Tämä sairausvakuutusyhtiö on parempi valinta UnitedHealthin osakkeisiin

Meidän mielestämme Cigna varastossa (NYSE: CI) on tällä hetkellä parempi valinta verrattuna UnitedHealthin osakkeet (NYSE: UNH) terveydenhuoltoalalla, kun otetaan huomioon sen suhteellisen alhaisempi arvo ja paremmat näkymät. UNH:n osakkeilla käydään kauppaa noin 1,6-kertaisella jälkituloilla, kun taas CI-osakkeilla vain 0,4-kertainen. Vaikka molempien yhtiöiden liikevaihto kasvoi viimeisen vuoden aikana Medicaid- ja Medicare-ilmoittautumisten lisääntyessä, UnitedHealth on menestynyt paremmin, sekä odotettua parempi ylä- että alalinjan kasvu.

Osaketuottoja tarkasteltaessa voidaan todeta, että UNH:n osakkeet, joiden tuotto on ollut 17 % viimeisen kuuden kuukauden ajalta, ovat nousseet noin 11 % CI-osakkeita paremmin. Molemmat osakkeet ovat ylittäneet laajemmat indeksit, ja S&P 500 putosi 7 % samana ajanjaksona. Vertailussa on kuitenkin muutakin, ja uskomme, että CI erottuu korkeammalla odotetulla tuotolla kuin UNH, kuten alla olevissa osioissa kerrotaan. Vertailemme useita tekijöitä, kuten tulojen historiallista kasvua, tuottoa ja arvostuskerrointa interaktiivisessa kojelautaanalyysissä UnitedHealth Group vs. Cigna: Mikä osake on parempi veto? Analyysin osat on tiivistetty alla.

1. Cignan tulojen kasvu viime vuosina on ollut voimakkaampaa

 • Molemmat yhtiöt onnistuivat näkemään myynnin kasvun viime vuosineljänneksillä, mutta UnitedHealthin liikevaihto on kasvanut verrattain nopeammin, 12 % viimeisten 12 kuukauden aikana, kun Cignan liikevaihto on kasvanut 8 %.
 • Pidemmällä aikavälillä UnitedHealthin liikevaihto on kasvanut 8,4 prosentin CAGR:stä 226 miljardista dollarista vuonna 2018 287 miljardiin dollariin viimeisen 12 kuukauden aikana, kun taas Cignan liikevaihto on noussut CAGR:llä 76,2 prosenttia 48,7 miljardista dollarista 174,1 miljardiin dollariin. sama aika.
 • Cignan liikevaihdon jyrkkä nousu johtuu sen Express Scripts -ostosta joulukuussa 2018.
 • UnitedHealthin liikevaihdon kasvu johtui osittain lisääntyneestä kysynnästä OptumHealth-liiketoiminnassa, joka tarjoaa terveydenhuoltoa paikallisten lääkeryhmien kautta.
 • Meidän United Health Revenue ja Cignan tulot kojelaudat tarjoavat lisätietoja yrityksen segmenteistä.
 • Jatkossa molempien yhtiöiden liikevaihdon odotetaan kasvavan samaa tahtia. Alla olevassa taulukossa on yhteenveto UNH:n ja CI:n tuotto-odotuksemme seuraavien kolmen vuoden aikana ja osoittaa, että UnitedHealthin CAGR on 7,6 %, kun Cignan CAGR on 7,8 %.
 • Huomaa, että meillä on erilaisia ​​menetelmiä yrityksille, joihin Covid vaikuttaa negatiivisesti, ja yrityksille, joihin Covid ei vaikuta tai joihin Covid ei vaikuta positiivisesti, kun ennakoimme tulevia tuloja. Niiden yritysten osalta, joihin Covid on vaikuttanut negatiivisesti, otamme huomioon neljännesvuosittaisen tulon elpymisen ennakoidaksemme elpymistä Covidia edeltävään tuottoasteeseen. Toipumispisteen lisäksi käytämme Covidia edeltäneiden kolmen vuoden keskimääräistä vuotuista kasvua simuloidaksemme paluuta normaaleihin olosuhteisiin. Yrityksille, jotka rekisteröivät positiivista liikevaihdon kasvua Covidin aikana, otamme huomioon vuotuisen keskimääräisen kasvun ennen Covidia tietyllä painolla kasvuun Covidin aikana ja viimeisen 12 kuukauden aikana.

2. UnitedHealth on kannattavampi, ja se tarjoaa pienemmän riskin

 • UnitedHealthin 8,9 %:n käyttökate viimeisen 12 kuukauden aikana on parempi kuin 4,6 % Cignalla.
 • Jos tarkastelemme viimeaikaista marginaalin kasvua, molemmat yhtiöt ovat nähneet laskun, mutta UnitedHealth on hieman parempi, viimeiset 12 kuukautta vs. viimeisen kolmen vuoden marginaalimuutos oli -0,1 %, kun Cignan -1,3 %.
 • UnitedHealthin 7,8 prosentin vapaa kassavirtamarginaali on myös parempi kuin Cignan 4,1 prosenttia.
 • Taloudellisia riskejä tarkasteltaessa UnitedHealth voittaa Cignan. Sen 9,3 prosentin velka prosentteina omasta pääomasta on paljon pienempi kuin Cignan 43,5 prosenttia. Sen 11,3 %:n käteisvarojen prosenttiosuus varoista on paljon suurempi kuin Cignan 3,9 %, mikä tarkoittaa, että UnitedHealthillä on parempi velka- ja kassaasema, mikä osoittaa, että riski on suhteellisesti pienempi.

3. Kaiken verkko

 • Näemme, että UnitedHealth on kannattavampi kuin Cigna, ja se tarjoaa suhteellisen pienemmän taloudellisen riskin. Toisaalta Cignan liikevaihto on kasvanut paremmin viime vuosina, ja se on saatavilla alhaisemmalla arvostuksella kuin UnitedHealth.
 • Nyt, kun tarkastellaan näkymiä ja käytetään P/S:ää perustana P/E:n ja P/EBITin suurien vaihteluiden vuoksi, uskomme, että Cigna on tällä hetkellä parempi valinta näistä kahdesta. Alla olevassa taulukossa on yhteenveto UNH:n ja CI:n tuotto- ja tuotto-odotuksemme seuraavilta kolmelta vuodelta ja osoittaa, että CI:n odotettu tuotto on 20 % tällä ajanjaksolla vs. vain 8 %:n odotettu tuotto UNH:lle, mikä tarkoittaa, että sijoittajien on parempi ostaa CI:tä kuin UNH:ta Trefis Machine Learning -analyysin perusteella – UnitedHealth vs. Cigna – joka antaa myös lisätietoja siitä, kuinka pääsemme näihin lukuihin.

Vaikka CI-osakkeet voivat menestyä UNH:ta paremmin, Covid-19-kriisi on aiheuttanut monia hinnoittelun epäjatkuvuuksia, jotka voivat tarjota houkuttelevia kaupankäyntimahdollisuuksia. Esimerkiksi, tulet yllättymään kuinka intuitiivista vastustavaa osakkeen arvostus on Medtronic vs. IDEXX Laboratories.

Entä jos etsit sen sijaan tasapainoisempaa portfoliota? Tässä on a laadukas portfolio joka on lyönyt markkinat jatkuvasti vuoden 2016 lopusta lähtien.

Sijoita kanssa Trefis Markkinoita lyövät portfoliot

Näytä kaikki Trefis Hinta-arviot

.

Leave a Comment