Budjettisopimus saavutettiin Olympia-maassa vuokralaisten avustuksesta, mielenterveydestä ja opintolainaohjelmasta

OLYMPIA – Washingtonin demokraattiset lainsäätäjät ilmoittivat keskiviikkona 64,1 miljardin dollarin valtion budjettisopimuksesta, joka pumppaa uusia dollareita hallituksen ohjelmiin ja rahoittaa uutta kuljetuspakettia, korotuksia valtion työntekijöille, vuokra-apua ja uuden opintolainaohjelman aloittamista.

Odotettua suurempien verojen kera demokraattiset budjettikirjoittajat levittävät miljardeja dollareita hallitukselle nostamatta uusia veroja.

He eivät myöskään tehneet paljon verojen alentamiseksi, vaikka vähemmistöön kuuluvat republikaanit vaativat verohelpotuksia. Jopa useat demokraattien verohelpotusehdotukset – väliaikainen myyntiveron loma ja ilmainen sisäänpääsy osavaltion puistoihin ja Washingtonin osavaltion messuille – eivät päässeet lopulliseen budjettiin.

Keskiviikon huomautuksissa demokraattiset lainsäätäjät lisäsivät rahoitusta 351 miljoonalla dollarilla pitkäaikaishoitolaitoksille, 45 miljoonalla dollarilla vuokra-apuun häätöjen estämiseksi ja lisää dollareita osavaltion mielenterveysjärjestelmälle.

Sopimus edustaa “kollektiivisia arvojamme”, kun osavaltion asukkaat kartoittavat polun ulos COVID-19-pandemiasta, Rep sanoi. Nicole Macri, D-Seattle.

“Ja tehdä mielekkäitä sijoituksia perheisiin ja pieniin yrityksiin, joiden tiedämme kärsineen eniten näinä haastavina talousaikoina”, Macri lisäsi kokouksessa, jossa kauppa julkistettiin.

Täydennysbudjetti lisää miljardeja viime vuonna hyväksyttyyn kaksivuotiseen 59 miljardin dollarin valtion toimintabudjettiin. Washingtonin toimintabudjetista rahoitetaan lukuisia hallituksen ohjelmia vankiloista, kouluista, puistoista ja julkisista maista sijaishoitoon ja mielenterveyspalveluihin.

Ehkä suurin muutos oli kertaluonteinen 2 miljardin dollarin siirto budjetin ulkopuolella – sekä tulevina vuosina suunniteltu pienempi, jatkuva summa – uuden 16 vuoden kuljetuspaketin rahoittamiseksi. Lainsäätäjät ilmoittivat keskiviikkona myös lopullisen sopimuksen tästä paketista.

Lopullinen lisäbudjettisopimus kuluttaa 261 miljoonaa dollaria valtion työntekijöiden korotuksiin, mikä useimmille työntekijöille merkitsee 3,25 prosentin korotusta 1. heinäkuuta alkavalla tilikaudella, ja 236 miljoonaa dollaria, jotta otetaan huomioon peruskoulun työntekijöiden palkkojen, koulutarvikkeiden, materiaalien ja käyttökustannusten inflaatio.

Keskiviikkona julkistetussa sopimuksessa käytetään myös jäljellä olevaa liittovaltion koronavirusapua, ja se sijoittaa 345 miljoonaa dollaria koulupiirien vakauttamiseen, jotka kamppailevat ilmoittautuneiden määrän vähenemisen kanssa. Se myös sijoittaa 215 miljoonaa dollaria liittovaltion dollareina ravintola- ja kongressiteollisuuden, taidealan ja pienyritysten auttamiseksi.

Sopimus ohjaa 200 miljoonaa dollaria apurahoiksi yhteisöille, joihin rikoslainsäädäntö ja laittomasta huumeiden myynnistä ja hallussapidosta määrätyt rangaistukset vaikuttavat suhteettomasti. Rahat käytettäisiin talouskehitykseen, oikeusapuun, väkivallan ehkäisyyn ja paluupalveluihin budjettiasiakirjojen mukaan.

Se käyttää myös 150 miljoonaa dollaria valtion opintolainaohjelman suunnitteluun. Sen ohjelman yksityiskohdat, jota ehdotettiin House Bill 1736:ssa, on vielä selvitettävä ennen sen toteuttamista. Christine Rolfes, D-Bainbridge Island.

Lisäksi 350 miljoonaa dollaria ohjataan osavaltion palkallisen perhevapaaohjelman tukemiseen, joka on ollut niin suosittu, että sen varat ovat vähissä.

Vaikka verodollareita valuukin, demokraatit ovat vastustaneet republikaanien – jotka ovat vähemmistössä edustajainhuoneessa ja senaatissa – vaatimuksia laajoista veronkevennyksistä, kuten kiinteistö- tai vähittäismyyntiverojen alentamisesta.

Tammikuun lainsäädäntäistunnon alkamisesta lähtien demokraattiset lainsäätäjät ovat puhuneet lyhyestä lomasta myyntiverosta ja rahoituksesta ilmaiselle sisäänpääsylle osavaltion puistoihin ja Washingtonin osavaltion messuille. Mutta he sanoivat, että ehdotukset olivat logistisesti liian vaikeita toteuttaa.

Eduskuntaistunnon alussa demokraatit puhuivat myös pienituloisten perheiden verovapautuksen mahdollisesti laajentamisesta, jota jotkut republikaanit kannattavat. Laki, joka oli pitkä kirjassa, mutta jota ei koskaan rahoitettu, lainsäätäjät ottivat viime vuonna lopulta dollareita saadakseen sen käyntiin. Laajennus ei kuitenkaan näyttänyt pääsneen budjettisopimukseen.

“Emme saaneet verohelpotuksia, merkittäviä, merkityksellisiä, todellisia verohelpotuksia”, sanoi Sen. Lynda Wilson, R-Vancouver ja senaatin Ways & Means -komitean republikaanien arvosana kokouksessa, jossa sopimus julkistettiin.

Uusi budjetti tarjoaa 13 miljoonan dollarin helpotusta pienyrityksille yritys- ja ammattiverosta. Se riittää leikkaamaan noin 125 000 pienyritysten omistajaa eli noin 70 prosenttia osavaltion yrityksistä senaatin demokraattisen budjettikirjoittajan Rolfesin mukaan.

Alkaa tammikuu 1, yritysten, jotka tienaavat alle 125 000 dollaria, ei tarvitse maksaa yritys- ja ammattiveroa, Rolfes sanoi. Yrityksille, jotka tienaavat enemmän ja jopa 250 000 dollaria vuodessa, nykyinen verotaakka puolitetaan, hän sanoi.

Ympäristö- ja suojelukysymyksissä budjettisopimus tarjoaa 83 miljoonaa dollaria lohen elvytysprojekteihin. Ja se antaa kertaluonteisen rahoituksen 150 sähköajoneuvojen lisälatausaseman asentamiseen Washingtonin osavaltioon. Muu rahoitus käytetään pienituloisia yhteisöjä palvelevien aurinkohankkeiden rakentamiseen.

Lainsäätäjillä on alle 48 tuntia aikaa lukea uusi budjetti ja kuljetusrahoitussopimukset ennen odotettua äänestystä joskus torstaina, vaalikauden viimeisenä aikatauluna.

Leave a Comment