Pitco Board of Health saa tarkastella polkua eteenpäin COVID-19: n kanssa

Pitkinin piirikunnan terveyslautakunta sai torstaina katsauksen COVID-19-pandemian etenemiseen, kaksi vuotta ja pari päivää sen jälkeen, kun virus levisi kaupunkiin ja jäi sinne pitkäksi aikaa.

Läänin kansanterveysosasto sekä osavaltion ja liittovaltion kansanterveysviranomaiset ovat siirtymässä lähestymään virusta endeemisenä sairautena, kuten flunssana, eikä kaiken kattavana pandemiana, kansanterveysjohtaja Jordana Sabellan mukaan.

“Tässä on todella kyse sairaaloiden kapasiteetin suojelemisesta ja COVID-hoidon normalisoimisesta takaisin perinteiseen terveydenhuoltoympäristöön”, Sabella sanoi hallituksen kuukausittaisessa kokouksessa.Muutama päivitys henkilöstöön, tietojen seurantaan ja riskien seurantaan kuvastaa tätä muutosta.

1. huhtikuuta alkaen läänin virustorjuntatiimiin kuuluu kuusi ensisijaisesti COVID-19:aan keskittyvää jäsentä: torjuntapäällikkö ja epidemiologi, koulu- ja lastenterveysasiantuntija, tiedonhallinnan asiantuntija, haavoittuviin väestöryhmiin keskittynyt tapausvalvontaasiantuntija, rokote ja testausanalyytikko ja yhteisön sitoutumisen ja viestinnän edustaja epidemiologi Josh Vancen mukaan.Ryhmän työ keskittyy nyt “ensisijaisten” tapausten tutkimiseen jokaisen yksittäisen virustapauksen sijaan; tapausten seurannan integroiminen “rutiinisempaan tartuntatautien lähestymistapaan” muunnelmien ja nousujen suunnittelu ja muiden COVIDiin liittyvien terveystekijöiden, kuten mielenterveyden ja pitkän matkan COVIDin, käsitteleminen, Vance sanoi.

Kansanterveysjohtaja ja ympäristöterveyspäällikkö tukevat edelleen tätä vastausta, Vance sanoi.

Vuonna 2021 Pitkin Countyn kansanterveyslaitoksella oli yhteensä 24 työntekijää, ja heistä 10 oli COVID-spesifisessä tehtävässä, Sabella sanoi kokouksessa.

Mutta pandemian keskellä koko osasto otti “kaikki kädet” virusvastukseen, Vance sanoi.

Nyt osastolla on 20 työntekijää, joista kuusi keskittyy COVID-19:ään, Sabella sanoi. Osasto on jo alkanut siirtää muuta henkilökuntaa takaisin normaaleihin tehtäviinsä ja “ei-COVID-spesifisiin prioriteetteihin”, Vance sanoi.

Data-analyytikko John Andersonin mukaan County aikoo myös ottaa käyttöön uuden datakatsauksen ensi viikon alussa, jossa kaikki asiaankuuluvat tilastot esitetään yhdessä kojelaudassa viiden sijasta.

Andersonin mukaan tutut mittarit tapausmääristä, rokotuksista ja sairaalakapasiteetista ovat edelleen saatavilla, samoin kuin uusi mittari, joka koskee tartuntaprosentteja.

Tapaustiedot tulevat nyt Coloradon kansanterveys- ja ympäristöministeriöstä Pitkin Countyn kansanterveyslaitoksen sijaan.

Pitkin County tarkastelee myös tautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen uutta matriisia määrittääkseen COVIDin vähäisen, keskisuuren tai suuren vaikutuksen yhteisöihin. Matriisi perustuu uusien COVID-tapausten määrään Pitkinin piirikunnassa ja sairaalatietoihin laajemmalta “terveyspalvelualueelta”, joka sisältää useita maakuntia.

Torstai-iltapäivällä Pitkin Countyn positiivisuusaste oli 6,6 %, ja se oli kirjannut kuusi COVID-19-tapausta viimeisen seitsemän päivän aikana, piirikunnan tietopaneelin mukaan.

kwilliams@aspentimes.com

Leave a Comment