COVID-19-pandemia on ollut eristäyttävää ja yksinäistä aikaa melkein kaikille. Varsinkin nuorille yksinäisyys, johon liittyy pandemiaan liittyviä koulujen sulkemisia ja vastaavia, on johtanut mielenterveysongelmien, kuten masennuksen ja itsetuhoisen käyttäytymisen, lisääntymiseen Mainen yliopiston johtaman tutkimuksen mukaan.

Journal of Clinical Child & Adolescent Psychology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin 362 ylä- ja yläkouluikäistä nuorta Mainen maaseudulla pandemian ensimmäisten kuukausien aikana Yhdysvalloissa. Osallistujat kertoivat mielenterveydestään ennen pandemiaa ja uudelleen kesäkuussa 2020, kuukausien sulkemisen ja eristäytymisen jälkeen. Nuoret ilmoittivat erityisesti masennusoireistaan; ei-itsemurhaisten itsensä vahingoittamisen (NSSI) esiintyvyys, kuten leikkaaminen, hiusten vetäminen tai lyöminen; ja itsemurhariski.

Tutkimuksessa arvioitiin myös nuorten yksinäisyyden tunnetta ja COVID-viruksen aiheuttamaa terveysahdistusta maaliskuussa 2020, Mainessa koulujen sulkemisviikon aikana. Tämän tiedon keräämiseen käytettiin älypuhelinpohjaista ekologista hetkellistä arviointia (EMA). Kolme kertaa päivässä seitsemän päivän ajan opiskelijat vastasivat LifeData-älypuhelimen sovelluksessa kysymyksiin COVID-19-yksinäisyydestään ja terveysahdistuksestaan ​​seuratakseen COVID-aiheisten ahdinkojen vaihteluita.

Tulokset osoittivat, että kaikki tutkimukseen osallistuneet nuoret kokivat lisääntynyttä masennusoiretta COVID-virukseen liittyvän yksinäisyyden lisääntymisen seurauksena, riippumatta siitä, olivatko he masentuneita ennen pandemiaa. Yksinäisyys lisäsi myös itsemurhariskiä nuorilla, jotka kokivat jonkinasteista itsemurhaa jo ennen pandemiaa. Yllättäen lisääntynyt yksinäisyys johti myös useammin itsensä vahingoittamiseen nuorilla, jotka eivät olleet vahingoittaneet itseään ennen pandemiaa.

“Nämä havainnot olivat huolestuttavia, koska ne viittaavat siihen, että ehkä nämä lapset kääntyivät itsensä vahingoittamiseen uutena tapana selviytyä eristäytymisen ja yksinäisyyden tunteista”, sanoo Rebecca Schwartz-Mette, Mainen yliopiston vertaissuhdelaboratorion johtaja ja rehtori. tutkimuksen tutkija.

Teini-ikäiset, jotka vahingoittivat itseään ennen pandemiaa ja kokivat voimakasta terveysahdistusta, kokivat useammin itsensä vahingoittamista. Kuitenkin itsensä vahingoittamisen vähentymisen havaittiin itseään vahingoittaneilla teini-ikäisillä, jotka ilmoittivat olevansa erittäin paljon yksinäisiä.

“Lisätutkimusta tarvitaan tämän havainnon toistamiseksi, mutta se voi viitata siihen, että jotkut nuoret hyötyivät kotona olemisesta lisääntyneen seurannan ja perheen tuen ansiosta ja ehkä vähemmän kouluperusteista vertaisstressiä”, Schwartz-Mette sanoo.

Tutkimus osoittaa, että COVID-19:n ja pandemiaan liittyvien sulkemisten vaikutukset olivat suurelta osin kielteisiä useimmille nuorille. Tulokset viittaavat myös siihen, että se, miten nuoret tunsivat olonsa eristäytymisen ensimmäisinä päivinä, on olennaista ymmärtääkseen heidän sopeutumisensa kuukausia myöhemmin. Nuoret, jotka jo kokevat mielenterveyshaasteita ja -riskejä, ovat saattaneet menestyä erityisen huonosti pandemian aikana, mutta muut ryhmät, joita ei ole aiemmin tunnistettu riskiryhmiksi, voivat kohdata uusia mielenterveyshaasteita.

Tutkijat korostavat tarvetta vastata nuorten mielenterveyshuollon tarpeisiin nyt ja kehittää tehokkaita hoitovaihtoehtoja pandemian psykologisista vaikutuksista kärsiville nuorille.

”Tuloksemme täydentävät sen, minkä jo tiesimme. Nuoret tarvitsevat mielenterveystukea. Nyt enemmän kuin koskaan. Hyvä uutinen on, että koulut ovat tietoisia, että meillä on laajasti saatavilla etäterveydenhuoltovaihtoehtoja tavoittaaksemme aiemmin alipalveluita saaneet nuoret, ja koska pandemia on koskettanut meitä kaikkia, tuen hakemisen häpeä ehkä vähenee”, Schwartz-Mette sanoo.

Ota yhteyttä: Sam Schipani, samantha.schipani@maine.edu