Kommentti: Brittney Grinerin pidätys Venäjällä paljastaa jälleen miesten ja naisten välisen kuilun urheilussa

Brittney Grinerin outo tapaus herättää kaikenlaisia ​​hämmentäviä kysymyksiä.

Onko yksi maailman parhaista naiskoripallopelaajista poliittinen pelinappula kahden vastakkaisen suurvallan vastakkainasettelussa? Kohdellaanko häntä kuten ketään muuta, jonka väitetään rikkoneen huumelakeja vieraassa maassa? Onko hän turvassa Vladimir Putinin Venäjän käsissä?

Mutta yksi asia on selvä: Grinerin viikkoja kestänyt pidätys Venäjän viranomaisten toimesta on jälleen kohdistanut huolestuttavan valokeilan kohti räikeää eriarvoisuutta, joka vallitsee huippu-urheilijoiden välillä Yhdysvalloissa.

Kuvittele, jos yksi planeetan parhaista mieskoripallopelaajista – esimerkiksi LeBron James – pidettäisiin Venäjällä samanlaisissa olosuhteissa, varsinkin kun suuri osa maailmasta halveksii tätä maata sen provosoimattoman hyökkäyksen vuoksi naapurimaahan Ukrainaan.

Median näkyvyys olisi 24/7.

Julkinen suuttumus jäisi listalta.

Grinerin tapaus on varmasti herättänyt huolta, mutta se jää suurelta osin hautautumaan Major Leagues Baseballin typerän työkiistan, NBA-kauden kotiutumisen, March Madnessin julkaisun college-renkaissa ja NFL:n offseasonin, jossa on otsikoihin tarttuvia liikkeitä, kuten Calvin. Ripleyn jousitus ja Russell Wilsonin vaihto.

Richard Sheehan, Notre Damen Mendoza College of Businessin taloustieteen professori, joka on erikoistunut urheilutalouteen, sanoi, ettei hän ole yllättynyt siitä, että miesten urheilua käsitellään edelleen enemmän kuin Grinerin tapausta.

“Ilmeisesti, jos tämä olisi LeBron James, useammat ihmiset huomasivat”, Sheehan sanoi. “Yhdysvalloissa ei ole liikaa ihmisiä, jotka sanoisivat: “LeBron James, kuka hän on?” Mutta silti on melko suuri määrä, joka sanoisi: “Brittney Griner, kuka hän on?”

Sheehan on enemmän huolestunut tämän tapauksen toisen todellisuuden vuoksi.

Griner pelaa Venäjän liigassa, mikä kasvattaa huomattavasti hänen WNBA-palkkaansa, mikä on pieni meno verrattuna siihen, mitä parhaat miesurheilijat tekevät.

Vaikka tämä on varmasti omenoista appelsiineihin, Grinerin vuosipalkka neljän kuukauden työskentelystä Phoenix Mercurylla on 228 000 dollaria (ja todennäköisesti lähempänä 500 000 dollaria tukisopimuksilla) – mukava eläminen, mutta ei edes kolmasosaa suuresta. liigan pelaajat pyysivät a minimi palkkaa neuvotteluissaan baseballin omistajien kanssa.

“LeBron James tekee erittäin hyvän toimeentulon Yhdysvalloissa ilman, että hänen tarvitsee koskaan astua Yhdysvaltojen ulkopuolelle”, Sheehan sanoi. “Mutta naiskoripalloilijat voivat ansaita paljon enemmän rahaa pelaamalla Venäjän kaltaisissa paikoissa kuin Yhdysvalloissa.”

Vaikka palkat ovat varmasti parantuneet WNBA:ssa – noin puolet liigan pelaajista ei enää tunne pakkoa pelata ulkomailla – se on silti valinta, jota yhdenkään nykyajan NBA-pelaajan ei tarvitse tehdä.

Täydellisessä maailmassa kenenkään WNBA-pelaajan ei koskaan tarvitsisi pärjätä.

Mutta olemme kaukana siitä maailmasta.

Juuri viime kaudella New York Liberty sai WNBA-ennätyksen 500 000 dollarin sakot tilauslennoista vieraspeleihin. Liiga ei tyypillisesti salli joukkueiden tilauslentoja, koska se voi luoda kilpailuetua franchising-yhtiöille, joilla on varaa maksaa niistä.

Koska WNBA:n budjetti on edelleen tiukka, on helppo ymmärtää, miksi Griner palasi maahan, jossa hänen kerrotaan tienaavan yli miljoona dollaria vuodessa, vaikka Yhdysvaltain ulkoministeriö neuvoi olemaan tekemättä sitä sodan uhatessa.

Lähin huolenaihe on Grinerin hyvinvointi.

Hänen tapauksensa yksityiskohtia on ollut vaikea saada selville molemmin puolin. Griner otettiin kiinni helmikuun puolivälissä Moskovan lentokentällä, mutta uutiset pidettiin piilossa, kunnes venäläinen uutistoimisto paljasti sen yli kaksi viikkoa myöhemmin, Ukrainan hyökkäyksen jälkeen.

Griner-leiri halusi selvästi pitää tapauksen poissa julkisuudesta, kunnes kaksinkertainen olympiakultamitalisti ja seitsenkertainen WNBA:n All-Star-turnaus kuljetettiin turvallisesti pois Venäjältä.

Vielä nytkin pelaajan lähimmät henkilöt ovat olleet haluttomia kommentoimaan hänen edustajansa lisäksi, että Griner pidätettiin sen jälkeen, kun Venäjän tulliviranomaiset kertoivat löytäneensä hänen matkatavaroistaan ​​kannabiksesta peräisin olevaa öljyä sisältäviä kaasupatruunoita. Syytteestä tuomitaan enintään 10 vuoden vankeusrangaistus.

Grinerin vaimo Cherelle kiitti kaikkia tuesta tähtipelaajalle, mutta ei kertonut muuta Instagram-viestissä.

Tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun korkean profiilin henkilö on pohjimmiltaan ottanut panttivangiksi maan toimesta ajaessaan suurempia ulkosuhteita koskevia tavoitteita.

Juuri tällä viikolla Venezuela vapautti kaksi amerikkalaista, jotka oli vangittu Etelä-Amerikan maassa epäilyttävien syytösten vuoksi, ei niin sattumalta, kun presidentti Nicolás Maduro ilmoitti haluavansa parantaa suhteita Yhdysvaltoihin.

Yksi vapautetuista, öljyjohtaja Gustavo Cardenas, oli vangittuna yli neljä vuotta Venezuelassa. Hän kuvaili kokemusta “painajaiseksi”.

Tällä hetkellä ei ole merkkejä siitä, että Grineria olisi pidätetty tekaistujen syytösten perusteella. Ehkä tämä oli vain tuomion raukeaminen, mikä on asettanut hänet vaaraan joutua tiukempien rangaistusten kohteeksi kannabisöljystä Venäjän lain mukaan.

Mutta Ukrainan sota varmasti mutkistaa asioita, ainakin lisää mahdollisuutta, että Venäjä vetelee Grinerin tapauksessa antaakseen Putinille mahdollisen neuvottelupelin neuvotteluratkaisussa tai vähentääkseen murskattavien taloudellisten pakotteiden pistoa.

Ulkoministeriö voi nimetä jonkun “väärin pidätetyksi”, mikä oikeuttaa Yhdysvaltain kansalaisen paljon enemmän resursseihin kuin tavallinen rikostapaus toisessa maassa.

Grineria ei näytä olevan sijoitettu tähän kategoriaan, ainakaan vielä. Venäjän tiukat COVID-19-ohjeet ovat todennäköisesti pidentäneet Grinerin eristysaikaa, mikä vaikeuttaa Yhdysvaltojen konsulaatin saada täydellistä kuvaa tapauksesta.

Toivottavasti Griner tulee lähitulevaisuudessa takaisin kotiin rakkaidensa kanssa, tämä painajainen takanaan.

Pidetään hänet siihen asti huolenaiheidemme eturintamassa.

Grinerin kohtalo on paljon tärkeämpi kuin uusi baseball-työsopimus tai kuka tekee NCAA-turnauksen, tai melkein mitä tahansa muuta urheilun fantasiamaailmassa tapahtuvaa.

Tämä on oikeaa elämää.

Leave a Comment