“Villikissakeskiviikko”: Junior Meron Lemma vaikuttaa maailmanlaajuisiin terveysjärjestelmiin tutkimuksen avulla

LEXINGTON, Ky. (9. maaliskuuta 2022) — Naisten historian kuukauden maaliskuun ajan Kentuckyn yliopisto kiinnittää huomiota naisten historiaan. Nämä naiset johtavat tutkimusalojaan, ylittävät perinteiset akateemiset rajat ja vaikuttavat Kentuckyn kiireellisimpiin haasteisiin, mukaan lukien opioidien käytön häiriöiden hoito, ikääntyminen ja Alzheimerin tauti, veden ja ilman suodatus, ympäristövaikutukset terveyteen ja itsemurhien ehkäisy.

He mentoroivat seuraavan sukupolven naistieteilijöitä, kuratoivat tarinoita ja luovat taideteoksia, jotka valaisevat meitä. Heidän työnsä ja äänensä muodostavat Kentuckyn yliopiston.

Tänä “Villikissakeskiviikkona” Iso-Britannia juhlii kansanterveys-, ympäristö- ja kestävän kehityksen opintojen nuoremman pääaineenaan Meron Lemmaa Addis Abebasta Etiopiasta.

16-vuotiaana Lemma menetti isänsä paksusuolen syöpään. Kun Lemmalla oli monia tautia koskevia kysymyksiä, joihin kukaan ei osannut vastata hänen puolestaan, hän turhautui Itä-Afrikan terveydenhuollon epätasa-arvoon. Tämä motivoi häntä jatkamaan koulutusta ja uraa syöpätutkimuksen parissa globaalista näkökulmasta.

“Kehitysmaat ansaitsevat parempaa”, Lemma sanoi. “Uratavoitteeni on vaikuttaa globaaleihin terveysjärjestelmiin ja tuoda lisää koulutusta ja resursseja näille maailman alueille.”

Iso-Britannian perustutkinto-opiskelijana Lemma ei uskonut, että olisi monia mahdollisuuksia osallistua tutkimukseen, ennen kuin hän sai tietää Markey STRONG Scholars -ohjelmasta, joka edistää syöpätutkimuksen monimuotoisuutta henkilökohtaisten, mentoroitujen tutkimuskokemusten ja ammatillisen kehityksen avulla.

“Kun näin tämän mahdollisuuden julkaistun, tiesin, että se oli minua varten”, Lemma sanoi. Uskoin vilpittömästi (ohjelman) tehtävään monipuolistaa syöpätutkimuksen alaa. Osallistuminen käytännön syöpätutkimukseen mentorini kanssa, osallistuminen erilaisille syöpäluennoille sekä lääkäreiden ja onkologien varjossa auttoi minua todella kehittämään tietämystäni syöpäpotilaiden hoidosta ja syöpätutkimuksesta.

Lemma on myös mukana SPARKissa (Students Participating as Ambassadors for Research in Kentucky) ja on Yhdistyneen kuningaskunnan Gaines Center for the Humanities -järjestön jäsen.

Hän uskoo, että poikkitieteellinen tausta valmistaa häntä palvelemaan yhteisöään parhaiten toteuttamalla strategioita terveydellisen oikeudenmukaisuuden ja ympäristöoikeuden saavuttamiseksi.

Valmistuttuaan hän aikoo jatkaa maisterin tutkintoa maailmanlaajuisesti.

Lue lisää Lemasta tästä haastattelusta UK College of Public Healthille.

Etsi lisää naisten historiaa tekeviä tarinoita, kuten Meron Lemman, UKNow’sta “Wildcat Wednesday” -sivustolta ja joka päivä UK Researchin sosiaalisessa mediassa (@ResearchKY Twitterissä ja Facebookissa) koko maaliskuun ajan.

Leave a Comment