The Humanity of Black Ukrainians, kirjoittanut Julianne Malveaux | Richmond Free Press

Suurin osa meistä on niitattu television, radion tai Internetiin saadakseen lisätietoja Ukrainan tapahtumista. Toisaalta se on maailman päässä; mutta toisaalta se on aivan vieressä, koska se vaikuttaa meihin.

Siinä ei ole vain tuhoisa ihmishenkien menetys, vaan on myös tapoja, joilla Venäjän presidentin Vladimir Putinin mädäntynyt rohkeus vaikuttaa meihin Yhdysvalloissa. Tunnemme sen taskukirjoissamme katsellessamme bensiinin hintojen nousua. Tunnemme sen myös sydämissämme katsellessamme ihmisten lähtevän, jongleeraamassa tavaranippujaan tietämättä, näkevätkö he enää koskaan kotia.

Ukrainassa asuvat mustat ihmiset on enimmäkseen jätetty huomiotta, kun näitä inhimillisiä tarinoita lähetetään. Ilman toimittajia Roland Martinia ja David A. Lovea emme tietäisi paljon siitä, kuinka mustia ukrainalaisia ​​kohdellaan.

Herra Martin puhui siitä ensimmäisenä ja korosti kuinka Ukrainan mustia ihmisiä käännettiin pois maasta lähteviltä busseilta ja junilta.

Mr. Love on kirjoittanut tavoista, joilla enemmistömedia on korostanut inhimillistä kärsimystä, jättäen huomiotta mustan kärsimyksen ikään kuin emme olisi ihmisiä.

En ole yllättynyt tästä maailmanlaajuisesta mustanvastaisuudesta, sillä se on sama Ukrainassa kuin Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai osissa Latinalaista Amerikkaa. Maailmanlaajuinen saalistuskapitalismi on tehnyt ihmisten syrjinnän hyväksyttäväksi jopa sodan ja kriisin aikana. Jopa ilman sotaa ja kriisiä Ukrainalla on ruma rasismin historia.

Ukrainan apulaispääsyyttäjä David Sakvarelidze sanoi Twitterissä: “Se on minusta erittäin tunteellinen, koska näen eurooppalaisia ​​sinisilmäisiä ja vaaleahiuksisia tapettavan.” Entä ihmiset, joilla on ruskeat silmät, ruskea iho ja ruskeat hiukset? Heidän tilanteensa on vähemmän vaikuttava, ainakin hänelle. Herra Sakvarelidze, rasismistasi näkyy.

Mutta hän ei ole ainoa. Toiset ovat kommentoineet pakenevien valkoisten ukrainalaisten keskiluokkaista asemaa ikään kuin pakenevilla mustilla ihmisillä, joista monet ovat opiskelijoita, ei olisi tarpeeksi asemaa voidakseen kohdella myötätuntoisesti.

Tietenkin Ukrainan hallitus on antanut lausunnon, jossa se kiistää kaiken rasismin. Mitä muuta he voivat sanoa?

Yhdysvallat voi osallistua siihen, että Ukrainasta pakenevia mustia ihmisiä kohdellaan oikeudenmukaisesti. Jos lähetämme humanitaarista apua, meidän on asetettava se avun jakamisen oikeudenmukaisuuteen. Kuitenkin, jos lähetämme ihmisiä rajalle hallinnoimaan apua, voimme varmistaa, että lähettiläämme ovat rotuherkkiä. Jos mustalaiset eivät pääse busseihin tai juniin, voisimme ehkä tarjota busseja ja junia heille. Törkeän rasismin edessä meidän on luotava rotukohtaisia ​​parannuskeinoja, jotta yksikään väestö Ukrainassa tai muualla ei tunne suhteettoman paljon kipua.

Muut tiedotusvälineet ovat hypänneet mukaan sen jälkeen, kun herra Martin ja Love ovat julkaisseet tämän rasismin. En kuitenkaan ole vielä nähnyt syvällistä profiilia afrikkalaisesta perheestä, joka yrittää lähteä. Sitä vastoin olen nähnyt useiden valkoisten ukrainalaisten tekevän asioita, kuten menevän naimisiin univormuissa, ruokkivan naapureita tai joutuvat puolalaisten tai muiden luokse.

Missä ovat tarinat afrikkalaisista opiskelijoista, jotka jättävät opinnot tai afrikkalaiset perheet hajoavat? Tämä ei koske vain ukrainalaista rasismia. Se koskee myös valkoista journalistista likinäköisyyttä, joka kieltäytyy tunnustamasta mustaa ihmisyyttä.

Sydämeni särkyy Ukrainan puolesta. Minusta on tullut suuri Ukrainan röyhkeän ja uhmaavan presidentin Volodymyr Zelenskyyn fani. Sydämeni särkyy myös Ukrainassa asuvien afrikkalaisten veljieni ja sisarteni vuoksi, jotka yrittävät selviytyä pommeista ja pommituksista samalla kun he kamppailevat rasismin kanssa, joka kohtelee heitä hyvin eri tavalla kuin muita ihmisiä.

Pyydän presidentti Bideniä ja varapresidentti Kamala Harrisia harkitsemaan tapaa, jolla mustia ihmisiä kohdellaan Ukrainassa ja sitomaan osan tarjoamastamme avusta rasisminvastaisiin ponnisteluihin. Haluan lisää humanitaarisia tarinoita mustasta folkista Ukrainassa.

Sojourner Truthin kaikuva lausunto oli “Enkö minä ole nainen?” Ukrainassa mustat ihmiset saattavat kysyä: “Enkö olekin ihminen?”

Kirjoittaja on taloustieteilijä, kirjailija ja etnisten tutkimusten College of Ethnic Studies dekaani Cal State Universityssa Los Angelesissa.

Leave a Comment