Yalen maailmanlaajuiset terveystutkijat arvioivat Ethiopia Primary Healthcare Transformation Initiative -aloitetta

Yalen kansanterveyskoulun tutkijat julkaisivat artikkelin, jossa kuvataan, kuinka Etiopian perusterveydenhuollon muutosaloite parantaa perusterveydenhuoltojärjestelmän suorituskykyä.

Shandra Ahsan

9.3.2022 klo 23.07

Osallistuva toimittajaMayur Desain ja Erika Linnaderin luvalla

Yalen kansanterveyskoulun tutkijat arvioivat äskettäin Etiopiassa käynnistämänsä monivuotisen terveyspolitiikkaa ja -hallintaa koskevan aloitteen, jossa tunnistettiin uusia tapoja parantaa maailmanlaajuisia perusterveydenhuoltojärjestelmiä.

Erika Linnander, Yalen Global Health Leadership Initiativen johtaja, johtaa tällä hetkellä Primary Healthcare Transformation Initiative -aloitetta, joka on monivuotinen pyrkimys luoda suoritusjohtamisen ja vastuullisuuden kulttuuri Etiopian piirin terveystoimistoissa. Hiljattain International Journal of Health Policy and Management -lehdessä julkaistussa artikkelissa Linnander ja hänen tutkijaryhmänsä tutkivat vyöhyketason hallintakäytäntöjen vaikutuksia Etiopian terveydenhuoltojärjestelmissä. Paperi, joka on kymmenen vuoden yhteistyön tulos Etiopian hallinnollisten terveydenhuoltojärjestelmien kanssa, osoitti, että investoinnit vyöhyketason hallintokäytäntöihin liittyvät merkittäviin parannuksiin alemman tason johtamisessa ja suorituskyvyssä perusterveydenhuollon järjestelmissä.

“Tämän tyyppinen johtaminen, johon keskitymme, on yhteisöllistä ja potilaslähtöistä”, Linnander sanoi. ”Tapaatko säännöllisesti henkilöstösi kanssa arvioidaksesi suorituskykyä datan perusteella? Kysytkö yhteisöltäsi, mikä toimii ja mikä ei? Koordinoitko muiden alojen kanssa, jotka vaikuttavat terveyteen vaikuttaviin tekijöihin?”

Paperin painopiste osoitti, mitä vaikutuksia johtamisen priorisoinnilla ja järjestelmien vahvistamisella voi olla Etiopian terveydenhuoltojärjestelmään. Primary Healthcare Transformation Initiative tarjosi ammattilaisille maisteritason terveydenhuollon koulutuksen, loi sairaalan toimitusjohtajan viran ja siirsi terveydenhuollon vastuut kliinikoilta ammattijohtajille. Linnanderin mukaan tämä tapahtui aikana, jolloin Etiopia oli nopeasti rakentanut perusterveydenhuolto-ohjelmansa, joten oli kriittistä, että asianmukaiset hallintojärjestelmät otettiin käyttöön.

“En sanoisi, että lääkärit eivät ole parhaita ihmisiä astumaan johtotehtäviin”, Mayur Desai SPH ’94 GRD ’97, epidemiologian apulaisprofessori ja paperin kirjoittaja, kirjoitti Newsille. “Terveydenhuollon johtamista ja johtamista ei opeteta lääketieteellisissä ja sairaanhoitajakouluissa, joten miksi odotamme lääkärin tai sairaanhoitajan automaattisesti olevan erinomainen johtaja?”

Kliinikoiden poistaminen näistä johtotehtävistä ei ainoastaan ​​parantanut perusterveydenhuollon johtamista, vaan myös varmistanut, että lääkärit voivat jatkaa pääroolejaan hoidon tarjoajina.

“Kun olet tilanteessa, jossa terveydenhuollon resurssit ovat niin rajalliset, et halua viedä lääkäreitäsi pois [providing care] ja laita ne näihin [managerial] roolit”, Linnander selitti.

Primary Healthcare Transformation Initiativen ponnistelut johtivat johtamiskäytäntöjen parantumiseen kolmella tasolla – vyöhykkeellä, piirillä ja terveydenhuollon laitoksella. Hoidontarjoajille johtamisen parantaminen johti “lukuisiin etuihin”, kuten “lisääntynyt työtyytyväisyys, suurempi sitoutuminen organisaatioon ja rajallisten resurssien parempi hoito”, Desai sanoi. Potilaiden kohdalla parannettu terveydenhuoltojärjestelmän hallinta johti parempiin kliinisiin tuloksiin.

“Kun [management] toimii hyvin, se on näkymätön”, Linnander selitti. ”Jos olet potilas ja kävelet hyvin hoidettuun terveyskeskukseen, se tuntuu hyvältä. Se on puhdas, heillä on tarvittavat tarvikkeet, kliiniset tiimit työskentelevät yhdessä, heillä on sairauskertomus, jota he voivat tarkastella ja käyttää. Se vain tekee kliinisestä hoidosta parempaa potilaalle.”

Yale School of Public Health sijaitsee osoitteessa 60 College St.

Leave a Comment