Kahden vuoden kuluttua Covid jättää Montanan kansanterveysviranomaiset tuntemaan itsensä “katsotuksi”


Vieraile Yellowstone Public Radiossa tai Montana Public Radiossa saadaksesi transkription jaksosta.


Kun covid-19 saapui Park Countyyn Montanaan, paikallisesta terveysviranomaisesta, tohtori Laurel Desnickistä tuli pandemiatoimenpiteiden kasvot ja huomion keskipiste ennennäkemättömällä tavalla. Hänestä on kuisteltu ruokakaupassa, huudettu hänen matkalla kotiin ja häntä on kutsuttu tyranniksi.

Hän ja muut terveydenhuollon työntekijät sanovat, että he tuntevat elävänsä kalakulhossa ja että kaikki, mitä he sanovat, tutkitaan. “Tuntuu melkein siltä, ​​että sinua tarkkaillaan”, Desnick sanoi. “Se ei ole hyvä tunne.”

Hänen työnsä tuntui kerran yksinkertaiselta: tehdä tutkimukseen perustuvia suosituksia, joita tukivat tautien valvonta- ja ehkäisykeskukset ja muut lääketieteen asiantuntijat. Mutta prosessi on vääristynyt julkisissa keskusteluissa ihmisten kanssa, jotka eivät luota näihin lähtökohtiin, hän sanoi. Kansanterveysalan työntekijät eri puolilla Montanaa ovat sanoneet hyväksyvänsä nyt epämiellyttävän sen, että täydellinen pandemian loppupeli ei tapahdu.

“En voi pakottaa ketään tekemään mitään”, sanoi Sue Good, McCone Countyn Montanan ylin terveysviranomainen. “Kaikki tietävät, mitä covid on. … Jos he päättävät olla noudattamatta suosituksia ja ohjeita, se on heidän ongelmansa. En aio enää menettää unta sen takia.”

KHN Montanan kirjeenvaihtaja Katheryn Houghton puhui näiden ja muiden kansanterveysalan työntekijöiden kanssa, jotka sanoivat olevansa kyllästyneitä poimimaan taisteluita, joita he eivät voi voittaa. Montana Free Pressin toimittaja Alex Sakariassen perehtyi siihen, kuinka tämä konflikti on edennyt yhdessä osavaltion lounaiskulmassa sijaitsevassa maaseutu- ja kiivaasti itsenäisessä piirikunnassa.

“Jaettu tila” -sarjan 4. jaksossa toimittajat tutkivat, kuinka kansanterveyttä, henkilökohtaisia ​​vapauksia ja tiedettä koskevat keskustelut ovat nousseet kuumeeseen. Nämä erimielisyydet painavat tiiviitä kaupunkeja ja maakuntia, ja jotkut asukkaat ihmettelevät, kuinka heidän yhteisönsä selviytyvät.

“Shared State” on Montana Free Pressin, Yellowstone Public Radion ja Montana Public Radion yhteistuotanto. Tämä kausi jakaa tarinoita montanalaisista, jotka työskentelevät poliittisten suiden läpi.

Vieraile Yellowstone Public Radiossa tai Montana Public Radiossa saadaksesi transkriptio jaksosta 4.

Liittyvät aiheet

Ota yhteyttä Lähetä tarinavinkki

Leave a Comment