Twin Citiesin ilmansaasteet lisäävät terveyseroja

Minnesota on onnistuneesti vähentänyt joitakin ilmansaasteiden vaarallisia osia, mutta uusi mallinnustutkimus osoittaa, että saastunut ilma lisää edelleen hälyttävän suurta määrää ennenaikaisia ​​kuolemia.

Minnesotan terveysministeriö ja Minnesotan saastumisenvalvontavirasto ovat tehneet yhteistyötä julkaistakseen uuden tutkimuksen ilmansaasteiden terveysvaikutuksista sekä seitsemän twin Citiesin metrossa että suur-Minnesotassa. Raportti nimeltä Life and Breath on kumppaniraportti samanlaiselle tutkimukselle vuonna 2008, jonka avulla tutkijat pystyivät mittaamaan tuloksia ajan mittaan.

“Ilmanlaatu Minnesotassa on hyvä ja se paranee”, David Baer MPCA:sta kertoi FOX 9:lle.

Tutkimuksessa todetaan, että hiukkaset, jotka ovat pakokaasun ilman erittäin hienojakoisia hiukkasia, paranivat itse asiassa 30 prosenttia vuosina 2008–2015. Otsoni, haihtuvien orgaanisten yhdisteiden ja typen oksidien aiheuttama maanpinnan kaasu, parani 10 prosenttia vuoden aikana. sama aika.

“Vaikka Minnesotan melko hyvä ilmanlaatu meillä on, on edelleen merkittäviä merkittäviä terveysvaikutuksia, mukaan lukien ennenaikaiset kuolemat”, Baer sanoi.

Mallitutkimus osoittaa, että Twin Citiesin metron ilmansaasteet aiheuttivat 10 prosenttia kaikista ennenaikaisista kuolemista.

“Se putoaa syövän ja sydänsairauksien jälkeen”, sanoi Kathy Raleigh Minnesotan terveysministeriöstä. Niiden mallinnuksen perusteella ilmansaasteet olisivat kolmanneksi yleisin kuolinsyy.

“Se ei ole mainittu kuolinrekisterissä, joten sitä on todella vaikea erottaa”, Raleigh selitti. “Mutta mallinnolla, jota teemme väestöpohjaisilla arvioilla, voimme sanoa tämän.”

Ehkä tutkimuksen suurimmat löydöt paljastivat suhteettomia ilmansaasteiden vaikutuksia Twin Cities -kaupungeissa. Raportissa todettiin, että ilmansaasteisiin liittyvien kuolemien ja sairauksien korkeimmat arvioidut trendit löytyvät lähiöistä, joissa on eniten mustia, alkuperäiskansoja ja värikkäitä (BIPOC), pienituloisia ja vakuuttamattomia asukkaita sekä ihmisiä, jotka asuvat vammaisuus. Postinumeroiden mukaan eriteltynä se havaitsi, että suurimmalla osalla BIPOCin asukkaista on viisi kertaa enemmän astman ensiapukäyntejä ilmansaasteiden takia verrattuna alueisiin, joilla on enemmän valkoisia.

“Luulen, että taustalla olevat olosuhteet ja nämä terveyteen liittyvät epätasa-arvot perustuvat rakenteelliseen epätasa-arvoon, historialliseen epätasa-arvoon ja rasismiin, päivittäisiin syrjintään ja siihen, miten kaupunki on rakennettu”, Raleigh selitti. “Luulen, että nämä kaikki vaikuttavat yleisiin tuloksiin, joita näimme.”

David Bael MPCA:sta sanoi, että raportissa havaitut terveysvaikutusten erot heijastavat näiden yhteisöjen syviä systeemisiä ongelmia.

“Se ei ole jotain, jota ei voida korjata helposti. Mutta mielestäni sen valaisemisen aloittaminen – kuten toivottavasti yritämme tehdä – on mielekäs askel”, Bael sanoi.

Toivon, että tämä uusi tieto muuttuu teoiksi.

“Toivon, että tämä voi olla arvokasta tietoa ruohonjuuritason paikalliselta tasolta aina valtion korkeimmille päättäjille”, Bael sanoi.

Lue koko Life and Breath -raportti TÄÄLTÄ.

.

Leave a Comment