Entiset CDC:n johtajat: Maamme terveystietojen koordinointi säästää ihmishenkiä

Kun SARS-CoV-2-huippu väistyy, meidän on hyödynnettävä tämän pandemian aikana oppimiamme asioita, jotta voimme parantaa reagointiamme seuraavaan terveyshätätilanteeseen. Yksi suurimmista esteistä on ollut terveystietojen puute, jota tarvitaan pandemian seuraamiseen ja sen vaikutusten arvioimiseen Yhdysvaltojen monimutkaisessa terveydenhuollon ja kansanterveyden ekosysteemissä. Tämä oikea-aikaisten, standardoitujen tietojen puute esti kykyämme reagoida nopeasti ja tehokkaasti pandemiaan.

Olemme liian pitkään laiminlyöneet maamme kansanterveystietoinfrastruktuuria, josta suuri osa on ikääntyvää, vanhentunutta ja riittämätöntä tarpeisiimme. Meidän on nykyaikaistettava koko lähestymistapamme dataan sen keräämisestä ja raportoinnista johtamiseen ja hallintaan sekä siihen, miten jaamme tiedot kansanterveysvirastojen ja terveysjärjestelmien kesken, jotta meillä on terveyden suojelemiseksi ja ihmishenkien pelastamiseksi tarvitsemamme tiedot.

Kun toimimme tautien torjunta- ja ehkäisykeskusten johtajina yli neljännesvuosisadan, jokainen meistä ymmärsi tarkempien, oikea-aikaisempien ja kattavampien tietojen tarpeen, ja jokainen meistä edistyi kohti tätä tavoitetta. Edistyminen oli kuitenkin rajallista sekä varojen että laillisten valtuuksien puutteen vuoksi.

Kun kongressi harkitsee olemassa oleviin viruksiin, uusiin uhkiin ja pandemioihin valmistautumista ja niihin reagoimista koskevaa lakia (PREVENT Pandemics Act), kehotamme lainsäätäjiä ottamaan mukaan erityisiä viranomaisia, joita tarvitaan kansanterveystietojen standardointiin ja koordinointiin lainkäyttöalueilla. Tämä on ratkaisevan tärkeää paikallisyhteisöjen terveysuhkien hallinnassa sekä paikallisten, osavaltioiden ja liittovaltion päättäjien oikea-aikaisten ja tarkkojen tietojen tarjoamisessa amerikkalaisten suojelemista koskevien ohjeiden ja poliittisten päätösten antamiseksi.

Pandemian alussa keskeiset paikalliset tiedot, kuten sairaaloiden kapasiteetti, eivät olleet CDC:n saatavilla, mikä vaikeutti viraston kykyä arvioida terveysvaikutuksia ja johtaa maamme reagointia. Kansanterveydellisen hätätilan julistaminen paransi tilannetta tilapäisesti antamalla terveys- ja henkilöstöministeriölle valtuudet vaatia olennaisten tietojen ilmoittamista pandemiatoimien ohjaamiseksi.

Kuitenkin, kun kansanterveydellistä hätätilannetta koskeva julistus kumotaan, nämä liittovaltion viranomaiset poistuvat, samoin kuin kriittiset tiedot tappavien uusien tartuntatautien ja uusien COVID-ilmiöiden jäljittämiseksi. Ilman erityistä kongressin valtuutusta CDC:llä ei ole laillista kykyä standardoida tietoja.

Kansallinen sääpalvelu luottaa hajautettuun satelliittiverkkoon, tutkapaikkoihin ja paikallisiin tietoihin mallintaakseen ja ennustaakseen vaikeita sääilmiöitä. Heidän valtuutensa tehdä tämä ei katoa myrskyn alkaessa. Myrskyseurantalaitteet ovat aina vauhdissa koordinoiduilla reaaliaikaisilla tietovirroilla, jotka yhdistetään, analysoidaan ja jaetaan julkisesti. Niiden avulla ne voivat varoittaa yhteisöjä ja pelastaa ihmishenkiä. Sitä vastoin CDC on joutunut luottamaan koordinoimattomiin tietosopimuksiin, koska virastolla ei ole laillisia valtuuksia varmistaa järjestelmällisesti kansanterveysraportointi ennen kuin terveysuhka iskee. Emme yrittäisi ennustaa tällaista ankaraa säätä, joten miksi yritämme ennustaa tappavien tautien leviämistä tällä tavalla?

Kehotamme senaatin HELP-komiteaa, joka laatii kahden puolueen PREVENT Pandemics Act -lakia, sisällyttämään siihen kielen tarvittavien viranomaisten antamiseksi, jotta emme joutuisi sokeiksi lentämään terveysuhkien ilmaantuessa.

Tämä on ongelma, joka ylittää COVIDin. Jos olemme oppineet yhden asian viimeisten kahden vuosikymmenen kansanterveyshätätilanteista, se on vankkojen arjen järjestelmien tärkeys, joita voidaan laajentaa hätätilanteessa, ja tämä sisältää luotettavan kansanterveystietojen luotettavan virran. Uusien tietojärjestelmien käynnistäminen kriisissä on resepti epäonnistumiseen.

Tietysti kaikkien uusien viranomaisten on säilytettävä kansanterveystietojen vahva yksityisyyden suoja – ja suojakaiteet antaakseen kongressille asianmukaisen valvonnan. Samoin näiden tietojen tulisi olla samanaikaisesti paikallis- ja osavaltiotason kansanterveyskumppaneiden saatavilla.

Meidän on katsottava selkeästi vuosikymmeniä alirahoitettua järjestelmää korjattaessa. Kestää vuosia, resursseja ja parempia viranomaisia ​​– vastuullisuudella ja läpinäkyvyydellä – ennen kuin Yhdysvalloilla on nykyaikainen ja turvallinen kansanterveystietoverkko, jota tarvitaan amerikkalaisten suojelemiseksi. Kun CDC:lle annetaan nyt valtuudet ohjata tietojen koordinointiponnisteluja, kansanterveystietoinfrastruktuurimme pitkän aikavälin uudelleenrakentaminen ja modernisointi käynnistyvät. Kuten pandemia on osoittanut, amerikkalaisten elämä riippuu siitä, kuinka nopeasti ja kattavasti voimme saavuttaa tämän tavoitteen.

tom ystävystynyt on Resolve to Save Lives -yrityksen toimitusjohtaja ja Global Healthin vanhempi tutkija Ulkosuhteiden neuvostossa. Hän oli CDC:n johtaja vuosina 2009-2017.

Julie Gerberding on Merckin patenttipäällikkö ja varatoimitusjohtaja sekä National Institutes of Healthin (FNIH) säätiön tuleva toimitusjohtaja. Hän oli CDC:n johtaja vuosina 2002-2009.

Jeffrey Koplan on lääketieteen ja globaalin terveyden professori Emoryn yliopistossa. Hän oli CDC:n johtaja vuosina 1998-2002.

William L. Roper on lääketieteen ja kansanterveyden professori Pohjois-Carolinan yliopistossa. Hän oli CDC:n johtaja vuosina 1990-1993.

David Satcher on Morehouse School of Medicine -koulun Satcher Health Leadership Instituten perustajajohtaja ja vanhempi neuvonantaja. Hän oli CDC:n johtaja vuosina 1993-1998.

.

Leave a Comment