Coloradon poliisilaitos käyttää mielenterveysalan ammattilaisia ​​auttamaan tiettyjen hätäpuheluiden vähentämisessä

Aurora, Colorado – Hätäryhmä ajoi hätäpuheluun, kun koulun työntekijä soitti hätänumeroon, koska hän oli huolissaan poissaolevan oppilaan hyvinvoinnista. “Oppilas uhkasi eilen itsemurhalla eikä päässyt kouluun”, mielenterveysneuvoja Tandis Hashemi kertoi CBS Newsille.

911-keskukset eri puolilla maata ovat täynnä samankaltaisia ​​puheluita. Erään tutkimuksen mukaan jopa 10 % 911-puheluista valtakunnallisesti voi liittyä mielenterveysongelmiin. Washington DC:ssä useita kymmeniä puheluita päivässä sopii tähän luokkaan.

Jotkut näistä puheluista ovat päättyneet tragediaan. Hoitamattoman mielisairauden omaavat ihmiset kuolevat 16 kertaa todennäköisemmin poliisin kohtaamisen aikana kuin keskivertokansalainen, Treatment Advocacy Centerin mukaan.

Se johtaa joitain osastoja muuttamaan tapaa, jolla ne käsittelevät mielenterveyden hätätilanteita.

“Monet kertaa ei ole sopivaa, että virkailijamme joutuvat menemään näihin puheluihin, ja tiedättekö, tilanteen eskaloituminen, kun sen ei tarvitse olla niin”, Auroran poliisipäällikkö Vanessa Wilson kertoi CBS Newsille.

Auroralla on kahdenlaisia ​​​​vastausryhmiä mahdollisiin mielenterveyskriisiin liittyviin puheluihin. Yksi yhdistää poliisin ja mielenterveysalan ammattilaisen. Toinen koostuu kahdesta mielenterveysalan ammattilaisesta – ja he ottavat vastaan ​​puheluita vain, jos ei ole ilmeistä vaaraa.

Joukkueen ohjelmapäällikkö Courtney Tassin sanoi, että aseettomuus ja poliisin univormujen käyttämättä jättäminen voi auttaa joissakin tilanteissa.

“Keskitymme aina siihen, mikä on vähiten rajoittavaa”, Tassin kertoi CBS Newsille. “Miten voimme välttää traumatisoimasta tätä henkilöä, joka on jo erittäin haavoittuvassa asemassa?”

Tassin kertoo, että neljän kuukauden aikana tuli yli 800 mielenterveyteen liittyvää avunpyyntöä.

“Meille soitetaan mielenterveyskriisissä oleville ihmisille päivittäin”, Sgt. Aaron Bunch, kahdeksan vuotta vanha Auroran poliisilaitoksen veteraani, kertoi CBS Newsille. “Poliisit ovat koulutettuja tekemään monia asioita. Heillä ei ole sosiaalityön maisterin tutkintoja.”

Mahdollisesti itsemurhaa tekevää opiskelijaa tarkastava tiimi luopui poliisin vastauksesta. Läheiseltä parkkipaikalta he saavuttivat opiskelijan.

“Puhuin äidin kanssa ja puhuin lapsen kanssa, eikä meillä ole tällä hetkellä huolta turvallisuudesta”, mielenterveysneuvoja Hashemi sanoi.

Tilanne ratkesi ilman sireeniä tai asetta.

Leave a Comment