‘RISE’: Oregonin terveysviranomainen esittää tiedot osavaltion pandemian toipumissuunnitelmasta

PORTLAND, Malmi. (KTVZ) – Kun osavaltion maskivaatimuksia aletaan nostaa nopeasti vähentyvien COVID-19-tapausten ja sairaalahoitojen vuoksi, Oregonin terveysviranomainen ilmoitti perjantaina käynnistävänsä pandemiavastauksensa toipumisvaiheen keskittyen yhteisön sietokyvyn rakentamiseen ja paikallisten tukemiseen. päätöksenteko.

OHA käynnistettiin RISE: Resilience in Support of Equity, saatavilla osoitteesta Oregon.gov/OregonRise, osavaltion pandemian toipumissuunnitelma. Suunnitelmassa hahmotellaan lähiajan prioriteetit, joita Oregon pyrkii seuraamaan COVID-19:ää, suojelemaan ihmisiä suurimmassa riskissä, elvyttämään yhteisöjä ja korjaamaan osavaltion sosiaalista kudosta, kun kansanterveysalan toimet raukeavat tulevina kuukausina.

NewsChannel 21:n Kelsey McGee on paikalla, kun OHA ja Oregonin opetusministeriö pitävät tiedotustilaisuuden, joka suoratoistaa julkisesti YouTubessa. Katso hänen raporttinsa klo 17 NBC:stä.

RISE on viiden kohdan suunnitelma, jonka tavoitteena on pelastaa ihmishenkiä vahvistamalla ihmisten, koulujen ja yhteisöjen sietokykyä, jotta he voivat suojautua COVID-19-virukselta. Sen tavoitteet ovat:

  • Suojele yhteisöjä, joita COVID-19 vahingoittaa eniten, mukaan lukien rokotteiden, testien ja maskien jakaminen riskiryhmiin kuuluville ensisijaisten yhteisöjen kanssa tekemällä kumppanuuksia yli 175 paikallisen voittoa tavoittelemattoman järjestön, terveysklinikan ja muiden yhteisöryhmien kanssa.
  • Suojele ihmisiä, jotka ovat haavoittuvimpia COVID-19:lle, mukaan lukien tautien leviämisen seuranta jätevesinäytteiden avulla yli 40 yhteisössä ja rokotteiden, hoitojen, testaustarvikkeiden ja laboratoriovalmiuksien peruskapasiteetin ylläpitäminen.
  • Laajenna elintärkeän terveydenhuollon saatavuutta ja tue kukoistavaa työvoimaa, mukaan lukien terveydenhuollon ylläpitäminen tai laajentaminen jopa 350 000 ihmiselle ja 200 miljoonan dollarin työvoiman kehittämisapurahojen jakaminen.
  • Pidä koulut avoimina opiskelijoille, henkilökunnalle ja perheille ja auta oppilaita palautumaan opetusajasta, mukaan lukien tartuntatautien hallintasuunnitelman kehittäminen, joka auttaa kouluja avaamaan turvallisesti, hallitsemaan COVID-19-epidemiaa ja tukemaan oppilaiden mielenterveyttä.
  • Palauta sosiaalinen yhteenkuuluvuus kuuntelemalla ja tukemalla paikallisyhteisöjen prioriteetteja sekä jakamalla askelia, joilla ihmiset voivat suojella itseään ja muita, mukaan lukien tarjoamalla kuuntelutilaisuuksia ja etsimällä palautetta siitä, miten valtio voi tukea yhteisöjä terveydellisen kestävyyden rakentamisessa.

“Pandemiasta on tullut kuin kulopalo, jota olemme hillinneet, mutta emme sammuttaneet, ja joka siksi edelleen aiheuttaa riskin”, sanoi OHA:n johtaja Patrick Allen. “RISE on suunnitelma tuon metsäpalon hallintaan tavalla, joka hyödyntää yhteisöjen kykyä torjua sitä paikallisella tasolla Oregonin julkisen terveydenhuoltojärjestelmän tuella.”

Suunnitelmassa tunnustetaan asukkaiden ja yhteisöjen saavutukset, joiden avulla Oregon on auttanut saavuttamaan suhteellisen vakaan tilan pandemiassa: Yli 8 ihmistä 10:stä noudatti tieteellisiin terveyssuosituksiin perustuvia suosituksia, kuten rokotusta tai maskin käyttöä sisätiloissa julkisilla paikoilla tai henkilökohtaisen käytön rajoittamista. tapaamisia, mikä pakottaa COVID-19-tartunnat putoamaan 94 % Omicronin nousun huipun jälkeen ja sairaalahoitojen laskemista Omicronia edeltävälle tasolle.

Oregon on nyt maan toiseksi alhaisin COVID-19-tapausten määrä 100 000 ihmistä kohti; seitsemänneksi alhaisin kuolleiden osalta; kolmanneksen vähemmän kuin asukasta kohden keskimäärin sairaalahoitojen osalta; 18th suurin täysin rokotettujen asukkaiden prosenttiosuus; ja 10th korkein prosenttiosuus tukikelpoisista asukkaista, jotka saivat tehosteannoksen.

Mutta suunnitelma maalaa myös raitistavan kuvan pandemian aikana noussut terveyseroista sekä niitä ajavista historiallisista ja sukupolvien välisistä traumoista ja systeemisestä syrjinnästä: COVID-19-tartuntojen määrä Oregonin heimoyhteisöissä ja väriyhteisöissä on lähes kaksi kertaa korkeampi kuin valkoisten; kuolleisuus on yli kaksi kertaa korkeampi näiden ryhmien keskuudessa kuin valkoisten, erityisesti heimo- ja Tyynenmeren saariyhteisöissä; ikääntyneiden aikuisten ja vammaisten ihmisten tartuntojen lisääntyminen ja vakavia seurauksia.

Vastauksena Oregon on noudattanut monitahoista strategiaa tukeakseen pandemian pahiten kärsimiä yhteisöjä ja poistaakseen pandemian pahentamia terveyseroja. Tämä strategia sisältää:

  • Tasapuolisuuden varmistaminen valtion toimien ytimessä, mukaan lukien yhteistyö yhteisöjen kanssa tasa-arvokehyksen soveltamiseksi poliittisiin ja operatiivisiin päätöksiin koko pandemian ajan.
  • Teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten ja heimojen hallituksen kansanterveysvirastojen kanssa COVID-19:n ja muiden tärkeiden kansanterveysongelmien ratkaisemiseksi.
  • Yhteistyötä yli 175 yhteisöpohjaisen organisaation kanssa, joilla on pitkäaikaiset, luotettavat suhteet ensisijaisten yhteisöjen kanssa tarjotakseen terveys- ja sosiaalipalveluja henkien ja toimeentulon pelastamiseksi.
  • Järjestetään satoja ruohonjuuritason, yhteisökohtaisia ​​rokotus- ja testausklinikoita.
  • Taistelemme väärää ja disinformaatiota vastaan, lisäämme tietoisuutta ja tarjoamme terveystietoa kulttuurisesti reagoivan tiedotuksen avulla 12 kielellä.

Kriittinen työkalu, jota RISE käyttää tämän saavuttamiseksi, on Healthier Together Oregon, osavaltion terveydenhuoltosuunnitelma. Healthier Together Oregon on yhteisövetoinen, osavaltion laajuinen terveydenhuoltosuunnitelma, joka on suunniteltu mobilisoimaan paikallisia ratkaisuja, jotka koskevat yhteisön terveyteen vaikuttavia sosiaalisia tekijöitä, kuten asunnon saantia, elämiseen oikeuttavia työpaikkoja, laadukasta koulutusta ja kohtuuhintaista terveydenhuoltoa. Heathier Together Oregonin kautta yhteisön luomat prioriteetit ja strategiat kertovat tavasta, jolla terveysviranomaiset investoivat resursseja tulevina kuukausina ja sen jälkeen.

“Terveempi yhdessä Oregon on tapa poistaa terveyserot”, Allen sanoi. “Sen visiona on, että osavaltiostamme tulee paikka, jossa jokainen Oregonissa voi saavuttaa terveyttä ja hyvinvointia koko elämänsä ajan kauan sen jälkeen, kun COVID-19-pandemia on ollut taustapeilissämme.”

Leave a Comment