Lämpeneminen pakkaselle: Pysy aktiivisena säällä kuin säällä

Pitävätkö kylmät, pilviset, lumiset tai sateiset päivät sinut sisällä? Odotatko lämmintä, aurinkoista säätä houkuttelemaan sinut ulos ja kannustamaan sinua tulemaan aktiivisemmaksi? Olet hyvässä seurassa, jos niin. Mutta on olemassa tapoja saada sinut ulos ja liikkumaan kylmimmässä lämpötilassa. Ja aktiivinen pysyminen on välttämätöntä hyvän terveyden kannalta missä tahansa iässä.

Oletko tuntenut olosi kotoisaksi?

Saan melkein päivittäisen sääennusteen tyttäreltäni, joka asuu Washington DC:ssä. Muutaman viime kuukauden raportti menee yleensä näin: “Jääminen, arktiset tuulet, vähän lunta, lisää lunta, jäätä, kylmää ja erittäin kylmää.”

Ei siitä, etteikö hän nauttisi talvikuukausista, mutta ankara sää pitää hänet loukussa sisällä. Hän on juoksija ja nauttii vaellusreiteistä lähipoluilla, ja kylmä pakkanen saa hänen motivaatiotaan jäälle.

Lisää hänen etätyönsä ja COVIDin varjo, niin kotona pysyminen on paljon helpompaa. Tietysti hänellä on kahvakuulat ja vastusnauhat, ja hän tekee kotitreenejä jonkin verran liikuntaa varten. Mutta se ei ole sama.

Kuten monet muutkin, tyttärelläni on vaikeuksia pysyä aktiivisena ulkona, kun pitkät ennusteet vaativat synkkää säätä. Minäkin olen syyllinen. Nautin avovedessä uimisesta Floridassa, jossa asun, mutta kun Persianlahden vedet laskevat alle 70 asteen, pysyn rannalla, vaikka olisikin märkäpuvussa.

Joten mitä voit tehdä lämmetäksesi kylmiin keleihin, kunnes kevät ja kesä saapuvat täyteen ja pääset takaisin tavanomaiseen ulkoiluympäristöösi? Tässä on kolme vinkkiä.

Liity kuntoryhmään

Et ole yksin kylmässä sodassasi, ja numeroissa on voimaa. Liity kävely- tai juoksuryhmään tai muuhun ulkoiluun tiimikomponentin kanssa. Tulet paljon todennäköisemmin ulos ja tulet esiin, kun muut ovat riippuvaisia ​​osallistumisestasi.

“Tiimikaverit ovat myös tapa lisätä sosiaalista vuorovaikutusta, ja luomasi mahdolliset suhteet auttavat sinua pysymään sitoutuneena kuntoon ympäröimällä itsesi muiden ihmisten kanssa, jotka työskentelevät aktiivisesti omien kuntotavoitteidensa eteen”, sanoo kliininen psykologi ja apulaisjohtaja David Topor. terveydenhuollon ammattikoulutukseen Harvardiin kuuluvassa VA Boston Healthcare Systemissä.

Tämä fitness-heimon lähestymistapa on auttanut minua, kun liityin äskettäin avovesiuintiryhmään. Ryhmäni motivoi minua tulemaan ilta- ja aamuuinnille, jotka muuten jättäisin väliin.

Aseta kevään tavoite

Mikään ei motivoi enempää kuin tiukka määräaika. Ilmoittaudu kilpailuun, kirjaudu sohvalle 5K-ohjelmaan tai varaa aktiivinen seikkailumatka toukokuulle tai sen jälkeen. Tällä tavalla sinun on mentävä ulos enemmän ollaksesi fyysisesti valmistautunut. Tyttäreni ilmoittautui äskettäin puolimaratonille, joten hänen on aloitettava juoksukengän nauhoitus. Lisäksi taloudellisen investoinnin tekeminen (eikä halua tuhlata rahaa) on lisämotivaattori.

Syleile kylmää

Sen sijaan, että piiloutuisit kylmältä, kohdata se suoraan ja harrastaa kylmän sään aktiviteetteja, kuten hiihtoa (laskettelu tai murtomaa), lumikenkäilyä, luistelua tai helvettiä, vaikkapa vuoden 2022 talviolympialaisten suosikkitelevisiotapahtuma: curling. Tämä lähestymistapa auttaa kahdella tavalla: se tarjoaa uuden haasteen ja antaa sinun olla enemmän vuorovaikutuksessa kylmän sään kanssa, joten se tuntuu vähemmän pelottavalta.

Monet näistä toiminnoista ovat tasa-arvoisia tai jopa parempia kuin perinteiset lämpimän sään aerobiset harjoitukset. Esimerkiksi useiden tutkimusten tarkastelussa havaittiin, että hiihto tarjosi saman kardiohyödyn kuin sisäpyöräily. Jos päätät kokeilla uusia kylmän sään aktiviteetteja, myös aivosi voivat hyötyä.

Harjoittelu kylmällä säällä voi parantaa tiettyjä kuntoasi, kuten lisätä kestävyyttäsi.

“Kylmissä lämpötiloissa sydämesi ei tarvitse työskennellä niin kovasti, hikoilet vähemmän ja kulutat vähemmän energiaa, mikä kaikki tarkoittaa, että voit harjoitella tehokkaammin”, sanoo urheilulääketieteen ja kuntoutuksen apulaisprofessori tohtori Adam Tenforde. Harvardiin kuuluvassa Spaulding Rehabilitation Networkissa.

Palveluna lukijoillemme Harvard Health Publishing tarjoaa pääsyn arkistoidun sisällön kirjastoomme. Huomaa viimeisimmän tarkastelun päivämäärä tai päivitys kaikkiin artikkeleihin. Mitään tämän sivuston sisältöä päivämäärästä riippumatta ei saa koskaan käyttää korvaamaan lääkärisi tai muun pätevän lääkärin antamaa suoraa lääketieteellistä neuvontaa.

.

Leave a Comment