4 tapaa poistaa “liete” terveydenhuoltoprosesseista

Oikeustutkija ja kirjailija Cass Sunstein on keksinyt termin lietettä viittaamaan tilanteisiin, joissa tietyn prosessin suunnittelu jatkuvasti estää yksilöitä suorittamasta aiottua toimintaansa. Terveydenhuollon prosesseissa on valtava määrä lietettä. Tässä artikkelissa kolme Ascensionin ylintä johtajaa kertovat, kuinka he tunnistivat neljä lähestymistapaa, jotka voivat auttaa muita terveydenhuoltojärjestelmiä poistamaan lietteen prosesseistaan.

Kolmen Ascensionin ylimmän johtajan neuvoja. “>

Potilaat kohtaavat aivan liian usein esteitä, jotka estävät heitä hoitamasta terveydenhuoltoaan tehokkaasti. Näitä ovat tyypillisesti liian pitkät odotusajat, tarpeeton ja hämmentävä paperityö ja muut prosessit, jotka voivat olla pelottavia ja tyhjentäviä. Nämä enimmäkseen hallinnolliset rasitteet toimivat “aikaverona” ja voivat heikentää heikoimmassa asemassa olevia potilaitamme vähentämällä heidän sitoutumistaan ​​oman terveydenhoitoon, mikä usein johtaa hoidon viivästymiseen tai viivästymiseen. Amerikkalainen oikeustutkija ja kirjailija Cass Sunstein on keksinyt termin lietettä viittaamaan tämäntyyppisiin tilanteisiin, joissa tietyn prosessin suunnittelu jatkuvasti estää yksilöitä suorittamasta aiottua toimintaansa. Uskomme, että lietteenpoistoon kiinnittämällä enemmän huomiota on olemassa merkittävä mahdollisuus parantaa terveydenhuoltoa. Tämä prosessi on tullut tunnetuksi a tarkastusliete — järjestelmällinen lähestymistapa lietteen esiintymisen ja kustannusten tunnistamiseen ja sen poistamiseen.

Joulukuussa 2021 presidentti Joseph Biden ryhtyi toimiin käsitelläkseen tätä ongelmaa liittohallituksen sisällä allekirjoittamalla toimeenpanomääräyksen, joka käski virastoja suunnittelemaan asiakaskokemuksen uudelleen lietteen poistamiseksi. Tilauksessa kuvataan 36 tehtävää parannusta, joista useita, jotka keskittyvät terveydenhuoltoon liittyviin prosesseihin: yksi, integroitu ja täysin kattava digitaalinen alusta sotilasveteraaneille, jotka voivat hallita terveydenhuoltoaan ja etujaan verkossa; naisten ja lasten mahdollisuus erityistä ravitsemusohjelmaan osallistuvien ostaa elintarvikkeita verkossa mieluummin kuin henkilökohtaisesti terveellisen ruoan saatavuuden parantamiseksi; ja laajennettu etäterveyspalvelujen käyttö, jotta potilaat pääsevät paremmin terveydenhuoltoon.

Ascensionin kliinisinä johtajina aloitimme kesäkuussa 2021 aloitteen soveltaa käyttäytymistieteen ja psykologian periaatteita parantaaksemme potilaiden hoitoa ja työntekijöiden sitoutumista terveydenhuoltojärjestelmäämme. Pyysimme ohjelmien johtajia eri puolilla terveydenhuoltojärjestelmää tunnistamaan mahdollisuuksia, joissa voisimme auttaa heitä lisäämään sitoutumista, jotta voisimme esimerkiksi lisätä ohjelmiin ilmoittautumista tai parantaa suositellun hoidon ottamista. Prioriteettien asettamista varten perustettiin toimeenpaneva ohjauskomitea, joka koostuu kliinisen toiminnan, teknologian, strategian, innovaatioiden ja vakuutusten johtajista. Alkaen tärkeimmistä prioriteeteista, teimme yhdessä kliinisten ja teknologisten sidosryhmien kanssa lietetarkastuksia selvittääksemme, helpottiko tietyn ohjelman jokainen komponentti todennäköisesti prosessia vai oliko se lietettä, joka esti sitä. Lietteen kustannukset laskettiin mahdollisuuksien mukaan sekä taloudellisesti että sitouttamisvaikutuksen kannalta. Tarkastuksen päätyttyä teimme näille sidosryhmille suosituksia lietteen vähentämiseksi ja auttoimme sitten niiden toteuttamisessa.

Aloitteen alusta lähtien se on auttanut vähentämään lietettä useissa kliinisissä ohjelmissa ja sairausvakuutussuunnitelmissa. Pyrkimyksemme jatkuvat, mutta olemme jo tunnistaneet neljä lähestymistapaa, jotka voivat auttaa muita terveydenhuoltojärjestelmiä parantamaan prosessejaan.

1. Vähennä vaiheiden määrää

Kun uusi ohjelma, joka auttaa väestöä osallistumaan terveydenhoitoon, on toteutettu, ei ylitä odotuksia, vastusta kiusausta lisätä välittömästi uusi komponentti, kuten lisäviestintä tai -henkilöstö vanhaan lähestymistapaan. Sen sijaan tutki ensin, onko ongelma olemassa liian monta vaihetta olemassa olevassa prosessissa.

Ascension huomasi tämän tarpeen, kun työntekijöitä pyydettiin toimittamaan kopio Covid-19-rokotekorteistaan. Alkuperäinen lähestymistapa liittyi asiakirjojen lataamiseen tietokoneelta. Tämä tarkoitti sitä, että useimpien työntekijöiden täytyi ottaa kuva rokotuskortistaan ​​puhelimella, lähettää se sähköpostilla itselleen, ladata se sähköpostistaan ​​tietokoneelleen ja ladata se sitten Ascensionin järjestelmään. Näiden ylimääräisten vaiheiden vuoksi monet rokotetut työntekijät eivät lähettäneet asiakirjojaan. Vastauksemme oli luoda uusi prosessi, jonka avulla työntekijät voivat ladata rokotekorttinsa suoraan älypuhelimensa kuvista. Tämän muutoksen myötä ladattujen rokotekorttien määrä kaksinkertaistui käyttöönoton jälkeisen ensimmäisen viikon aikana.

2. Lisää digitaalinen vaihtoehto

Kun prosessin alkuvaihe riippuu puhelinkeskustelusta, se voi usein luoda pullonkaulan. Prosessi, joka perustuu yksinomaan sanalliseen viestintään puhelimitse, vaatii henkilökunnalta manuaalista ponnistelua ja johtaa usein liialliseen odottamiseen (esim. pidossa olemiseen tai puhelintunnisteen soittamiseen). Monissa tapauksissa ratkaisuun kuuluu automatisoidumman digitaalisen kanavan käyttöönotto ja sen tekeminen ensisijaiseksi vaihtoehdoksi.

Esimerkiksi Ascensionissa työntekijöiden terveyssuunnitelmamme muutti sen ensisijaista reseptiturvaa, mikä edellytti useimpien jäsenten päivittävän tietonsa ja ilmoittautuvan uuteen apteekkiin tai riskien maksaa enemmän omasta pussistaan ​​lääkkeistä. Alkuvaiheessa jäseniä pyydettiin päivittämään tietonsa, mutta käyttö oli vähäistä. Joten apteekkietutiimimme alkoi soittaa lähteviä puheluita. Mutta prosessi oli henkilöstöintensiivinen, eivätkä tiimin jäsenet useinkaan pystyneet saamaan yhteyttä jäseniin puhelimitse. Jotkut työntekijät eivät vastanneet; toisilla oli vanhentuneet puhelinnumerot järjestelmässä. Jokaista 1000 soitettua puhelua kohden noin 100 rekisteröitynyttä jäsentä – 10 %:n muuntoprosentti.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi suoritimme pilotin: Valitsimme noin 1 000 jäsentä ja lähetimme heille sähköpostin, jossa oli upotettu lomake, jota voi muokata ja lähettää. Lomakkeeseen oli esitäytetty aiemmin keräämiämme tietoja, kuten heidän nimensä ja yhteystietonsa. Tämä tarkoitti, että jos meillä olleet tiedot olivat jo oikein, jäsenten ei tarvinnut syöttää niitä uudelleen. Vain viikossa konversioprosentti nousi 72 prosenttiin. Ascension on sittemmin luonut verkkolomakkeen, jota digitaalista prosessia suosivat terveyssuunnitelman jäsenet voivat käyttää milloin tahansa.

3.Poista tiesulut

Potilaita pyydetään usein täyttämään joukko lomakkeita ennen kuin he voivat varata ajan tai päästä terveydenhuoltoon. Mutta aivan liian usein asiakirjoja, jotka eivät liity vierailuun, lisätään nippuun, mikä ylittää potilaiden ja saa heidät lykkäämään tapaamisten sovittamista. Näiden tarpeettomien tiesulkujen poistamisen pitäisi parantaa hoitoon pääsyä.

Ascension yrittää tehdä tätä online-menetelmällään, jolla kerätään potilaiden ilmoittamia tuloksia nivelleikkausta varten. Potilaille lähetetään sähköposti tai tekstiviesti, jossa on linkki, jolla he voivat täyttää lyhyen kyselyn heidän terveydestään ja liikkuvuudestaan. Ennen kuin lähetämme potilaille sähköpostia tai tekstiviestejä terveystiedoista, saamme heidän suostumuksensa vastaanottaa viestejä näiden kanavien kautta. Mutta koska suostumuksen saaminen loisi tiesulkua potilaille, jotka tarvitsevat hoitoa, ja koska kirurgin suorittamaa potilaan alustavaa arviointia ei tarvita näitä viestintätapoja, päätimme ottaa yhteyttä potilaisiin vasta, kun heille on varattu leikkaus. . Tämän jälkeen he saavat tekstiviestin tai sähköpostin, joka sisältää linkin suostumuslomakkeeseen ja pyytää heitä hyväksymään tai hylkäämään sen. Jos he antavat suostumuksensa, he saavat välittömästi tekstiviestin, jossa on linkki terveyttään ja liikkuvuutta koskevaan kyselyyn. Leikkauksen jälkeen potilaisiin otetaan yhteyttä kolmen kuukauden välein vuoden ajan päivityksiä varten.

4. Tarjoa virtuaalisia vaihtoehtoja

Terveydenhuoltojärjestelmien saatavuuden laajentamiseksi tulisi etsiä mahdollisuuksia korvata henkilökohtaisia ​​käyntejä vaativat prosessit virtuaalisilla vaihtoehdoilla. Monet potilaat joutuvat pitämään kokonaisen vapaapäivän töistä tai etsimään lastenhoitopalvelua matkustaakseen lääkärin vastaanotolle käynnille, joka voi vaatia vain 15 minuuttia varsinaista keskustelua. Vaikka jotkin terveydenhuoltotoimet, kuten sydämen ja keuhkojen fyysinen tarkastus, pienet toimenpiteet, kuten ihobiopsia tai rokotteiden ja suonensisäisten lääkkeiden antaminen, edellyttävät henkilökohtaista vuorovaikutusta, mutta monet muut, kuten lääkeneuvonta, diabeteksen hoito tai testitulosten tulkinta ei; nämä voitaisiin suorittaa murto-osassa potilaan ajasta virtuaalikäynnillä.

On monia mahdollisuuksia parantaa terveydenhuollon toimittamista lietteenpoistolla. Näin potilaiden terveydenhuolto on helpompi saada ja hallita.

Leave a Comment