Bostonin kansanterveysviranomaiset peruvat kansanterveyshätätilanteen ja ryhtyvät toimiin koulun maskin toimeksiannon lopettamiseksi

“Olemme aktiivisessa suunnitteluvaiheessa tulevia nousuja varten”, hän kertoi terveyslautakunnalle. “Tässä viruksessa on selvä arvaamattomuus, ja suunnittelemme erityisesti noususuhdannesuunnittelua, jotta tiedämme ja etsimme trendejä ja tarkastelemme erityisesti johtavia muuttujiamme, kuten virusjätevettä ja tapausten määrää.”

Pormestari Michelle Wu kannatti päätöstä.

“Kun siirrymme COVID-elämisen seuraavaan vaiheeseen, keskitymme tarjoamaan testauksia, resursseja ja suunnittelua pitääksemme yhteisömme turvassa ja valmiina”, Wu sanoi lausunnossaan.

Koulun naamiomandaatti voitaisiin poistaa a muutamassa viikossa, ja suositus tuli vain neljä päivää sen jälkeen, kun kaupunki päätti maskin mandaattinsa useimmissa muissa julkisissa sisätiloissa, kuten ravintoloissa, kuntosaleissa ja viihdepaikoissa.

Bostonin kansanterveyskomissio suosittelee, että Bostonin julkiset koulut poistavat maskin, kun päivittäiset COVID-19-tapaukset saavuttavat 10 tapausta 100 000 asukasta kohti. Keskiviikkona luku oli 13 laatikkoa 100 000 asukasta kohti.

“Tämä on nykyinen ajatuksemme ja pidämme sinut ajan tasalla tilanteen kehittyessä”, sanoi tohtori Sarimer Sanchez, viraston tartuntatautiviraston johtaja. ”Kaiken kaikkiaan seuraamme mittareitamme erittäin tiiviisti päivittäin ja olemme optimistisia sen suhteen, mihin Boston on menossa tulevina viikkoina ja kuinka me BPHC:ssa voimme tukea BPS-opiskelijoitamme osallistumaan toimintoihin, jotka ovat keskeisiä hauskanpidon kannalta. merkityksellinen koulukokemus.”

Hän korosti, että opiskelijoiden ja henkilökunnan, jotka haluavat jatkaa kasvonsuojainten käyttöä, tulisi tuntea tukea päätöksessään.

Päätös toimeksiannon päättymisestä on lopulta Bostonin koulujen superintendentti Brenda Cassellius. Koululaitos ei vastannut kommenttipyyntöön.

Bostonin koulujärjestelmä on yksi osavaltion laajuisesti vähenevistä piireistä, jotka tällä hetkellä edellyttävät oppilaiden ja henkilökunnan käyttävän maskeja. Koulujärjestelmä on myös estänyt vierailijoita pääsemästä rakennuksiinsa lukuun ottamatta rajoitettuja tilanteita, kuten viime viikolla, kun Yhdysvaltain opetusministeri Miguel Cardona vieraili Hernandez K-8 -koulussa Roxburyssa.

Kymmenet piirit ovat luopuneet maskeista sen jälkeen, kun kuvernööri Charlie Baker poisti osavaltion laajuisen mandaatin kasvojen peittämiseen helmikuusta alkaen. 28, kun opiskelijat eri puolilta osavaltiota palasivat viikon mittaiselta lomalta.

Osavaltion opetusministeriön mukaan koulujen ilmoittamat positiiviset tapaukset ovat vähentyneet jyrkästi viime viikkoina. Tapauksia oli yhteensä 6 723 henkilökunnan ja opiskelijoiden keskuudessa helmikuussa päättyneellä raportointikaudella. 9 ja putosi 3 084:ään viime viikolla.

Boston Public Schools on myös kokenut tapausten dramaattisen laskun. Maaliskuun 2. päivänä päättyneeltä raportointijaksolta koulujärjestelmä ilmoitti 81 tapauksesta opiskelijoiden ja henkilökunnan keskuudessa, kun tammikuun lopussa oli 1 787 tapausta. 12, kouluosaston tietojen mukaan.

Mutta koulujärjestelmä kamppailee valtavien erojen kanssa opiskelijoiden rokotusasteessa. Kaupunkien tiedot osoittavat, että 5–11-vuotiaista lapsista ympäri kaupunkia lähes kolme neljäsosaa valkoisista ja Aasian/Tyynenmeren saarten lapsista on saanut vähintään yhden rokotteen, kun taas latinolaisista vain 37,3 prosenttia ja mustista lapsista 29,4 prosenttia.

Suurin osa Bostonin julkisten koulujen noin 49 000 opiskelijasta on mustia tai latinolaisia.

Eräs terveydenhuollon hallituksen jäsen, United Healthcare Workers Eastin varapuheenjohtaja Rebecca Gutman, ilmaisi huolensa maskin mandaatin päättymisestä ja huomautti, että monet perheet ja opettajat ovat edelleen huolissaan turvallisuudestaan..

“Tiedän, että siellä on myös opettajia, joilla on immuunipuutos,” sanoi Gutman, BPS:n vanhempi. “Ja myös vain tunnustaa, että jotkut vanhemmat ovat hermostuneita omien lastensa puolesta, ehkä siksi, että heidän perheessään on immuunipuutteisia ihmisiä tai heidän lapsensa immuunipuutos.”

Boston Teachers Union ei vastannut kommenttipyyntöön.

Ainakin yksi Massachusettsin piiri on kohdannut ongelmia maskin mandaattinsa päättämisessä.

Manchester Essexin alueellinen koulupiiri, joka luopui maskivaltuutuksensa useimmissa tilanteissa helmikuussa. 28, kamppailee kasvavan COVID-19-tapausten puhkeamisen kanssa Manchester Memorial Elementary Schoolissa, jossa on mukana vähintään 24 oppilasta. Epidemia tulee viidennen luokan kannoilla, jotka esittivät kaksi musikaali Golly Gee Whiz -esitystä viime viikon lopulla.

Jotkut vanhemmat olivat huolissaan siitä, että koulutoimikunnan viime kuussa tekemä päätös lopettaa toimikausi juuri silloin, kun opiskelijat palasivat lomalta ja osallistuisivat koulun suuriin tapahtumiin, oli ennenaikaista, ja kehottivat jäseniä odottamaan.

“Se on varoittava tarina, joka voisi kertoa muille piireille, jotka harkitsevat maskivaltuutuksensa peruuttamista”, sanoi yksi muistokoulun vanhemmista, joka pyysi olla tunnistamatta itseään.

Kouluviranomaiset ovat myöntäneet Globen saamissa vanhemmille lähetetyissä kirjeissä, että 20 tartunnan saaneista on viidesluokkalaisia. Opiskelijatapausten kokonaismäärä on nelinkertaistunut maanantain kahdeksasta keskiviikon 24 tapaukseen. Yksikään henkilökunta ei ole ilmoittanut diagnoosista.

Keskiviikkona perheille lähetetyssä kirjeessä superintendentti Pam Beaudoin sanoi, että hän ei voinut varmuudella sanoa, oliko epidemian ja koulunäytelmän välillä yhteyttä.

“Koska emme enää ota yhteyttä jälkiin ja luotamme COVID-tapausten itseilmoittamiseen, emme pysty tunnistamaan viidennen luokan peliä ainoaksi tartuntasyyksi; on kuitenkin luonnollista olettaa, että se on vaikuttanut leviämiseen”, hän kirjoitti.

Maskin valinnainen käytäntö pysyy voimassa. Beaudoin rohkaisi perheitä naamioitumaan, mutta muistutti ihmisiä “arvostamaan toistensa henkilökohtaista valintaa tässä asiassa”.

Haastattelussa Beaudoin sanoi, että piiri on kuullut paikallista terveyslautakuntaa ja osavaltion perus- ja keskiasteen koulutusministeriötä.


James Vaznis tavoittaa osoitteesta james.vaznis@globe.com. Seuraa häntä Twitterissä @globevaznis.

Leave a Comment