SU:n kansanterveysprofessori puhuu opiskelijastressistä, antaa neuvoja sen vähentämiseen

Saat viimeisimmät Syracuse-uutiset suoraan postilaatikkoosi.
Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Jotkut opiskelijat tuntevat stressiä ja opiskelijaelämä näyttää olevan kiinteästi sidoksissa toisiinsa. On olemassa useita tekijöitä, jotka sopivat korkean stressin ympäristöihin korkeakouluopiskelijana, mukaan lukien viime hetken papereiden kirjoittaminen ja kämppäkavereiden erimielisyydet. Kevätloman lähestyessä monet Syracusen yliopiston opiskelijat kuitenkin rauhoittuvat tulevalla viikolla ja rauhoittuvat ennen puoliväliä ja lukukauden loppua.

Kansanterveyden professori ja SU:n riippuvuustutkimusohjelman johtaja Dessa Bergen-Cico on tutkinut stressin vaikutuksia opiskelijoiden terveyteen, erityisesti sen vaikutuksia aivoihin. Hän sanoi, että korkeampi stressi vaikutti negatiivisesti opiskelijoiden lyhytkestoiseen muistiin, tunteiden säätelyyn ja huomionhallintaan.

“Pystyimme todella tarkastelemaan kognitioon liittyvien asioiden mittaamista, jotka taas eivät ole vain tärkeitä stressin merkkejä, vaan myös asioita, jotka ovat erittäin tärkeitä opiskelijoiden oppimisen ja opiskelun kannalta”, Bergen-Cico sanoi. “Joten se, että pystyt ohjaamaan huomiosi sinne, missä sen on oltava, pystymme säilyttämään tiedon ja toiminnallisen työmuistin, ovat todella tärkeitä avainrakenteita.”

Monille opiskelijoille hoitamaton stressi on normaali osa heidän elämäänsä. Fuksi Weiwei Liu sanoi, että hänen intensiivisten kurssiensa kirjoittaminen aiheuttaa hänelle usein stressiä, joka kasautuu pandemian aiheuttaman pitkäaikaisen huolen päälle. Liu sanoi myös, että hänen sosiaalisen ja akateemisen elämänsä tasapainottaminen on ollut kamppailua yliopistoon tulonsa jälkeen.Mutta Bergen-Cico sanoi, että hän kehottaa opiskelijoita työskentelemään stressitasonsa hallitsemiseksi. Erityisesti hän viittaa meditaatioon keinona vähentää stressiä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Bergen-Cico on opintojensa aikana SU:ssa perehtynyt lähemmin siihen, kuinka meditaatiota voidaan käyttää välineenä opiskelijoiden stressin vähentämiseen. Hän on soveltanut teorioitaan käytäntöön opiskelijoiden avustuksella PHP 405:ssä (Science and Practice of Mindfulness). ja PHP 605 (Science and Practice of Mindfulness jatko-opiskelijoille) -tunnit.

Näiden luokkien opiskelijoilla on harjoituslaboratorio, jossa he voivat harjoitella mindfulnessia 45–60 minuutin ajan kuuden viikon aikana. Suorittaakseen tutkimuksensa Bergen-Cico käytti toiminnallista lähi-infrapunaspektroskopiaa seuratakseen verenkiertoa aivoissa ja kohdistaakseen aivojen toimintoja, joihin stressi tyypillisesti vaikuttaa.

“Mittasimme näitä kognition alueita ennen ja sitten uudelleen kuusi viikkoa myöhemmin lukukauden aikana ja löysimme merkittäviä parannuksia … opiskelijoille mindfulness-luokan tieteessä ja käytännössä, joten se oli todella hienoa nähdä”, Bergen-Cico sanoi.

Mutta mitä tulee stressinpoistotekniikoiden toteuttamiseen käytännössä, SU-opiskelijat toimivat omien halujensa mukaan. Tänä kevätlomalla toisena opiskelija Iona Volynetsilla on suunnitelmia viettää aikaa perheensä ja kumppaninsa kanssa. Liu odottaa innolla matkaa Bostoniin lievittääkseen stressiä ja nollatakseen ennen paluutaan kampukselle.

Ja vaikka poistuminen kampukselta perheen ja ystävien luona on suosittu idea kevätloman aikana, fuksi Willow Scappa on löytänyt muita tapoja purkaa stressiä lukukauden aikana.

“On okei sanoa ihmisille” en todellakaan halua hengailla” tai olla tekemättä mitään liian ylellistä. Löydä mikä tekee sinut onnelliseksi”, Scspace sanoi. “Jos rannalle meneminen tekee minut onnelliseksi, niin sanon ehdottomasti, että mene siihen.”

Bergen-Cico sanoi uskovansa, että stressin poistaminen kouluvuoden aikana on yhtä tärkeää, ellei tärkeämpää kuin stressin poistaminen taukojen aikana. Huolimatta lukukauden aikana kertyvien tehtävien ja vastuiden määrästä, hän sanoi, että hän suosittelee viettämään tietoisen ajan tekemättä mitään – mikä todella tarkoittaa, että ei tee mitään.

Kaikissa stressinpoistotekniikoissa, joogasta tietoiseen aamurutiiniin, johdonmukaisuus on avainasemassa, Bergen-Cico sanoi myös. Tulosten näkemiseksi on välttämätöntä löytää vakaa tapa sisällyttää meditaatio, tarkoituksellinen hengitys tai muut mindfulness-käytännöt päivittäiseen rutiiniin.

“Muutaman minuutin johdonmukaisuus joko joogaa tai tarkoituksellista, tietoista meditaatiota, mikä todella auttoi parantamaan itsesäätelyn rakenteita”, Bergen-Cico sanoi. “Joskus emme anna itsellemme aikaa olla yksin, ja joskus emme ole tietoisia siitä, miksi teemme niin, joten (anna) itsellesi aikaa tehdä se ja katso mitä tapahtuu.”

Leave a Comment