KHN:n “Mitä terveys?”: Kongressi hyllyttää Covid-rahoituksen toistaiseksi


Etkö näe äänisoitinta? Klikkaa tästä kuunnellaksesi Acastia. Voit kuunnella myös Spotifyssa, Apple Podcasteissa, Stitcherissä, Pocket Castsissa tai missä tahansa kuuntelet podcasteja.


Kongressi pyrkii saamaan päätökseen vuosittaisia ​​menolaskujaan viime lokakuussa alkaneelta tilivuodelta, mutta viime hetken puute poistettiin laskusta, jonka Bidenin hallinto pyysi rahoitusta koronaviruksen ehkäisyyn ja hoitoon.

Samaan aikaan liittovaltion tuomioistuin on päättänyt, että hallinto ylitti toimenpiteensä riidanratkaisuosan estääkseen “yllätys” lääkelaskuja sen jälkeen, kun lääkärit ja sairaalat syyttivät, että kaava suosii sairausvakuutusyhtiöitä laskutuserilaisissa.

Tämän viikon panelistit ovat Julie Rovner KHN:stä, Joanne Kenen Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health and Politicosta, Rachel Cohrs of Stat ja Jessie Hellmann Modern Healthcaresta.

Tämän viikon jakson poimintoja:

  • Kun viime hetken kiista syntyi covid-rahoituksesta liittovaltion vuoden 2022 menolakissa, edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi veti tämän osan laskusta. Tämän jälkeen parlamentti hyväksyi yleisen menosäädöksen ja lähetti sen senaatille. Pelosi sanoi, että kongressi tarkastelee näitä menoja erikseen myöhemmin.
  • Kiista syntyi republikaanien valituksista, joiden mukaan he eivät halua tukea Bidenin hallinnon hakemaa uutta covid-rahoitusta, ennen kuin heillä on täydellinen kirjanpito siitä, kuinka paljon aiemmista määrärahoista on käytetty. Niinpä kongressin johtajat tekivät kompromissin, jossa osavaltioilta peritään takaisin noin 7 miljardia dollaria käyttämättä jääneestä koronarahoituksesta, joka kattaa noin puolet uudesta aloitteesta. Mutta osavaltioiden kuvernöörit – mukaan lukien republikaanit – ja jotkut demokraattien lainsäätäjät vastustivat sopimusta.
  • Hallintoviranomaiset kertovat käyttäneensä kaikki jo varatut covid-varat ja tarvitsevat lisää rahaa ollakseen valmiita mahdollisiin tuleviin koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Heidän suunnitelmansa sisältää määräyksiä ostaa lisää lääkkeitä ja rokotteita yleisölle annettavaksi sekä pyrkimyksiä valmistautua uusiin covid-muunnelmiin.
  • Huolimatta covid-rahoituksen pölystä, liittovaltion menolaki sisältää lisärahoitusta National Institutes of Healthin ja Centers for Disease Control and Prevention. Ja se antaa FDA:lle valtuudet säännellä “synteettistä” nikotiinia, joka on joidenkin höyrytystuotteiden keskeinen ainesosa.
  • Republikaanit saivat kuitenkin poliittisen voiton lakiehdotuksessa vaatimalla, että siihen sisällytetään edelleen niin kutsuttu Hyde-muutos, joka kieltää liittovaltion varojen käytön aborttipalveluihin. Demokraatit olivat luvanneet poistaa kiellon, mutta eivät voineet kerätä tarpeeksi ääniä sen toteuttamiseksi.
  • Hallituksen suunnitelma testata ja hoitaa -protokollat, joissa koronapositiivisen testin saaneille ihmisille voitaisiin välittömästi määrätä viruslääkettä apteekeissa, joutui jyrkästi vastustamaan American Medical Associationia, jonka mukaan vain lääkäreiden pitäisi pystyä. määrätä lääkkeitä. Hallinto sanoo, että lääkärin ajan tai reseptin hakeminen vie potilailta usein liian kauan, koska lääkitys, jotta se toimisi kunnolla, on aloitettava infektion varhaisessa vaiheessa.
  • Teksasin liittovaltion tuomari kumosi viime viikolla säännöt, jotka täsmentävät, kuinka vakuutusyhtiöt, sairaalat ja lääkärit ratkaisevat laskutuserot, kun potilas on saanut yllättävän lääkelaskun. Uusi laki suojelee potilaita näiltä laskuilta, jotka voivat johtua siitä, kun he saavat ensiapua laitoksessa, jota he eivät ole valinneet tai kun he ovat sairaalassa, joka kuuluu heidän vakuutusverkostoonsa, mutta jota hoitaa odottamatta lääkäri, joka ei tee sopimusta heidän kanssaan. vakuuttaa.
  • Tuomari, joka ratkaisi asian lääkäreiden eduksi, sanoi, että suunnitelman säännöt eivät noudata kongressin hyväksymää lakia. Bidenin hallintosuunnitelman mukaan terveydenhuollon tarjoaja ja vakuutusyhtiö esittävät kumpikin parhaan tarjouksensa laskutuskiistassa välimiehelle, joka voi ottaa huomioon monia tekijöitä, mutta hänen tulee ottaa eniten huomioon summa, joka on lähinnä palvelun verkon sisäistä mediaanihintaa. kysymyksessä. Lääkärit ja sairaalat sanovat, että se on epäreilua heitä kohtaan, mutta hallinto on väittänyt, että standardi voi auttaa eskaloimaan kustannuksia.
  • Osavaltioiden lainsäätäjät odottavat kiireisesti korkeimman oikeuden mahdollista päätöstä, joka heikentäisi tai kumoaisi Roe v. kahlata, joka takasi pääsyn aborttiin valtakunnallisesti. Missourissa lainsäätäjä on ehdottanut, että osavaltio keksisi tavan rangaista asukkaita, jotka matkustavat osavaltion ulkopuolelle abortista. Jotkut osavaltiot etsivät tapoja rajoittaa verkossa tilattujen ja postitse toimitettavien aborttilääkkeiden saatavuutta.

Lisäksi panelistit suosittelevat ylimääräistä ansiota heidän viikon suosikkiterveyspoliittisista tarinoistaan, joita heidän mielestään sinun tulisi lukea:

Julie Rovner: Atlantin “Kuinka tästä monista kuolemantapauksista tuli normaaleja?” Kirjailija: Ed Yong

Joanne Kenen: Helena Bottemiller Evich: Politicon “Olen melkein menetin vauvani”: Vanhemmat vaativat vastauksia FDA:lta

Rachel Cohrs: Vox.comin “Äitiysosastot sulkeutuvat kaikkialla Yhdysvalloissa pandemian aikana”, kirjoittanut Dylan Scott

Jessie Hellman: NPR:n “Delaware on kutistamassa rotueroja syöpäkuolemissa. Se on salaisuus? Potilasnavigaattorit”, Yuki Noguchi

Keskusteltu myös tämän viikon podcastissa:

Christina Jewitt: New York Timesin “The porsaanreikä, joka ruokkii paluuta teini-ikäisten vapauksiin”

Travis Caldwell CNN:n “Terveysasiantuntijat varoittavat Floridan suunnitelman suositella terveille lapsille Covid-19-rokotteita vastaan ​​on vastuutonta”

Bob Hermanin tilaston “Hävävä aukko kongressin yllätyslaskutuslaissa jättää potilaat koukkuun kalliisiin, verkon ulkopuolisiin laboratoriotesteihin”


Kuuntele kaikki podcastimme napsauttamalla tätä.

Ja tilaa KHN:n What the Health? Spotifyssa, Apple Podcastsissa, Stitcherissä, Pocket Castsissa tai missä tahansa kuuntelet podcasteja.

Liittyvät aiheet

Ota yhteyttä Lähetä tarinavinkki

Leave a Comment