New Mexicon terveysviranomainen merkitsee kaksi vuotta pandemiasta | New Mexico -uutiset

Kirjailija: SUSAN MONTOYA BRYAN, Associated Press

ALBUQUERQUE, NM (AP) – New Mexicon korkein terveysviranomainen vietti hiljaisuuden hetken perjantaina 7 050 osavaltiossa pandemian alkamisen jälkeen kuolleiden ihmisten muistoksi.

Terveys- ja henkilöstösihteeri tohtori David Scrase vietti New Mexicon ensimmäisten vahvistettujen COVID-19-tartuntojen kahden vuoden vuosipäivää toimittajien kanssa pidetyssä virtuaalisessa tiedotustilaisuudessa. Hän huomautti, että uudet infektiot ja sairaalahoidot ovat vähentyneet dramaattisesti viime viikkoina.

Silti hän sanoi, että COVID-19 on vakava sairaus ja osavaltio tekee suunnitelmia varmistaakseen, että se varautuu uuden muunnelman aiheuttaman uuden nousun varalta. Hän kuvaili sitä “jatkuvaksi valmiustilaksi”.

“Emme tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Emme tiedä mitä odottaa, mutta valmistaudumme siihen, Scrase sanoi ja viittasi kokemuksiin, joita maailmalla oli yli sata vuotta sitten influenssapandemiasta. “Et tiedä, että se on ohi, ennen kuin se on todella ohi.”

Poliittiset sarjakuvat

Se oli 11. maaliskuuta 2020, kun Gov. Michelle Lujan Grisham julisti kansanterveydellisen hätätilan ja määräsi useimmat osavaltion työntekijät aloittamaan työskentelyn kotoa käsin. Hän kehotti myös ihmisiä välttämään matkustamista tai kokoontumisia viruksen leviämisen hidastamiseksi.

Hänen julistuksensa seurasi ensimmäisten COVID-19-tartuntojen vahvistusta osavaltiossa. Osavaltion terveyslaboratorion virkamiehet olivat työskennelleet läpi yön tehdäkseen päätöksen.

Tähän päivään mennessä noin joka neljäs uusi meksikolainen on saanut varmistetun tapauksen.

Viimeisten neljän viikon aikana raportoiduista tapauksista osavaltion tiedot osoittavat, että 56 prosenttia tartunnoista on ollut rokotettujen joukossa – mukaan lukien ne, jotka ovat saaneet tehosterokotuksia. Silti rokottamattomien osuus sairaalahoidoista ja kuolemasta on suurempi.

Vaikka yli 78 % New Mexicon aikuisista on rokotettuja, pyrkimys nostaa lukua on pysähtynyt ja alle puolet kelvollisista on saanut tehosterokotuksia.

New Mexico on poistanut monia kansanterveysrajoituksia, mukaan lukien maskivaltuutuksensa useimmissa julkisissa sisätiloissa. Vaikka koulupiirit voivat määrittää omat maskikäytäntönsä, ainoa valtion määräämä maskivaatimus on edelleen voimassa lapsille, jotka palaavat kouluun saatuaan positiivisen testin ja olleet eristyksissä viiden päivän ajan.

Tällä viikolla alle neljäsosa 149 koulusta ja piiristä, jotka ilmoittivat tiedot osavaltion opetusministeriölle, ilmoitti tarvitsevansa edelleen naamioita. Koulutusministeri Kurt Steinhaus sanoi perjantaina antamassaan lausunnossa olevansa iloinen siitä, että tartuntojen väheneminen on antanut osavaltiolle mahdollisuuden siirtää enemmän päätöksentekoa piireille ja peruskoulun johtajille.

“Olemme odottaneet pitkään – työskennelleet kovasti ja oppineet matkallamme – päästäksemme tähän pisteeseen”, Steinhaus sanoi. “Suurin toiveeni on, että voimme jatkaa turvallisesti oppimista ja opettamista henkilökohtaisesti.”

Scrase sanoi, että New Mexicon kansanterveysmääräys pysyy voimassa niin kauan kuin liittovaltion hätätilanne jatkuu. Hän selitti, että ihmiset, jotka saavat liittovaltion ruoka-apua tai apua muiden sosiaalisten ohjelmien kautta, ovat saaneet yli miljardi dollaria pandemiaan liittyviä etuja.

“Olemme sidoksissa tuohon liittovaltion vaunuun ja haluamme säilyttää nämä edut niin kauan kuin voimme”, hän sanoi.

Scrase myönsi myös, että pandemia on ollut tuhoisa monille perheille, mutta silti on asioita, joista olla kiitollisia.

“Uskon, että monet meistä ovat oppineet uusia asioita”, hän sanoi. “Monet meistä ovat kasvaneet, monet meistä ovat muuttuneet, monet meistä ovat oppineet arvostamaan sitä, kun saamme viettää aikaa perheen kanssa.”

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment