Kaksi vuotta pandemiasta “meidän on palattava ihmiskuntaan”

Neljä ottawalaista kuvaa, kuinka pandemia on vaikuttanut heihin ja mitä he ovat saattaneet oppia siitä.

Sisältökohde

Perjantaina tulee kuluneeksi toinen vuosipäivä COVID-19:n pandemiaksi julistamisesta, sekä ensimmäinen raportoitu tapaus Ottawassa. Seuraavien 24 kuukauden verotus on ollut huikea, kun on kyse ihmishenkien menetyksistä, terveyden vaarantumisesta, yritysten tuhoutumisesta ja muista elämäntapamuutoksista. Pyysimme neljää ottawalaista kuvaamaan, kuinka pandemia oli vaikuttanut heihin ja mitä he ovat saattaneet oppia siitä.

Mainos 2

Sisältökohde

Jane Davey on väliaikainen ohjelmapäällikkö Bereaved Families of Ontario-Ottawassa.
Jane Davey on väliaikainen ohjelmapäällikkö Bereaved Families of Ontario-Ottawassa. Kuva Bruce Deachman /post media

Jane Davey
Jane Davey on väliaikainen ohjelmapäällikkö Bereaved Families of Ontario-Ottawassa.
“Se mitä olen nähnyt asiakkaidemme kanssa COVIDin alkamisen jälkeen, on yhteisön tuen puute. Kun suremme, meidän on oltava ihmisten lähellä. On vaikeaa olla yksin surumme kanssa. Ja COVID esti meitä saamasta halauksia ihmisiltä, ​​juomasta kahvia ystävän kanssa ja jakamasta tarinoita ja muistoja rakkaastamme. Sitä lämpöä ja tukea, jota tarvitsimme, ei todellakaan ollut.

”Kun joku kuolee, perhe ja ystävät matkustavat kaupungin ulkopuolelta ollakseen henkilön kanssa. Kun tyttäreni kuoli 18 vuotta sitten, monet perheen ulkopuolelta tulevat ja jäivät luokseni, enkä ollut yksin valitukseni kanssa. Mutta COVIDin kanssa se ei ollut mahdollista. Valitus on jo yksinäinen kokemus, ja COVID-rajoitusten vuoksi valituksen käsittely on niin vaikeaa.

Mainos 3

Sisältökohde

– Myös perinteitä ja seremoniaa, elämän juhlia ja hautajaisia ​​tarvitaan. Kyse on julkisesti hyvästelemisestä. Se auttaa tekemään tapahtuneesta totta. Ja kaikki tämä on mennyt pois COVIDin myötä.

”Olen ymmärtänyt, että on paljon patoutunutta surua, jota ei ole voitu ilmaista. Ja mitä sitten tapahtuu, on se, että ihmiset ovat vaarassa joutua pitkäaikaisiin epäkohtiin. Tutkimukset osoittavat, että normaalisti 10–15 prosenttia väestöstä on vaarassa saada pitkittyneitä epäkohtia – kun he juuttuvat epäkohtaansa eivätkä pysty käsittelemään sitä. Ja minusta tuntuu, että COVIDin myötä tuo 10–15 prosenttia tulee kasvamaan paljon.

Miriam Farbiasz ja hänen miehensä Isaac omistavat ByWard Fruit Marketin.
Miriam Farbiasz ja hänen miehensä Isaac omistavat ByWard Fruit Marketin. Kuva Bruce Deachman /post media

Miriam Farbiasz
Miriam Farbiasz ja hänen miehensä Isaac omistavat ByWard Fruit Marketin.
”Yrityksenä se on ollut vaikeaa. Se on ollut todella rankkaa. Mutta meillä on ollut vaikeita aikoja täällä noin kahden vuosikymmenen ajan, ja tilanne vain pahenee joka vuosi. Toivottavasti olemme saavuttaneet pohjan ja näemme ByWard Marketin alkavan nousta. Haluamme pysyä ja olla osa sitä.

Mainos 4

Sisältökohde

”Ennen kuin vahvistettiin, että olisimme mukana jonkin aikaa, tajusimme, että hauessa oli tulossa jotain erittäin vakavaa. Ja sen seurauksena esimerkiksi yritysyhteisöni – neljä kauppaa – yhdistyi ja meistä tuli pohjimmiltaan pieni ruokakauppa. Se oli siis iso plussa.

”Lisäksi kunnioitukseni lääkäreitä ja tiedemiehiä kohtaan maailmanlaajuisesti on kasvanut räjähdysmäisesti, ja mielestäni on poikkeuksellista, että kahden vuoden kuluttua meillä on omissa kaapeissamme saatavilla pillereitä, joita voimme ottaa omien kotitestien jälkeen. Olemme siis päässeet pitkälle kahdessa vuodessa.

“Kääntöpuolena on kuitenkin se, että on ollut erittäin epämiellyttävää poliisia ihmisiä, jotka tulevat ovesta, pakottavat maskin käskyjä ja kun jouduimme käyttämään käsidesiä, valvomaan sitä. Se on ollut vaikeaa sillä tasolla, koska joudut aina tarkistamaan jonkun muun. Ja riitojen ja sotaa kohtaaminen on parhaimmillaan epämiellyttävää, ja se on täysin kurjaa, kun se jatkuu ja jatkuu pahimpana aikana.

Mainos 5

Sisältökohde

“Se, mitä opin, oli olla joustava ja nopea niin yksilönä kuin yrityksenä.”

ByWard Cafén omistaja Khaled Farhat pelkäsi, että pandemia saattaa tuhota hänen yrityksensä.
ByWard Cafén omistaja Khaled Farhat pelkäsi, että pandemia saattaa tuhota hänen yrityksensä. Kuva Bruce Deachman /post media

Khaled Farhat
Khaled Farhat on ByWard Cafén omistaja.
“Sain positiivisen COVID-testin. Samoin vaimoni ja poikani. Jouduin eristämään viisi päivää. Mutta en tuntenut mitään. Mutta olen rokotettu, joten ehkä siksi.

”Pandemia on ollut täydellinen katastrofi meille ja monille muillekin. Katastrofaalinen. Meidän piti sulkea kahdesti, mutta jopa muina aikoina, kun olimme auki, ei ollut mitään; ei ihmisiä ympärillä. Se oli kuin aavekaupunki.

”Teimme kovasti töitä rakentaaksemme tätä liiketoimintaa tänne – olemme olleet täällä vuodesta 1998 – ja olin huolissani, että saatamme menettää liiketoiminnan pandemian aikana. Ja siinä kaikki mitä meillä on. Mutta mitä voit tehdä? Melkein menetin yrityksen, mutta jatkoimme kovasti töitä tehdäksemme parhaamme pysyäksemme jaloillamme. Emme tienaa tällä hetkellä yhtään rahaa – luultavasti häviämme vähän – mutta asiat ovat toivottavasti paremmin. Toivottavasti asiat muuttuvat.

Mainos 6

Sisältökohde

“Mutta se oli hyvä oppitunti, hämmästyttävä oppitunti, säästää rahaa sivussa käytettäväksi, kun tällainen pandemia tapahtuu. Meistä pidetään niin hyvää huolta Kanadassa, että et ajattele sitä.”

Mai-Lan Tomkinsin isä Richard Tomkins kuoli COVID-19:aan 18. toukokuuta 2021.
Mai-Lan Tomkinsin isä Richard Tomkins kuoli COVID-19:aan 18. toukokuuta 2021. Kuva Bruce Deachman /post media

Mai-Lan Tomkins
Mai-Lan Tomkinsin isä Richard Tomkins kuoli COVID-19:aan 18. toukokuuta 2021.
“Isäni kuoli COVIDiin. Hän oli sairaalassa noin kaksi kuukautta ennen kuolemaansa. Ja se oli vaikeaa, koska näiden kahden kuukauden aikana en voinut nähdä häntä ollenkaan, ja puhelut vähenivät hänen tilansa, hänen tietoisuutensa vuoksi.

”Ja niin tämä henkilö, jonka tunsin, oli hiipumassa, mutta en tiennyt missä määrin, koska ajattelin, että asiat voisivat kääntyä.

– Sinä päivänä, kun hän kuoli, menimme hyvästelemään, mutta se oli hyvin hämmentävää. Kaksi sisareni ja äitini tapasimme sairaalan parkkipaikalla, ja sisäänmeno oli erittäin kylmä tunne, ei vain siksi, että sanoimme hyvästit, vaan koska koko COVID-prosessi – henkilötodistuksen näyttäminen, sisäänmeno ja odottaminen. yhteen huoneeseen, sitten toiseen huoneeseen ja siellä odotellessa, ja sitten saimme sanoa hyvästit. Hänellä ei ollut maskia ja saimme olla siellä ilman henkilönsuojaimia, joten emme tienneet, voisimmeko saada COVIDin häneltä vai teho-osastolla olemisesta. Joten se oli stressaavaa. Halusimme tämän intiimin hetken sanoa hyvästit, mutta osa siitä jäi politiikan ja prosessin varjoon.

Mainos 7

Sisältökohde

“Sitten lähteä sairaalasta ja COVID tapahtuu edelleen, ja kuulen ihmisten sanovan:” En malta odottaa, että asiat palautuvat normaaliksi. Mutta ihmisten, jotka menettävät rakkaansa pandemian seurauksena, elämä ei koskaan palaa normaaliksi.

“Sinä katsot asioita eri tavalla. Muistan, kun sairaaloiden ulkopuolella oli mielenosoituksia, ja olin niin liikkeellä, koska ajattelin, että jos se olisi ollut se päivä, jolloin hyvästelimme isäni ja lähdemme sairaalasta ja siellä oli ihmisiä, jotka protestoivat, että tämä sairaus ei ole. t totta, luulen, että olisin menettänyt s-.

”Olen oppinut selviytymään siitä, mutta paheksuin ihmisiä, joiden mielestä COVID on haitta. Se on valtava vaiva, ja opimme sopeutumaan päivittäin kaikkiin näihin muutoksiin elämämme kaikilla osa-alueilla, mutta mikä etuoikeus, että voit valittaa, että sinun on siivottava päivittäistavarasi ja käytettävä maskia. Mikä etuoikeus se on.

“Mutta meidän täytyy olla myötätuntoisia toisiamme kohtaan. Uskon todella haavoittuvuuteen ja läpinäkyvyyteen, ja minusta tuntuu, että erityisesti näinä vaikeina vuosina, joita koko maailma on kokenut, meidän on palattava ihmisyyteen.

bdeachman@postmedia.com

Mainos 1

Kommentit

Postmedia on sitoutunut ylläpitämään vilkasta mutta kansalaisyhteiskunnan keskustelufoorumia ja rohkaisee kaikkia lukijoita jakamaan näkemyksensä artikkeleistamme. Kommenttien valvominen saattaa kestää tunnin, ennen kuin ne näkyvät sivustolla. Pyydämme sinua pitämään kommenttisi asiaankuuluvina ja kunnioittavasti. Olemme ottaneet käyttöön sähköposti-ilmoitukset – saat nyt sähköpostin, jos saat vastauksen kommenttiisi, seuraamasi kommenttiketjuun on päivitetty tai jos seuraamasi käyttäjä kommentoi kommentteja. Vieraile yhteisön säännöissämme saadaksesi lisätietoja ja tietoja sähköpostiasetusten säätämisestä.

Leave a Comment