryhmää, joka koostuu erittäin pätevistä sydän- ja verisuonikirurgeista ja interventioradiologeista, jotka ovat tehneet satoja onnistuneita minimaalisesti invasiivisia toimenpiteitä. Dr. Katsnelson on myös USA:n Clinic Groupsin, johon kuuluvat USA Vein Clinics ja USA Vascular and Oncology Centers, perustaja ja toimitusjohtaja.

.

Leave a Comment