Arvostelu: kertoja Werner Herzog, viimeinen uloskäynti: avaruus harkitsee ihmiskunnan pelastamista pitkän matkan avaruusmatkoilla

Jokainen, joka väittää olevansa dokumenttien ystävä, olisi tyhmä, jos missaa suuren Werner Herzogin kertoman elokuvan. Yleensä myös sellaiset teokset ovat hänen ohjaamiaan; kuitenkin uusi tarjonta Viimeinen uloskäynti: Space häntä ohjaa itse asiassa hänen poikansa Rudolph Herzog (tuottaja Werner) ja hän tarkastelee kiehtovalla ja rehellisesti sitä, kuinka realistinen ajatus muiden maailmojen kolonisoimisesta on. Kun maapallolla on yli 7 miljardia ihmistä, resurssit kutistuvat ja ilmasto muuttuu yhä arvaamattomammaksi, uteliaisuus, joka liittyy osan väestön siirtämiseen Marsiin tai muiden planeettojen etsimiseen, joilla on samanlainen rakenne kuin Maan, on kasvanut eksponentiaalisesti viime aikoina. vuotta.

Kuten käy ilmi, uutiset tällä rintamalla ovat sekavia. Teleskooppien ja muiden laitteiden, jotka skannaavat universumin tietoja muista planeetoista, ansiosta käy ilmi, että on olemassa useita mahdollisia ehdokkaita, jotka vastaavat Maan ilmastoa ja ilmakehää; huono uutinen on, että niiden saavuttaminen vie satoja tai jopa tuhansia vuosia, mikä avaa keskustelun sukupolvien avaruustehtävistä, joissa tehtävän aloittaneiden joutuisi lisääntymään avaruudessa, eivätkä itse pääse lopulliseen määränpäähän. Ilmoittaudu mukaan. Sitten on ainoa hieman saavutettavissa oleva tavoite Marsin kolonisoimisesta, mikä ei ole läheskään niin helppoa kuin elokuvat ovat saaneet meidät uskomaan.

Elokuva puhuu pitkän matkan avaruusmatkailun asiantuntijoita, muutamaa rohkeaa sielua, jotka harjoittelevat itsenäisesti juuri sellaiseen Mars-tehtävään, ja kysyy vakavia kysymyksiä siitä, onko tämä tie ihmisen selviytymiseen edes etäisesti kannattava. Mutta vaikka uutiset olisivat synkkiä, Werner Herzogin esittäminen tavanomaisella, epämääräisellä ja paheksuvalla sävyllä saa vaikutelman, että elämme edelleen siedettävässä maailmassa. Vaikka useimmat haastatellut väittävät, että on luultavasti parempi ajatus keskittyä oman planeettamme parantamiseen, jotkut uskovat, että olemme yli pisteen, josta ei ole paluuta ja että lähteminen parempaan maailmaan on ainoa toteuttamiskelpoinen vaihtoehto. Aivan kuten hänen isänsä, Rudolphin ohjaustyyli on melko suoraviivaista materiaalin esittämisen suhteen, eikä siinä korosteta ketään vähiten naurettavana suunnitelmana tai juontajana ja jättää yleisölle paljon sulatettavaa, kun alamme oivaltaa, kuinka hirveästi me ihmisinä olemme. olemme asettaneet itsemme sisään.

Elokuva striimaa nyt yksinomaan Discovery+ -palvelussa.

Piditkö tästä postauksesta? Harkitse Third Coast Reviewin taiteen ja kulttuurin kattavuuden tukemista lahjoituksen tekeminen. Valitse sinulle parhaiten sopiva summa ja tiedä kuinka paljon arvostamme tukeasi!

Leave a Comment