Mississippi ehdottaa lakia COVID-rokotemääräyksiä vastaan ​​| Terveysuutisia

Kirjailija: EMILY WAGSTER PETTUS, Associated Press

JACKSON, neiti (AP) – Kuka tahansa Mississippissä voisi vedota “vilpittömästi esitettyyn uskonnolliseen vastalauseeseen” välttääkseen julkisen tai yksityisen työnantajan COVID-19-rokotusvaltuutuksen osavaltion Capitolissa keskiviikkona annetussa laissa.

COVID-19-rokotemandaattia ei ole levinnyt Mississippissä, mutta republikaanien sen. Brice Wiggins Pascagoulassa sanoi, että presidentti Joe Bidenin yritys asettaa liittovaltion urakoitsijoiden toimeksianto olisi voinut aiheuttaa suuria ongelmia Mississippin suurimmalle yksityiselle työnantajalle Ingalls Shipbuildingille. Wiggins sanoi olevansa “ylpeästi rokotettu”, mutta uskoo, että rokotteen saamisen pitäisi olla henkilökohtainen valinta.

“Minulle tämä on hallituksen liioittelua”, Wiggins sanoi.

Katsojien galleriat olivat täpötäynnä keskiviikkona, ja ihmiset taputtavat, kun jotkut senaattorit tuomitsivat rokotemandaatin.

Poliittiset sarjakuvat

Mississippillä on yksi alhaisimmista COVID-19-rokotuksista Yhdysvalloissa. Mayo Clinicin rokoteseurannan mukaan noin 51 prosenttia osavaltion tukikelpoisista asukkaista on saanut vähintään kaksi annosta. Kansallinen veroprosentti on 65,1 prosenttia.

Yli 12 000 Mississippin asukasta on kuollut COVID-19:ään pandemian alkamisen jälkeen kaksi vuotta sitten, osavaltion terveysministeriön mukaan.

Liittovaltion tautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen mukaan Mississippissä oli 408 kuolemaa 100 000 asukasta kohti sunnuntaina. Tämä verrattuna Yhdysvalloissa 288 kuolemaan 100 000 asukasta kohti.

House Bill 1509 hyväksyi senaatin keskiviikkona äänin 36-15 republikaanien kannalla ja useimmat demokraatit vastustivat. Yksi demokraatti ei äänestänyt. Lakiehdotuksen versio hyväksyttiin parlamentille tammikuussa äänin 74–41, myös pääosin puolueen mukaisesti. Koska senaatti teki muutoksia, lakiesitys menee lopullisiin neuvotteluihin.

Lakiehdotuksen mukaan Mississippin hallituksen yksiköt eivät voi kieltäytyä palveluista tai työpaikoista ihmisiltä, ​​jotka eivät halua rokottaa COVID-19-virusta vastaan. Tämä kielto koskee valtion virastoja, kaupunkien ja maakuntien hallituksia ja kouluja, paikallisia korkeakouluja ja yliopistoja.

Lakiehdotuksessa täsmennetään, että COVID-19-rokotuksia ei voida vaatia lapsilta kouluun tai päivähoitoon, vaikka Mississippillä on maan tiukimmat vaatimukset muun tyyppisille lapsuusiän rokotuksille.

Kansanterveysviranomaiset sanovat, että COVID-19-rokotukset eivät aina estä sairauksia, mutta ne vähentävät tehokkaasti vakavia tapauksia, jotka johtavat sairaalahoitoon tai kuolemaan.

Jotkut muut republikaanien johtamat osavaltiot ovat säätäneet lakeja tai harkitsevat lainsäädäntöä, joka kieltäisi COVID-19-rokotusmandaatin. Näiden ponnistelujen taustalla on suurelta osin vastustus Bidenin hallinnon yrityksiin vaatia joiltakin työnantajilta, terveydenhuollon tarjoajilta ja liittovaltion urakoitsijoilta rokotuksia tai testejä.

Yhdysvaltain korkein oikeus päätti tammikuussa. 13, että työturvallisuus- ja työterveyshallinto oli ylittänyt toimivaltansa yrittäessään vaatia suurten yritysten työntekijöitä ottamaan rokotuksen tai joutumaan säännölliseen COVID-19-testaukseen. OSHA noudattaa sääntöä, mutta silti rohkaisee työntekijöitä ottamaan rokotuksen.

Mississippin republikaanikuvernööri. Tate Reeves on sanonut toistuvasti, ettei hän vaatisi valtion työntekijöiden rokottamista COVID-19-virusta vastaan.

Seuraa Emily Wagster Pettus Twitterissä: http://twitter.com/EWagsterPettus.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment