Terveydenhuollon ei pitäisi “koskaan, koskaan olla kohteena”

Maailman terveysjärjestö (WHO) on todennut tähän mennessä 18 hyökkäystä terveydenhuoltolaitoksiin Ukrainassa, pääjohtaja Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi keskiviikkona.

Tähän mennessä WHO on vahvistanut 18 hyökkäystä terveyslaitoksia, terveydenhuoltoalan työntekijöitä ja ambulansseja vastaan, joista kymmenen on kuollut ja 16 loukkaantunut”, Tedros sanoi tiedotustilaisuudessa.

“Yli 2 miljoonaa ihmistä on lähtenyt Ukrainasta, ja WHO tukee naapurimaita terveydenhuollon tarjoamisessa pakolaisille, joista suurin osa on naisia ​​ja lapsia. Jotkut tärkeimmistä terveyshaasteista, joita näemme, ovat hypotermia ja paleltumat, hengityselinten sairaudet, sydän- ja verisuonisairauksien ja syövän hoidon puute sekä mielenterveysongelmat. WHO:n henkilöstöä ja heidät on lähetetty naapurimaihin tarjoamaan mielenterveys- ja psykososiaalista tukea.”

Tedros sanoi, että organisaatio on toimittanut alueelle 81 tonnia tarvikkeita ja työskentelee putkilinjan luomiseksi tarvikkeiden saamiseksi terveyslaitoksille.

“Eilen toimitimme 5 tonnia lääkintätarvikkeita Kiovaan 150 traumapotilaan kirurgisen hoidon tukemiseksi ja muita tarvikkeita 45 000 ihmisen terveydentilan hoitoon kuukauden ajan. Lisää tarvikkeita jaetaan tänään”, hän sanoi.

Tohtori Adelheid Marschang, vanhempi päivystäjä, sanoi “huomattavan” Covid-19-valvonta maassa on edelleen paikallaan ja tapaukset näyttävät vähenevän.

“Meidän on huomattava, että Ukraina on säilyttänyt Covid-19-valvonta- ja reagointijärjestelmänsä. Ja viime viikolla olemme havainneet 731 Covid-19-kuolemaa, tapausten määrät näyttävät laskevan”, hän sanoi ja huomautti, että organisaatio seuraa myös tuhkarokkon ja polion leviämisriskiä kriisissä.

“Todellisuus on, että olosuhteet, joita näemme Ukrainassa, ovat pahimmat mahdolliset ainesosat tartuntatautien lisääntymiselle ja leviämiselle”, sanoi tohtori Mike Ryan, WHO:n terveyshätäohjelman johtaja.

“Ei väliä, onko se Covid, ei väliä onko se polio, ei väliä, jos se on sairauksia, ei väliä, jos se on kolera. Panitte monet epätoivoiset ihmiset liikkeelle, naiset ja lapset pakattuina yhteen, ihmiset tukikohtiin. Ihmiset stressasivat, ihmiset eivät syö eivätkä nuku. Nämä ovat olosuhteita, joissa immuunijärjestelmä on heikko. Ihmisten puolustuskyky on heikko, ja tartuntataudit voivat repiä läpi tällaisia ​​populaatioita”, Ryan sanoi.

Ainoa todellinen ratkaisu tähän tilanteeseen on rauha, Tedros sanoi.

“WHO kehottaa edelleen Venäjän federaatiota sitoutumaan tämän kriisin rauhanomaiseen ratkaisuun ja sallimaan humanitaarisen avun turvallisen ja esteettömän pääsyn sitä tarvitseville. Rauhanomainen ratkaisu on mahdollista, ja se on totta jokaisessa sodassa ja humanitaarisessa kriisissä, joihin WHO vastaa ympäri maailmaa, pääjohtaja sanoi.

.

Leave a Comment