Bostonin kansanterveyskomissio luopuu kaupungin pandemian hätäjulistuksesta

Päivitetty 10. maaliskuuta klo 6.19

Kaksi vuotta sen jälkeen, kun Bostonin entinen pormestari Marty Walsh julisti kansanterveydellisen hätätilan vastauksena COVID-19-pandemiaan, Bostonin kansanterveysvirasto äänesti yksimielisesti julistuksen luopumisen puolesta 1. huhtikuuta alkaen.

Bostonin kansanterveyskomission päätös tulee, kun COVID-19-tapaukset ja sairaalahoidot laskivat uudelle alamäelle, ja se on dramaattinen muutos tammikuun alussa Omicron-variantin aiheuttamien tapausten nousun aikana määrättyihin lisääntyneisiin rajoituksiin. Se seuraa myös pormestari Michelle Wun viime päivien toimenpiteitä avaimen pudottamiseksi todistus rokotuksesta ja naamiomandaatit. Vaikka komissio ei suositellut Bostonin julkisten koulujen sisänaamarimandaattien peruuttamista, se asetti kynnyksen sille, milloin se voi tapahtua.

“Tekemällä tämän päätöksen haluan todella vain korostaa hallitukselle ja suurelle yleisölle, että COVID-19-pandemian ja torjunta- ja valvontatoimiemme on jatkuttava ja ne jatkuvat”, sanoi BPHC:n johtaja tohtori Bisola Ojikutu.

Ojikutu painotti että BPHC seuraa jatkossakin eri mittareiden kehityssuuntia, kuten jätevesistä havaittuja virusmääriä ja tapausmääriä, ja lisää, että BPHC muuttaa ohjeistustaan ​​olosuhteiden muuttuessa. Hän sanoi myös, että SARS-COV-2-viruksen arvaamattomuuden vuoksi komissio suunnittelee aktiivisesti tulevia nousuja.

Hätätila oli antanut komissiolle laajennetut valtuudet, mukaan lukien “Valtuutus toteuttaa kaikki toimenpiteet ja suositukset COVID-19:n ehkäisemiseksi ja hallitsemiseksi olosuhteiden vaatiessa.”

Vaikka useimpia kaupungin laajuisia COVID-19-rajoituksia kevennetään, maskivaltuutus on edelleen voimassa Bostonin julkisissa kouluissa. Tohtori Sarimer Sánchez, BPHC:n tartuntatautitoimiston johtaja, kertoi komissiolle, että hän suosittelee, että BPS odottaa, kunnes kaupungin yleinen päivittäinen tartuntataso laskee alle 10 tapauksen kynnyksen 100 000 ihmistä kohti, ennen kuin luopua maskin toimeksiannosta. Hän huomautti, että Bostonin nykyinen tapaus on 13 tapausta 100 000 ihmistä kohti.

Boston Teachers Unionin puheenjohtaja Jessica Tang kertoi GBH Newsille keskiviikkoiltana, että ammattiliitto “jatkaa[s] tukemaan tieteeseen ja dataan perustuvaa päätöksentekoa.”

Silti BPHC:n uusimmat tiedot osoittavat edelleen jyrkkiä eroja Bostonin kaupunginosien välillä. Vaikka joillakin alueilla 5–11-vuotiaiden täydellisten rokotusaste on korkea – West Roxbury, Jamaica Plain ja South End ovat kaikki yli 70 prosenttia – toisilla on vaikeuksia, kun Hyde Park, Mattapan, osa Dorchesteria, Roxbury ja Fenway ovat kaikki noin 33 % tai vähemmän.

Leave a Comment